Regénybe illő otthonban él a Doctor Who és A Karib-tenger kalózai sztárja

Hiába járunk az amerikai Connecticutban, Michelle Gomez és Jack Davenport country-stílusú háza olyan, mintha egy Charles Dickens-regény lapjai keltek volna életre.

Michelle Gomezt a legtöbben a Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozat Missyjeként ismerik, míg férje, Jack Davenport a Páran párban (Coupling) című kultikus sitcom-sorozattal és a Karib-tenger kalózaiban alakított James Norrington szerepével futott be. A színészpár már gyakran az Egyesült Államokban vállal szerepeket, így kellett nekik egy otthon, ahol kényelmesen élhetnek együtt 11 éves fiukkal, Henryvel, Emma nevű keresztlányukkal – és Frankkel, a Jack Russell terrierrel.

Meg is találták álomotthonukat Connecticutban, ami elsőként csodás, fákkal ölelt, virágokban dúskáló kertjével bűvölte el a házaspárt. A 19. században épített ház ugyan felújításra szorult, de ez nem szegte kedvüket: Jennifer Chusedtól, a  Chused & Co. designstúdió vezetőjét kérték fel, hogy segítsen nekik kialakítani az álomotthont.

Ilyen lett a végeredmény:

Hogy még természetesebb legyen az otthon, Chused a zöldre festette a padlóburkolatot, így zökkenőmentes az optikai átvezetés a kertbe.

A természetes zöld szinte minden helyiségben felbukkan: itt például látványos fókuszfalként. Remek megoldás, ha szeretnénk kísérletezni valamilyen merészebb színnel, de nem akarjuk, hogy átvegye az uralmat otthonunk felett.

Igazi, brit stílus – csak épp amerikai verzióban. A pár Gomez és Davenport otthona egyszerre fesztelenül elegáns és hívogatóan komfortos. A kandallókat – évszaktól függetlenül – minden reggel begyújtják, de a barátságos hangulathoz hozzátesz, hogy a bútorok nagyját nem újonnan vették, hanem bolhapiacokról, vintázsboltokból és aukciókon szerezték be.

Viszonylag kevesen fektetnek szőnyeget az étkezőasztal alá higiéniai okokból, azonban remekül mutathat. Ilyenkor fontos a megfelelő méret: a szőnyegnek legalább akkorának kell lennie, hogy a székek lábai az asztaltól kihúzva se lógjanak le a pőre padlóburkolatra.

Viszonylag magas az egy főre jutó kandallók száma – és itt is visszatér a kiválóan eltalált zöld szín – a világos padlószőnyegnek és mennyezetnek, valamint a fehér dominálta berendezésnek köszönhetően azonban a sötétebb árnyalat ellenére is légies maradt a hatás.

Az alapból fehér gyerekszobákat leginkább színes-mintás lakástextíliákkal (díszpárna- és takaróhuzatokkal, pléddel, szőnyeggel) dobták fel.

Ha tetszenek a hasonló, letisztult designajtók, nézzünk be a Hörmann kínálatába.

A teraszra kilépve csodás látvány tárul szemünk elé:

Kevés festőibb helyet lehet elképzelni a napindító kávézáshoz vagy akár a reggelizéshez. Ha szeretnénk feldobni a teraszunkat akár étkező-, akár nappalibútorokkal, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

A csodás medence szinte belesimul a természetbe.

Mintha csak egy 19. századi, angol meseregényben járnánk.

Michelle Gomez és Jack Davenport connecticuti otthona iskolapéldája a környezet, az épület és az enteriőr tökéletes fúziójának. Önazonos, semmi nem lóg ki, kifogástalan a harmónia – azonban nem szőrszálhasogatóan tökéletes a berendezés, hanem barátságos, otthonos.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Tim Lenz

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...