Lenyűgöző átalakulás: kazánházból stílusos, skandináv hálószoba

Inspiráló DIY-otthontuning Norvégiából.

A norvég Anna Truelsen gyakran szerepel a különféle online lakberendezési lapokban csodásan megalkotott otthoni enteriőrjei és figyelemre méltó barkácsmegoldásai miatt: a napokban például a már nem használt kazánház helyén kialakított hálószobája pörgött az otthonistílus-rajongók berkeiben. Nem véletlenül: ízléses és költséghatékony átalakításról van szó, amely kiváló inspiráció lehet bármilyen otthontervezőnek.

Nézzük meg, hogyan lett a kazánház helyén hálószoba!

ELŐTTE

A betonozott helyiség ugyan meglehetősen tágas, nem használták ki az adottságait, csak csetreszeket tároltak itt. 

Első lépésként kipakolták a szobát, szétverték a gipszkartont, eltávolítottak néhány csövet, majd újragipszkartonozták a helyiséget – utána pedig fehérre festettek mindent.

UTÁNA

Megtartották az eredeti betonpadlót: alaposan felmosták, majd hatalmas, puha, bolyhos szőnyegekkel varázsolták barátságossá az enteriőrt. 

Ha stílusos padlóra vágyunk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

Mivel csak egy ablak van a helyiségben, fontos volt, hogy maximálisan kihasználják a természetes fényt: az optikai hatás érdekében tükröket használtak, az esti természetes világosságról – ahogy azt a skandinávok gyakran szokták – pedig gyertyákkal gondoskodtak.

A gyertyák nem csak áramszünet idején vagy relaxációhoz funkcionálnak jól: érdemes példát venni az északiaktól, és megfontolni mindennapi használatukat, hiszen rendkívül otthonossá teszik az életteret.

A berendezésnél is a fehér dominál, amelyet földszínekkel kombináltak, valamint sötétebb fa elemekkel, így barátságos lett az összkép. 

A szobát egyszerűen szerelték fel, csupán pár darabbal, azonban mivel rendkívüli figyelmet folytattak az igényes kurációra, minden részletnek megvan a maga szerepe, és a kis alapterület, valamint a szoba alacsony belmagassága ellenére is pazar hálószobát sikerült alkotniuk.

Ha mi is rávennénk magunkat az otthoni átalakításokra, a Mapei megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé! Olvassuk el a betonos átalakításokról szóló ingyenes, hasznos anyagukat IDE KATTINTVA.

A képek forrása: Anna Truelsen

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...