Szakértői anyag
Fűtés és egyéb épületgépészet

Fűtés és egyéb épületgépészet

Tudja, hogy milyen gépészeti elemekre kell figyelni építkezéskor? Mikor kell erről gondoskodni ahhoz, hogy zökkenőmentesen haladjanak a munkálatok? Segítünk megválaszolni a kérdéseket szakértőink bevonásával!

A ház ivó- és szennyvízellátása, a fűtés, a hűtés, a melegvíz-ellátás, a szellőztetés – ezeknek a feladatoknak az ellátása mind, mind a gépészet feladatkörébe tartozik. (Napjainkban egyre „divatosabb” határesetnek tekinthetők a napelemek, melyek ugyan a villamos hálózathoz kapcsolódnak, mégis szokás ezeket a gépészethez sorolni.)

Miért kell rendszerben gondolkodnunk?

Egy mai modern házon szinte minden mindennel összefügg, ezért mindig RENDSZERBEN kell gondolkodni, minden alkotóelemet a többivel szerves egységként kell megalkotni!

Bízzuk magunkat profi gyártókra, importőrökre!

Ma már bizonyos „kényesebb” épületcsomópontokra kész megoldást kínálnak a gyártók, ezeket sok-sok év fejlesztőmunkája és ellenőrző mérései előzik meg – nem mellesleg a rendszer alkotóelemeit ellenőrzött gyári körülmények között állítják elő.

Miben tér el egy könnyűszerkezetes ház gépészete?

A könnyűszerkezetes házba más fűtési-hűtési koncepció illik, mint egy olyanba, ahol nagy tömegű épületszerkezetet alkalmaznak. A gépészeti hűtés igénye egészen más egy olyan házban, ahol különböző épületszerkezeti megoldásokkal is védekeznek a nyári meleg ellen.

Ügyfélkártya