Egy egyszerű trükk, amivel mindig gyönyörű lesz otthonod!

Az első benyomás rendkívül fontos. Mivel – nevéből adódóan – egyszeri, megismételhetetlen alkalomról van szó, fontos, hogy mindent beleadjunk, legyen szó az élet bármely területéről. Az otthontervezés sem kivétel. 

Gondoljunk bele: amikor vendégségbe megyünk egy új helyre, az első impulzusok meghatározóak – magunkban már a ház homlokzata láttán rögtön megalkotunk egy képet az otthonról (és az otthon lakójáról). Ez a kép néha talán távol áll a valóságtól, mégis ott ragad gondolataink között.

Vagyis hiába van tökéletes, modern enteriőrünk: ha a homlokzat idejétmúlt, elhanyagolt, akkor otthonunk könnyen disszonáns hatást kelthet. Sajnos a legszebb homlokzat fénye is megkopik az időjárás viszontagságai miatt, így nem árt időnként felfrissítenünk homlokzatunkat és felkészítenünk a cudar időre.

De hogyan lesz tökéletes és időjárásálló homlokzatunk?

Megfelelő gondoskodásra, odafigyelésre és tervezésre van szükség – és a legmodernebb, minőségi anyagokra és megoldásokra. Ezeket mind megtaláljuk a Saint-Gobain márkáinak kínálatában, hogy új szintre emelhessük és karbantarthassuk homlokzatunkat.

Sokszor csak apró kozmetikázásra van szükség – lehet, hogy csak picit helyre kell pofoznunk a vakolatunkat, megszabadulni az egyenetlenségektől. Erre remek választás a Rigips kültéri javítóvakolat, amelyet régi és új kültéri alapvakolatok javítására és felületkitöltésére is alkalmazhatunk. A vakolat kijavítása után a felület megfelelő előkészítését követően folytathatjuk a munkát a felületkezeléssel. Erre a feladatra kiváló választás lehet a weberton homlokzatfesték vagy a weberpas vékonyvakolat.   

Az is előfordulhat, hogy homlokzatunk fényének visszaállításához csupán egy alapos tisztítást kell végeznünk – ebben segít a weberprim clean homlokzattisztító. Ez a vizes bázisú, folyékony homlokzati tisztítószer eltávolítja a makacs szennyeződéseket a függőleges felületekről; könnyen feldolgozható és kíméli a környezetet – mégis magas hatásfokkal tisztítja meg homlokzatunkat. 

Persze a tisztítás sokszor nem elég. Lehet, hogy egy új, izgalmas árnyalatú festékkel kell új életet lehelnünk megkopott homlokzatunkba.  Ehhez különleges, kimondottan homlokzatokra kialakított festékre van szükségünk: a weberton silicon szilikon homlokzatfestékkel például biztosan nem lőhetünk mellé! A weberton silicon ellenáll az időjárás viszontagságainak és tartós védelmet nyújt homlokzatunk számára. Használhatjuk ásványi és szerves anyagú alapfelületekre, új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására, ráadásul több száz árnyalat közül választhatunk.

De ki mondta, hogy egy homlokzat csak nappal lehet szép és izgalmas? A forradalmian új, világon egyedülálló NEON termékekkel homlokzatunk a lámpaoltás után új, futurisztikus köntösbe költözik: a weberpas NEON neonizáló fényvakolat nemcsak a ragyogó látványról gondoskodik, de kiváló fedőképességgel is bír.

A fotót Mudra László készítette, és a festésnél weberton N festéket is felhasználtak.

Ha most tervezzük otthonunkat, érdemes már alapból olyan megoldásokat választanunk, amelyek hosszútávra szólnak. 

Ilyen például a jól megválasztott hőszigetelés, amely nemcsak a komfortérzetünk és egészségünk megőrzésében, valamint a fűtésszámla minimalizálásában segít, de otthonunkat is időtállóbbá teszi. Az Isover Panel-Plyta Plus és Super-Vent Plus hőszigetelő könnyű, hidrofób üveggyapot-lemezei telhelyezhetjük átszellőztetett légréteges szerelt homlokzatburkolatok mögött és fémkazetták, fémvázak között is, egészen két emelet magasságig, és kiváló minőségű hő- és hangszigetelést érhetünk el velük.

Ha fentiekre odafigyelünk, garantáltan gyönyörű lesz otthonunk homlokzata – még a legzimankósabb téli napokon is.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...