Szakértői anyag
Trendek és újdonságok

Trendek és újdonságok

Hogy függ össze életvitelünk a színekkel? Mit vegyünk figyelembe a különböző helyiségek színválasztásakor? Segítünk megválaszolni azt a rengeteg kérdést, ami felmerülhet Önben!

A színek talán a legmeghatározóbb hangulatelemei a lakásnak, nem mindegy tehát, hogy milyen árnyalatokba öltöztetjük otthonunk helyiségeit. Fontos az egyedi színkedvelés is, ám abban, hogy milyen színeket használjunk, sok egyéb tényező is közrejátszik.

Ellensúlyozzuk pörgős életvitelünket!

Aki például egész nap pörög, rohangál, stresszben dolgozik, az feltehetően odahaza inkább nyugalomra és harmóniára vágyik, hogy kikapcsolódhasson, relaxálódjon. Számukra pasztell színvilág, egymást kiegészítő árnyalatok, nyugodtabb, „fáradtabb” tónusok és diszkrét párosítások ajánlottak.

Figyeljünk a helyiség méreteire is!

Kicsi, szűkös helyiség esetében mindenképpen érdemes világos, fehérrel tört, pasztell árnyalatokat használni, így tágasabbnak érezzük majd a teret.Ha azonban túlságosan nagy, túlméretezett a szobánk, akkor feketével telített, sötétebb színeket alkalmazhatunk az optikai szű- kítésre.

Elegendő, ha csak a belső terekre figyelünk?

Otthonunk színharmóniájának megteremtésekor befolyásolhatja döntésünket persze maga az épület is. Ha családi házban lakunk, a külső és belső megjelenést, színvilágot is jó, ha összehangoljuk, különösen, ha terasz kapcsolódik a lakáshoz, vagy van közvetlen kertkapcsolat.

 

Ügyfélkártya