Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá.

Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik, és baráti áron találtak egy különleges épületet, amiben meglátták a potenciált: megvettek egy falusi iskolát, hogy gyerek- és kutyabarát otthonná alakítsák. 

A házaspár egyedül vágott neki a munkálatoknak, minimális szakmai segítséggel: próbáltak a lehető lehető mindent önerőből megoldani, hogy ne fussanak ki a büdzséből.

Ha átalakításra, felújításra készülünk, a Mapei megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé.

A képeket elnézve bátran elmondható, hogy kiváló munkát végeztek: harmonikus, letisztult, mégis hívogató otthont alakítottak ki, amelynek minden négyzetméteréről süt az odafigyelés. Nem egy trendi, katalógusba illő minimálházról van szó, hanem egy személyre szabott családi fészekről, amelyen a tulajok rajta hagyták kezük nyomát: valódi személyes teret alkottak. Az iskolából házzá konvertált épületbe lépve hívogató enteriőr fogadja a vendégeket.

Ezt kellemes, megnyugtató színekkel – visszafogott pasztellekkel, törtfehérrel – sok-sok fával, változatos textúrájú lakástextíliákkal, valamint szobanövényekkel és virágokkal érték el – illetve néhány ügyesen elhelyezett festménnyel, fényképpel vagy grafikával.

Ha hasonlóan stílusos, természetes ajtókra vágyunk, nézzünk körül a Hörmann kínálatában ide kattintva.

Amennyiben hasonlóan méretes helyiségünk van, érdemes inspirálódnunk a képekről: sokan a falhoz tolnak minden bútort, pedig remekül működik egy ilyen nyitott térben, ha az ember a szoba közepén alkot pihenőszigetet az ülőgarnitúrákból, fotelekből. Ezt egy hangsúlyos szőnyeggel optikailag szeparálhatjuk a tér többi részétől.

A hálószobában és fürdőben kicsit sötétebb – de nem nyomasztó – árnyalatokat választottak: ezek nyugtatják a szemet, így könnyebb relaxálni, pihenni.

A házaspár éles szemmel meglátta a potenciált az épületben, és az átalakítás nagyszerűen sikerült: egy pillanatra sincs az az érzése az embernek, hogy iskolában jár.

Ne felejtsük, hogy az OTTHONNEKED Ügyfélkártya kuponjaival most rendkívüli kedvezményekkel frissíthetjük fel otthonunkat – kattintsunk IDE a részletekért!

A képek forrása: My Scandinavian Home

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...