Lenyűgöző átalakulás: kazánházból stílusos, skandináv hálószoba

Inspiráló DIY-otthontuning Norvégiából.

A norvég Anna Truelsen gyakran szerepel a különféle online lakberendezési lapokban csodásan megalkotott otthoni enteriőrjei és figyelemre méltó barkácsmegoldásai miatt: a napokban például a már nem használt kazánház helyén kialakított hálószobája pörgött az otthonistílus-rajongók berkeiben. Nem véletlenül: ízléses és költséghatékony átalakításról van szó, amely kiváló inspiráció lehet bármilyen otthontervezőnek.

Nézzük meg, hogyan lett a kazánház helyén hálószoba!

ELŐTTE

A betonozott helyiség ugyan meglehetősen tágas, nem használták ki az adottságait, csak csetreszeket tároltak itt. 

Első lépésként kipakolták a szobát, szétverték a gipszkartont, eltávolítottak néhány csövet, majd újragipszkartonozták a helyiséget – utána pedig fehérre festettek mindent.

UTÁNA

Megtartották az eredeti betonpadlót: alaposan felmosták, majd hatalmas, puha, bolyhos szőnyegekkel varázsolták barátságossá az enteriőrt. 

Ha stílusos padlóra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

Mivel csak egy ablak van a helyiségben, fontos volt, hogy maximálisan kihasználják a természetes fényt: az optikai hatás érdekében tükröket használtak, az esti természetes világosságról – ahogy azt a skandinávok gyakran szokták – pedig gyertyákkal gondoskodtak.

A gyertyák nem csak áramszünet idején vagy relaxációhoz funkcionálnak jól: érdemes példát venni az északiaktól, és megfontolni mindennapi használatukat, hiszen rendkívül otthonossá teszik az életteret.

A berendezésnél is a fehér dominál, amelyet földszínekkel kombináltak, valamint sötétebb fa elemekkel, így barátságos lett az összkép. 

A szobát egyszerűen szerelték fel, csupán pár darabbal, azonban mivel rendkívüli figyelmet folytattak az igényes kurációra, minden részletnek megvan a maga szerepe, és a kis alapterület, valamint a szoba alacsony belmagassága ellenére is pazar hálószobát sikerült alkotniuk.

Ha mi is rávennénk magunkat az otthoni átalakításokra, a Mapei megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé! Olvassuk el a betonos átalakításokról szóló ingyenes, hasznos anyagukat IDE KATTINTVA.

A képek forrása: Anna Truelsen

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...