Pici a fürdőszoba? Ne féljen a nagyméretű csempéktől, burkolólapoktól!

Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a nagyméretű, szinte óriás burkolólapok csak és kizárólag a tágas terekbe, a hatalmas fürdőszoba vagy konyha burkolására lettek kitalálva. Pedig ez óriási tévedés!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Bizony, a nagyméretű burkolólap és csempe nemcsak a nagy terű konyhák és fürdőszobák tulajdonosainak „jár”! A legtöbb hazai lakásban, de még a családi házak megtervezésekor is a fürdőszoba vagy a konyha méretének lecsökkentésével próbálnak meg teret nyerni a lakás közösségi zónáiba, abból a megfontolásból, hogy a funkcionális teret úgyis csak egy-egy bizonyos tevékenységre használjuk, és inkább a nappalit, étkezőt illetve a gyakrabban használt közösségi tereket próbáljuk tágasabbá, nagyobbá tenni.

Azonban attól még, hogy a fürdőszoba vagy éppen a konyha kis téren kapott helyett, optikailag mégis sokat tehetünk ezeknek a kis tereknek a tágasabb érzetéért.

Elavult már ugyanis az a nézet, hogy a kis terű fürdőszoba csak a kisebb méretű csempékkel mutat jól, és arányosan. Nagyon sokan mégis ragaszkodnak a 10X10-es, vagy a 20X25-ös csempeméretekhez, miközben bátran választhatnának nagyobb, pl. 25X50 cm-es vagy 30X60 cm-es lapokat is – pláne hogy már ezeknek is számos, osztott verziója, mozaikhatású változata létezik.

Aki pedig attól tartana, hogy ezek a lapok drágák a hazai pénztárcáknak, akkor most érdemes figyelni, mert bemutatunk néhány kifejezetten kedvező árfekvésű, lengyel burkolólap gyártót, akiket már a VS Fürdőszoba üzleteiben is elérhet, és álomszép tereket tervezhet velük, jó minőségben!

OPOCZNO – a változatos és sokszínű lengyel burkolólapok és dekorok nem csak fürdőszobába

Az Opoczno lengyel csempegyártó magas minőséget képviselő termékei között a klasszikus és hagyományos minta- és színvilág szerelmesei, illetve a modern enteriőrök hívei is egyaránt megtalálhatják a kedvenceinket.

Az Opoczno termékek hasonló árfekvésben vannak a hazai Zalakerámia gyár termékeihez képest, azonban sok esetben ugyanazért az árért szebb dekorokat, mozaikokat, illetve élénkebb színeket, természetesebb hatásokat kaphatunk.


KANJIZA KERAMIKA – a fürdőszoba ékköve

A Keramika Kanjiža csempék és padlólapok gyártásával igen régóta foglalkozó üzemet még az 1980-as években alapították, és elsősorban a téglagyártás, és a fazekasság terén alkottak nagy sikereket, de a cserépgyártásban is jeleskedtek. Ők nemesítették meg a jól ismert minőségi, kanizsai agyagot is, mely már komoly múltra és hagyományokra tekint vissza.

Évente kb. 3 millió négyzetméternyi falicsempét gyártanak le, és komoly szakmai tudás, és folyamatos innovációk, műszaki és technológiai fejlesztések állnak a szakemberek mögött. Komoly eredményeket értek el a rekontstruációk terén, és a korábbi, jól bevált hagyományok folytonos újítása, modernizálása is európai szintre emelkedett, és a komoly nemzetközi szabványoknak és előírásoknak tökéletesen megfelel.

Széles választék, természetes és kreatívan vidám színvilág, vagy a minimál stílus letisztult szépsége, egyszerűsége éppúgy megtalálható a kínálatukban. Érdekes megfigyelni azt is, hogy egy-egy családjukban milyen széles a választék még a méreteket, dekorokat illetően is: tehát a kisebb és nagyobb lapokat, elemeket bátran variálhatjuk egymással!

ARGENTA – a fiatalos és exkluzív fürdőszoba, a legsokoldalúbb méretválasztékkal

A szintén európai, de ezúttal spanyol érdekeltségű csempegyár, az Argenta is szép, 14 esztendős múltra tekint vissza, s viszonylag fiatal kora ellenére mégis az egyik legnevesebbnek számít a spanyol csempék világában. Ők évente több mint 100 millió négyzetméter csempét és járólapot gyártanak és terjesztenek világszerte, és jelenleg 5 nagyobb termékkategória található meg a portfóliójukban – melyek tökéletesen lefedik az aktuális design és belsőépítészeti irányvonalakat, trendeket.

A változó kihívásoknak folyamatosan igyekeznek eleget tenni: a 450 fős csapat napi szinten nyújtja a minőséget és a jó színvonalat vásárlóinak, és kifejezetten erősségük a nagy méretek megtervezése és gyártása. Ebben is számtalan variációs lehetőséget kínálnak fel, ugyanis egészen a 180 cm-es óriás csempelapokig – melyekre akár fotónyomatot is kérhetünk – választhatunk magunknak ideális méretet, az egészen kicsiny kockákon át a hatalmas, szinte egész falakat beborító csempékig…

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...