Pici a fürdőszoba? Ne féljen a nagyméretű csempéktől, burkolólapoktól!

Sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a nagyméretű, szinte óriás burkolólapok csak és kizárólag a tágas terekbe, a hatalmas fürdőszoba vagy konyha burkolására lettek kitalálva. Pedig ez óriási tévedés!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Bizony, a nagyméretű burkolólap és csempe nemcsak a nagy terű konyhák és fürdőszobák tulajdonosainak „jár”! A legtöbb hazai lakásban, de még a családi házak megtervezésekor is a fürdőszoba vagy a konyha méretének lecsökkentésével próbálnak meg teret nyerni a lakás közösségi zónáiba, abból a megfontolásból, hogy a funkcionális teret úgyis csak egy-egy bizonyos tevékenységre használjuk, és inkább a nappalit, étkezőt illetve a gyakrabban használt közösségi tereket próbáljuk tágasabbá, nagyobbá tenni.

Azonban attól még, hogy a fürdőszoba vagy éppen a konyha kis téren kapott helyett, optikailag mégis sokat tehetünk ezeknek a kis tereknek a tágasabb érzetéért.

Elavult már ugyanis az a nézet, hogy a kis terű fürdőszoba csak a kisebb méretű csempékkel mutat jól, és arányosan. Nagyon sokan mégis ragaszkodnak a 10X10-es, vagy a 20X25-ös csempeméretekhez, miközben bátran választhatnának nagyobb, pl. 25X50 cm-es vagy 30X60 cm-es lapokat is – pláne hogy már ezeknek is számos, osztott verziója, mozaikhatású változata létezik.

Aki pedig attól tartana, hogy ezek a lapok drágák a hazai pénztárcáknak, akkor most érdemes figyelni, mert bemutatunk néhány kifejezetten kedvező árfekvésű, lengyel burkolólap gyártót, akiket már a VS Fürdőszoba üzleteiben is elérhet, és álomszép tereket tervezhet velük, jó minőségben!

OPOCZNO – a változatos és sokszínű lengyel burkolólapok és dekorok nem csak fürdőszobába

Az Opoczno lengyel csempegyártó magas minőséget képviselő termékei között a klasszikus és hagyományos minta- és színvilág szerelmesei, illetve a modern enteriőrök hívei is egyaránt megtalálhatják a kedvenceinket.

Az Opoczno termékek hasonló árfekvésben vannak a hazai Zalakerámia gyár termékeihez képest, azonban sok esetben ugyanazért az árért szebb dekorokat, mozaikokat, illetve élénkebb színeket, természetesebb hatásokat kaphatunk.


KANJIZA KERAMIKA – a fürdőszoba ékköve

A Keramika Kanjiža csempék és padlólapok gyártásával igen régóta foglalkozó üzemet még az 1980-as években alapították, és elsősorban a téglagyártás, és a fazekasság terén alkottak nagy sikereket, de a cserépgyártásban is jeleskedtek. Ők nemesítették meg a jól ismert minőségi, kanizsai agyagot is, mely már komoly múltra és hagyományokra tekint vissza.

Évente kb. 3 millió négyzetméternyi falicsempét gyártanak le, és komoly szakmai tudás, és folyamatos innovációk, műszaki és technológiai fejlesztések állnak a szakemberek mögött. Komoly eredményeket értek el a rekontstruációk terén, és a korábbi, jól bevált hagyományok folytonos újítása, modernizálása is európai szintre emelkedett, és a komoly nemzetközi szabványoknak és előírásoknak tökéletesen megfelel.

Széles választék, természetes és kreatívan vidám színvilág, vagy a minimál stílus letisztult szépsége, egyszerűsége éppúgy megtalálható a kínálatukban. Érdekes megfigyelni azt is, hogy egy-egy családjukban milyen széles a választék még a méreteket, dekorokat illetően is: tehát a kisebb és nagyobb lapokat, elemeket bátran variálhatjuk egymással!

ARGENTA – a fiatalos és exkluzív fürdőszoba, a legsokoldalúbb méretválasztékkal

A szintén európai, de ezúttal spanyol érdekeltségű csempegyár, az Argenta is szép, 14 esztendős múltra tekint vissza, s viszonylag fiatal kora ellenére mégis az egyik legnevesebbnek számít a spanyol csempék világában. Ők évente több mint 100 millió négyzetméter csempét és járólapot gyártanak és terjesztenek világszerte, és jelenleg 5 nagyobb termékkategória található meg a portfóliójukban – melyek tökéletesen lefedik az aktuális design és belsőépítészeti irányvonalakat, trendeket.

A változó kihívásoknak folyamatosan igyekeznek eleget tenni: a 450 fős csapat napi szinten nyújtja a minőséget és a jó színvonalat vásárlóinak, és kifejezetten erősségük a nagy méretek megtervezése és gyártása. Ebben is számtalan variációs lehetőséget kínálnak fel, ugyanis egészen a 180 cm-es óriás csempelapokig – melyekre akár fotónyomatot is kérhetünk – választhatunk magunknak ideális méretet, az egészen kicsiny kockákon át a hatalmas, szinte egész falakat beborító csempékig…

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...