Lenyűgöző átalakulás: kazánházból stílusos, skandináv hálószoba

Inspiráló DIY-otthontuning Norvégiából.

A norvég Anna Truelsen gyakran szerepel a különféle online lakberendezési lapokban csodásan megalkotott otthoni enteriőrjei és figyelemre méltó barkácsmegoldásai miatt: a napokban például a már nem használt kazánház helyén kialakított hálószobája pörgött az otthonistílus-rajongók berkeiben. Nem véletlenül: ízléses és költséghatékony átalakításról van szó, amely kiváló inspiráció lehet bármilyen otthontervezőnek.

Nézzük meg, hogyan lett a kazánház helyén hálószoba!

ELŐTTE

A betonozott helyiség ugyan meglehetősen tágas, nem használták ki az adottságait, csak csetreszeket tároltak itt. 

Első lépésként kipakolták a szobát, szétverték a gipszkartont, eltávolítottak néhány csövet, majd újragipszkartonozták a helyiséget – utána pedig fehérre festettek mindent.

UTÁNA

Megtartották az eredeti betonpadlót: alaposan felmosták, majd hatalmas, puha, bolyhos szőnyegekkel varázsolták barátságossá az enteriőrt. 

Ha stílusos padlóra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

Mivel csak egy ablak van a helyiségben, fontos volt, hogy maximálisan kihasználják a természetes fényt: az optikai hatás érdekében tükröket használtak, az esti természetes világosságról – ahogy azt a skandinávok gyakran szokták – pedig gyertyákkal gondoskodtak.

A gyertyák nem csak áramszünet idején vagy relaxációhoz funkcionálnak jól: érdemes példát venni az északiaktól, és megfontolni mindennapi használatukat, hiszen rendkívül otthonossá teszik az életteret.

A berendezésnél is a fehér dominál, amelyet földszínekkel kombináltak, valamint sötétebb fa elemekkel, így barátságos lett az összkép. 

A szobát egyszerűen szerelték fel, csupán pár darabbal, azonban mivel rendkívüli figyelmet folytattak az igényes kurációra, minden részletnek megvan a maga szerepe, és a kis alapterület, valamint a szoba alacsony belmagassága ellenére is pazar hálószobát sikerült alkotniuk.

Ha mi is rávennénk magunkat az otthoni átalakításokra, a Mapei megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé! Olvassuk el a betonos átalakításokról szóló ingyenes, hasznos anyagukat IDE KATTINTVA.

A képek forrása: Anna Truelsen

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...