3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban.

A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az embert, mivel nehéz tőlük megszabadulni. Szerencsére a legtöbb ilyen galibának akad ellenszere, és ezek használatával könnyebbé tehetjük mindennapjainkat, otthonunk pedig esztétikusabb és egészségesebb maradhat.

#1 A koszos fuga ellen

A konyhában és a fürdőszobában jellemző a csempe és így fuga használata – akár a padlóburkolatról, akár a falról van szó –, és rendkívül problémás megőrizni patyolattisztaságukat, főleg, ha cementes fugát használunk.

Legalábbis akkor, ha nem tudjuk, milyen tisztítószert kell alkalmaznunk: az Ultracare Grout Cleaner valódi csodaszer – elég néhány fújás, és legyen bármilyen makacs a vízkő, legyen bármilyen elterjedt a penész vagy kemény a megkövesedett szappanfolt, a tisztító villámgyorsan eltávolítja a szennyeződéseket. 

Persze a legjobb támadás a megelőzés: ha elkerülnénk a kosz kialakulását, az Ultracare Grout Protector hatékony védelmet nyújt a fal- és padlófelületek számára, megakadályozva a szennyezések bejutását a fugákba. 

#2 Hogyan marad tiszta a fal?

Az apró otthoni higiéniai “balesetek” gyakoriak: főzés közben a zsír vagy az olaj könnyen kifröccsenhet a falra, a gyermekek csetlés-botlás közben kiönthetik a színes üdítőiket, és persze a kisebbek gyakran összetapicskolják a makulátlan fehérre mázolt falat.

Itt is a védelem a legjobb megoldás: az Ultracare Stain Protector W terméket bármely felületen alkalmazhatjuk – használatával könnyen elkerülhetjük, hogy szennyeződések és foltok megtapadjanak a fal felületén. Különösen praktikus ez a nagy igénybevételnek kitett helyiségekben – például a konyhában és fürdőszobában –, valamint a gyerekszobákban: a Protector W által védett felület mindig ragyogó és egyszerűen tisztítható marad.   

Persze a jelenleg fennálló szennyeződésekkel is felvehetjük a harcot: erre a problémára adekvát megfejtést jelent az Ultracare Multicleaner nevű általános tisztítószer, amely tökéletes minden egészséges otthonba, ugyanis úgy tisztít hatékonyan, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Bármilyen felületen alkalmazhatjuk, és seperc alatt megszabadít minket a zsír-, olaj- és a kávéfoltoktól. 

#3 Győzzük le a penészt

A penész nemcsak a kellemetlen látvány és az orrfacsaró szag miatt ártalmas, de az egészségünkre is káros hatással lehet, így mindenképp érdemes mindent megtennünk azért, hogy elkerüljük a kialakulását otthonunkban.

Erre kitűnő választás az Ultracare Anti-mould Protector: bármelyik helyiségbe ideális, így akár a konyhában és fürdőszobában is használható, ahol gyakran előfordul a penész. Az Anti-mould Protector hatékony fegyver a megelőzéshez: megakadályozza a penész képződését a falakon és a csempéken, így hosszantartó védelmet nyújt a sötét szennyeződés ellen. 

Ha pedig már kialakult a penész, akkor sem kell kétségbe esnünk: az Ultracare Mould Remover nemcsak eltávolítja a penészt a felületekről, de a további terjedést is megakadályozza. Ráadásul a környezetbarát, kellemetlen szagok nélküli tisztítószer használata is pofonegyszerű: csak fújjuk rá a penésszel szennyezett felületre, és hagyjuk, hogy hasson.  

Ismerjük meg a MAPEI termékkínálatát ide kattintva, ha szeretnénk egyszerűen és könnyen megszabadulni az otthoni problémáktól.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...