Miért újítsd fel most otthonodat?

Időnként minden otthonra ráfér a felújítás. Ha családi házban lakunk, könnyen előfordulhat, hogy az időjárás kikezdi a homlokzatot vagy tönkreteszi a tetőt – de még egy viszonylag új építésű kis lakás is rengeteg felújítanivalóval szolgálhat pár év használat után. 

A cikket szerkesztette: Saint-Gobain

A több mint 350 éves, párizsi központú Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Saint-Gobain Hungary Kft. három építőanyag gyártó és forgalmazó márkát foglal magában, úgy mint Isover, Rigips és Weber. Az Isover hő- és hangszigetelő megoldásokat, a Rigips szárazépítési rendszereket, a Weber pedig homlokzati hőszigetelő és vakolatrendszereket kínál, lefedve ezzel az építőipar több területét is. Tevékenységük és folyamataik során biztosítják környezetvédelmét, a környezetszennyezés megelőzését, erőforrások energiatakarékos és hatékony felhasználását, gyártás energiaigényének csökkentését.

Kapcsolat
Saint-Gobain

A funkcionális felújítások mellett pedig az esztétikai dolgokról sem érdemes megfeledkezni: mindig érkezik valami új, formabontó megoldás, amivel új szintre emelhetjük otthonunkat. Az otthon szerepe pedig az utóbbi időben még fontosabbá vált, mint korábban – így érdemes kiemelt hangsúlyt fektetnünk az otthonos, kényelmes és stílusos környezet kialakítására.

Ha felújításra készülünk, most érdemes belevágni, hiszen a felújítási támogatás igénybevételével azokat a terveket is megvalósíthatjuk, amelyekre eddig nem volt megfelelő költségvetés. 

De mit és hogyan érdemes felújítani? Mutatunk néhány lenyűgöző megoldást, amelyekkel a legtöbbet kihozhatjuk otthonunkból.

Színezzük újra!

Amennyiben családi házban élünk, és nem vagyunk elégedettek az épület látványával, érdemes kicsit frissítenünk: egy jól megválasztott árnyalattal könnyen új köntösbe öltöztethetjük otthonunkat. Ehhez viszont minőségi homlokzatfestékre lesz szükségünk – és persze fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes árnyalatot. A weberton N akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható színes homlokzatfesték remek választás, akár új homlokzatot szeretnénk kialakítani, akár a régit felújítani. A megfelelő színt pedig könnyen megtalálhatjuk, ugyanis 365 árnyalat közül választhatunk.

Ráadásul a webertonNEON fényfestékkel is kombinálhatjuk, ha igazán vagány, különleges hatásra vágyunk.

Ezek a festékek ráadásul beltéri használatra is tökéletesek – ha egy kis színt vagy fényt szeretnénk vinni otthonunkba, a weberton N és a NEONis kitűnő választás.

A fényfestéket akár részletekben is használhatjuk, és így készíthetünk különleges éjjeli dekort – vagy akár a webercolor NEON fényfugával a fürdőszobát, konyhát is modernizálhatjuk.

Fel a fejjel!

A mennyezet az egyik legjobban látható felülete a helyiségeknek, így egy álmennyezet kialakításával könnyen meghatározhatjuk az adott tér megjelenését. Sokan ódzkodnak az álmennyezettől, pedig remek választás lehet, mind funkcionalitás, mind esztétikum szempontjából. Már az ókori görögök és rómaiak is alkalmazták a belmagasság csökkentésére és a mennyezet díszítésére – azonban a modern álmennyezet ennél sokkal többre képes.

A hagyományos építési megoldásoknál sokkal költséghatékonyabban, tisztábban és gyorsabban varázsolhatjuk egyedivé otthonunkat.

Eltakarhatjuk vele a mennyezet hibáit, repedéseit; rejtett világítást alakíthatunk ki – de akár trendi LED-égőkkel vagy spotlámpákkal is feldobhatjuk a helyiséget. Mindemellett a visszhangot is csökkenthetjük, valamint egy jól megválasztott álmennyezet segít a hangszigetelésben is: vagyis csendesebb lesz a lakás. 

Minimalist living room with niche fireplace – rendering

A Rigips által forgalmazott Gyptoneés Rigitone perforált (lyuggatott) építőlemezek esztétikus megjelenéssel és kiváló hangelnyelő tulajdonsággal bírnak – 12,5 milliméteres vastagságuknak köszönhetően pedig jól kombinálhatóak a tömör gipszkarton építőlemezekkel is. Rövidszőrű hengerrel bármilyen színűre lefesthetjük őket, így az álmennyezett könnyen illeszkedik otthonunk stílusához.

Ráadásul egészségesek is: a Gyptone és a Rigitone perforált építőlemezek is rendelkeznek Activ’Air®gipszmaggal: a belső terek levegőjében gyakran nagy mennyiségben megtalálható illékony szerves vegyületeket egészségre ártalmatlan, semleges vegyületekké alakítják.

Akár kisebb, akár nagyobb felújításról van szó, ne habozzunk – ezekkel a megoldásokkal biztosan nem lőhetünk mellé!

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...

2021. június 03.

Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet...