Egységes borítás, egységes homlokzat az otthonokban

Ha nem szeretnénk minden alkalommal felhúzni, majd leengedni a garázskaput, valahányszor kihoznánk valamit a garázsból, praktikus alternatívát jelenthet a garázs mellékajtó beépítése. A Hörmann-nál szinte minden garázskapu esetében hozzá illő mellékajtót választhatunk, így színben, anyagban és formában is harmonizálhatnak házunk homlokzatának nyílászárói.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Mellékajtó a garázshoz

A garázshoz kialakított mellékajtó praktikusságához nem fér kétség. Rengeteg olyan tárgyat tárolunk ebben a helyiségben, amire nap mint nap vagy akár naponta többször is szükségünk lehet, mint például kerékpárokat, szerszámokat, olyan mindennapi használati tárgyakat, melyeknek a lakásban nem jut hely. A garázs mellékajtó beépítése azért is hasznos, mert ezeket az eszközöket így könnyedén elérhetjük, nem szükséges a garázskaput nyitnunk és zárnunk minden alkalommal. 

Ha a Hörmann kínálatából választunk garázskaput, érdemes a mellékajtókínálatot is szemrevételezni. Akár szekcionált garázskapuban, akár billenőkapuban gondolkodunk, a hozzá tartozó mellékajtó kialakítása külső megjelenésben is összehangolható. Azonos borda- vagy kazettafelosztás választható a mellékajtóra, így egységes design kialakítása hozható létre otthonunk homlokzatán.

Egységes szín és kivitelezés

A garázs mellékajtó egy- vagy kétszárnyú változatban elérhető, kilincs tekintetében pedig alapkivitelben kapható garnitúrából választhatunk. A Hörmann mellékajtóit beépítésre készen szállítja, hengerzár-betétes zárral, oválrozettás lekerekített kilincsgarnitúrával és háromdimenzióban állítható pántokkal. Az ajtókeret időjárásálló aluprofilból áll és körös körül tömített. A kétszárnyú mellékajtókat aszimmetrikus osztással is megvásárolható, azaz különböző ajtószárny-szélességeket választhatunk ajtónkhoz.

Ami mindemellett igen lényeges, a Hörmann garázs mellékajtói RC2-es betörésgátló rendszerrel rendelhetőek. Ez rendkívül fontos, hiszen ez a bejárat a betörők kedvelt bejutási pontja, hiszen esetenként rosszul kivilágított, félreeső oldalon helyezkedik el.

Ha a TopComfort NT80-2 mellékajtót választjuk, az ajtólap, a tok és a küszöb is hőhídmentes, így egyben a megfelelő szigetelésre, azaz az energiatakarékosságra is gondot fordíthatunk.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...