Szakértői anyag
Építés, tervezés és fenntartás

Építés, tervezés és fenntartás

Belegondolt abba, hogy az alaprajz azért alaprajz, mert az mindennek az alapja? Hol és hogyan érdemes elhelyezni a főfalakat? Mire kell figyelni? Segítünk megválaszolni a kérdéseket, hogy hatékonyabb legyen az alaprajz tervezés!

ÍGY TUDJA FELÜGYELETE ALATT TARTANI A MUNKÁLATOKAT, MÁR A LEGELEJÉTŐL FOGVA! BEMUTATJUK AZ ALAPRAJZ TÉMAKÖRÉT, MELY VALÓBAN SEGÍTSÉGET AD ÉPÍTKEZÉSKOR, ÁTALAKÍTÁSKOR!

A lakberendezés, otthonteremtés mindig a jó alaprajzi elrendezés kialakításával kezdődik. Ahogy a neve is mutatja, ez minden alapja. Ha egy alaprajz a méretarányos bútorok berajzolása után jól működőnek látszik, az a valóságban is működni fog.

Mi az, ami megköti a tervező kezét a munkálatok során?

Természetesen minden épület, lakás más-más adottsággal bír, különböző a méretük, tájolásuk, s vannak olyan meghatározó elemeik, mint például a főfalak elhelyezkedése, a kémény és a tartópillérek, a vizes strangok, világítóudvarok stb., melyek megkötik kezünket az alaprajz újrarajzolásakor.

Mitől függ egy ideális alaprajz?

Az ideális alaprajz természetesen függ a lakást használók számától, korától, egyéni szokásaitól, különleges igényeitől, így biztosan nem lehet kijelenteni egy-egy alaprajzról, hogy íme, itt a tökéletes, amely mindenkinek megfelel. És ne felejtsük el azt sem, hogy a lakberendezés, akárcsak egy jó párkapcsolat, a kompromisszumokról (is) szól.

Figyeljünk a magánszférára!

Akárhányan is laknak egy otthonban, érdemes az elrendezést úgy kialakítani, hogy különüljön el benne a közösségi és a privát szféra. De nevezhetjük nappali és éjszakai zónának is.

 

Ügyfélkártya