Itt van az ősz, itt van újra – Kezdjük a fűtési szezont a megfelelő nyílászárókkal!

Itt az ősz vége, közeledik a hideg idő. Ilyenkor nem csupán mi öltözünk egyre melegebben, vastag kabátot, sapkát húzunk, de odafigyelünk arra is, hogy otthonunkban kellemes hőmérsékletet teremtsünk. Sokan elfelejtik azonban, hogy otthonunk temperálásában nem csak a megfelelő fűtési rendszer van segítségünkre, de a kiváló minőségű nyílászárók megválasztása is elengedhetetlen. A kulcs a szigetelésben rejlik.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Forrás: Hörmann – Házbejárati ajtók katalógus – Thermosafe 895

Az év minden szakában törekszünk arra, hogy otthonunkban kellemes hőmérséklet uralkodjon: nyáron a hűvös levegőt őrizzük, amíg lehet, télen pedig a meleget igyekszünk bent tartani. A meleg levegő könnyen kiszökik a lakásból vagy házból, így előfordulhat, hogy a hosszú, hideg hónapok alatt az utcát vagy a lépcsőházat is fűtjük. Ha szeretnénk ezt elkerülni, a megfelelő szigetelés elengedhetetlen.

Egyre többen döntenek építkezéskor passzívház mellett, melynek a minősítés elnyeréséhez elengedhetetlen feltétele a kitűnő energetikai kialakítás. Az így kialakított házak szigetelése egészen kiváló, nincs huzat és minimális az energiafelhasználás, amivel nem csupán környezetünket óvjuk, de pénztárcánkat is kíméljük. Mindebben pedig a megfelelő nyílászárók kiválasztása segíthet.

Forrás: Hörmann – Házbejárati ajtók katalógus – Thermosafe 650

A nyílászárók kiválasztásakor a hőhídmentesség igen lényeges. A hőhidak az épületszerkezet azon elemei, melyeken keresztül könnyebben távozik a hő. A megfelelő nyílászárók kiválasztásával ez a minimumra csökkenthető – ezt nevezzük hőhídmentes kialakításnak. A Hörmann hőhídmentes bejárati ajtói minden tekintetben megfelelnek a passzívház kialakításához szükséges paramétereknek, így passzívház építésekor is tökéletes megoldást jelentenek.

A megfelelő szigetelés természetesen nem megy az esztétikum rovására, hiszen a hővédő Thermo üvegezésnek köszönhetően az üvegbetéttel díszített ajtók is kiválóan szigetelnek. A Hörmann alumínium ThermoSafe és ThermoCarbon házbejárati ajtói hőszigetelés terén a legjobbat nyújtják. A kimagasló szigetelési értéket biztosító, háromrétegű hővédő üvegezéssel ellátott ThermoSafe ajtó megfelel az alacsony energiájú passzívházakkal szemben támasztott követelményeknek. A ThermoCarbon házbejárati ajtók még ennél is tovább mennek: a 100 mm vastag, a tokkal egy síkot alkotó ajtólapnak, a karbon- és üvegszálas hőgátnak, az alapkivitel részeként adott három- vagy négyrétegű hővédő üvegezésnek és a háromrétegű tömítettségnek köszönhetően hőszigetelés terén a maximumot nyújtják a passzív házak számára.

Forrás: Hörmann

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...