Regénybe illő otthonban él a Doctor Who és A Karib-tenger kalózai sztárja

Hiába járunk az amerikai Connecticutban, Michelle Gomez és Jack Davenport country-stílusú háza olyan, mintha egy Charles Dickens-regény lapjai keltek volna életre.

Michelle Gomezt a legtöbben a Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozat Missyjeként ismerik, míg férje, Jack Davenport a Páran párban (Coupling) című kultikus sitcom-sorozattal és a Karib-tenger kalózaiban alakított James Norrington szerepével futott be. A színészpár már gyakran az Egyesült Államokban vállal szerepeket, így kellett nekik egy otthon, ahol kényelmesen élhetnek együtt 11 éves fiukkal, Henryvel, Emma nevű keresztlányukkal – és Frankkel, a Jack Russell terrierrel.

Meg is találták álomotthonukat Connecticutban, ami elsőként csodás, fákkal ölelt, virágokban dúskáló kertjével bűvölte el a házaspárt. A 19. században épített ház ugyan felújításra szorult, de ez nem szegte kedvüket: Jennifer Chusedtól, a  Chused & Co. designstúdió vezetőjét kérték fel, hogy segítsen nekik kialakítani az álomotthont.

Ilyen lett a végeredmény:

Hogy még természetesebb legyen az otthon, Chused a zöldre festette a padlóburkolatot, így zökkenőmentes az optikai átvezetés a kertbe.

A természetes zöld szinte minden helyiségben felbukkan: itt például látványos fókuszfalként. Remek megoldás, ha szeretnénk kísérletezni valamilyen merészebb színnel, de nem akarjuk, hogy átvegye az uralmat otthonunk felett.

Igazi, brit stílus – csak épp amerikai verzióban. A pár Gomez és Davenport otthona egyszerre fesztelenül elegáns és hívogatóan komfortos. A kandallókat – évszaktól függetlenül – minden reggel begyújtják, de a barátságos hangulathoz hozzátesz, hogy a bútorok nagyját nem újonnan vették, hanem bolhapiacokról, vintázsboltokból és aukciókon szerezték be.

Viszonylag kevesen fektetnek szőnyeget az étkezőasztal alá higiéniai okokból, azonban remekül mutathat. Ilyenkor fontos a megfelelő méret: a szőnyegnek legalább akkorának kell lennie, hogy a székek lábai az asztaltól kihúzva se lógjanak le a pőre padlóburkolatra.

Viszonylag magas az egy főre jutó kandallók száma – és itt is visszatér a kiválóan eltalált zöld szín – a világos padlószőnyegnek és mennyezetnek, valamint a fehér dominálta berendezésnek köszönhetően azonban a sötétebb árnyalat ellenére is légies maradt a hatás.

Az alapból fehér gyerekszobákat leginkább színes-mintás lakástextíliákkal (díszpárna- és takaróhuzatokkal, pléddel, szőnyeggel) dobták fel.

Ha tetszenek a hasonló, letisztult designajtók, nézzünk be a Hörmann kínálatába.

A teraszra kilépve csodás látvány tárul szemünk elé:

Kevés festőibb helyet lehet elképzelni a napindító kávézáshoz vagy akár a reggelizéshez. Ha szeretnénk feldobni a teraszunkat akár étkező-, akár nappalibútorokkal, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

A csodás medence szinte belesimul a természetbe.

Mintha csak egy 19. századi, angol meseregényben járnánk.

Michelle Gomez és Jack Davenport connecticuti otthona iskolapéldája a környezet, az épület és az enteriőr tökéletes fúziójának. Önazonos, semmi nem lóg ki, kifogástalan a harmónia – azonban nem szőrszálhasogatóan tökéletes a berendezés, hanem barátságos, otthonos.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Tim Lenz

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...