Egységes borítás, egységes homlokzat az otthonokban

Ha nem szeretnénk minden alkalommal felhúzni, majd leengedni a garázskaput, valahányszor kihoznánk valamit a garázsból, praktikus alternatívát jelenthet a garázs mellékajtó beépítése. A Hörmann-nál szinte minden garázskapu esetében hozzá illő mellékajtót választhatunk, így színben, anyagban és formában is harmonizálhatnak házunk homlokzatának nyílászárói.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Hörmann Hungária Kft.

Mellékajtó a garázshoz

A garázshoz kialakított mellékajtó praktikusságához nem fér kétség. Rengeteg olyan tárgyat tárolunk ebben a helyiségben, amire nap mint nap vagy akár naponta többször is szükségünk lehet, mint például kerékpárokat, szerszámokat, olyan mindennapi használati tárgyakat, melyeknek a lakásban nem jut hely. A garázs mellékajtó beépítése azért is hasznos, mert ezeket az eszközöket így könnyedén elérhetjük, nem szükséges a garázskaput nyitnunk és zárnunk minden alkalommal. 

Ha a Hörmann kínálatából választunk garázskaput, érdemes a mellékajtókínálatot is szemrevételezni. Akár szekcionált garázskapuban, akár billenőkapuban gondolkodunk, a hozzá tartozó mellékajtó kialakítása külső megjelenésben is összehangolható. Azonos borda- vagy kazettafelosztás választható a mellékajtóra, így egységes design kialakítása hozható létre otthonunk homlokzatán.

Egységes szín és kivitelezés

A garázs mellékajtó egy- vagy kétszárnyú változatban elérhető, kilincs tekintetében pedig alapkivitelben kapható garnitúrából választhatunk. A Hörmann mellékajtóit beépítésre készen szállítja, hengerzár-betétes zárral, oválrozettás lekerekített kilincsgarnitúrával és háromdimenzióban állítható pántokkal. Az ajtókeret időjárásálló aluprofilból áll és körös körül tömített. A kétszárnyú mellékajtókat aszimmetrikus osztással is megvásárolható, azaz különböző ajtószárny-szélességeket választhatunk ajtónkhoz.

Ami mindemellett igen lényeges, a Hörmann garázs mellékajtói RC2-es betörésgátló rendszerrel rendelhetőek. Ez rendkívül fontos, hiszen ez a bejárat a betörők kedvelt bejutási pontja, hiszen esetenként rosszul kivilágított, félreeső oldalon helyezkedik el.

Ha a TopComfort NT80-2 mellékajtót választjuk, az ajtólap, a tok és a küszöb is hőhídmentes, így egyben a megfelelő szigetelésre, azaz az energiatakarékosságra is gondot fordíthatunk.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2020. augusztus 10.

Idejétmúlt házból csodás skandináv álomotthon

Egy lenyűgöző átalakulás mindig inspiráló: megmutatja, hogy egy reménytelennek hitt otthont is új köntösbe öltöztetünk – inspirációt ad saját otthonunk rendbetételéhez is. De...

2020. július 31.

Így védd meg otthonodat a vihartól!

Talán nem árulunk el újdonságot azzal, hogy az utóbbi években különösen szeszélyes az időjárás. Lényegében megszűntek az évszakok; a forró nyári napokat átmenet nélkül követik...

2020. július 02.

Inspirálódj és nyerj hétvégi kikapcsolódást! – Style & Draw közönségszavazás

Idén is megrendeztük Style & Draw enteriőrtervezési pályázatunkat az "Élvezem a házam" szemlélet jegyében. Fantasztikus alkotások születtek; tehetségesebbnél tehetségesebb...