Szakértői anyag
Okosotthon

Okosotthon

Amerikában és Nyugat-Európában már egyre népszerűbb, és most már hazánkban is egyre jobban kezd elterjedni az okosotthon fogalma. 2016 végére Amerikában már az otthonok 50%-ban található valamilyen szintű otthonautomatika, míg Németországban is már 40% feletti ez a szám.

Az okosotthonok ideje eljött!

Figyelve a trendet és látva a technológia gyors fejlődését, hamarosan alapvető elvárás lesz az, hogy a körülöttünk lévő eszközök egy hangparancsra vagy a telefonunkról egy gombnyomásra működjenek, akár távolról is. Egy lakás okosotthonná ”varázslásához” gyakorlatilag korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésre. Mindebben a legjobb hír, hogy egy ilyen lakáshoz vagy házhoz ma már nincs szükség akkora tőkére, mint amekkorára a legtöbben gondolnának: egy komplett FIBARO rendszer telepítése ma már csak a harmadába kerül annak, mint korábban egy vezetékes rendszeré.

Milyen előnyöket rejt magában egy okosotthon?

Egy okosotthon fő célja a biztonság, kényelem és a költségmegtakarítás fokozása. A FIBARO rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy nem létezik két egyforma okosotthon. Éppen ezért az igények pontos megismerése érdekében egy személyes konzultáció alkalmával felmérjük az igényeket, és bemutatjuk, hogy mennyire változatos és sokféle felhasználási lehetőség közül válogathatunk.

Kényelem mindenekfelett

A FIBARO okosotthon-rendszer fő jellemzői a kényelem, a fokozott biztonság és a lakás energiaoptimalizálás. A rendszer távoli elérésével, a világ bármely pontjáról ellenőrizhető és irányítható okosotthonunk. Elég egy mobiltelefon vagy egy tablet és a felhasználó barát kezelőfelület segítségünkre van a nap bármely szakában. A programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot, így nem kell többé hideg lakásba hazaérkeznünk.

Ügyfélkártya