Így készülj fel a hidegre otthonodban stílusosan

Bár még szinte nyári az idő, nem árt időben felkészülni a sötét, didergős téli napokra. Senki sem szeret vacogni otthon, de az ideális hőmérséklet elérése sokszor az egekbe rúgja a fűtésszámlákat – hacsak nem akarja az ember több rétegnyi pokrócba bugyolálni magát a fagyos téli éjszakákon.

A cikket szerkesztette: Saint-Gobain

A több mint 350 éves, párizsi központú Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Saint-Gobain Hungary Kft. három építőanyag gyártó és forgalmazó márkát foglal magában, úgy mint Isover, Rigips és Weber. Az Isover hő- és hangszigetelő megoldásokat, a Rigips szárazépítési rendszereket, a Weber pedig homlokzati hőszigetelő és vakolatrendszereket kínál, lefedve ezzel az építőipar több területét is. Tevékenységük és folyamataik során biztosítják környezetvédelmét, a környezetszennyezés megelőzését, erőforrások energiatakarékos és hatékony felhasználását, gyártás energiaigényének csökkentését.

Kapcsolat
Saint-Gobain

Szerencsére van megoldás – a lényeg, hogy lépjünk időben, és készítsük fel otthonunkat a télre. 

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő hőszigetelés – miért fontos?

Ha jól választunk hőszigetelést, csökkenthetjük otthonunk belső tereinek hőingadozását – ezzel megszüntethetjük a kialakult hőhidakat, valamint megnövelhetjük épületeink hőmegtartó képességét: az eredmény egy sokkal kellemesebb, ideális lakókörnyezet. Ráadásul rengeteg pénzt is megspórolhatunk: a fűtési szezonban jóval kevesebb energiát kell fűtésre használnunk, a nyári kánikulában pedig nehezebben melegszik fel otthonunk, így az enteriőr hűtése is gazdaságosabbá válik. 

Biztosan előfordult már velünk, hogy hozzáértünk télen a falhoz, és ijedten rántottuk el kezünket a jéghideg felülettől. Ez a nem megfelelő hőszigetelés jele: ilyenkor a falak hőmérséklete alacsonyabb a beltéri léghőmérsékletnél. Ha pedig a benti vízpára a hideg fallal érintkezve kicsapódik, felületi nedvességet okoz – és penészt. Ez amellett, hogy nem esztétikus, otthonunk állapotára és egészségünkre is rendkívül rossz hatással lehet.

Viszont ha megfelelően alakítjuk ki a hőszigetelést, nemcsak könnyebb, gyorsabb és gazdaságosabb lesz az ideális benti hőmérséklet megteremtése, de a párakicsapódás okozta problémáknak is búcsút inthetünk. A jó hőszigetelés a külső falak hőszigetelő képességét akár 70-80%-kal is javíthatja. 

Gondolkozzunk rendszerben! 

Érdemes rendszerben gondolkoznunk, keressünk sokoldalú, minőségi megoldást – például a webertherm hőszigetelő rendszereivel a homlokzatunkat esztétikailag is megújíthatjuk, így otthonunk egyszerré válik komfortosabbá és szebbé is.

Rendszer választása esetén a termékeket együtt, rendszerben építik be a gyártó által meghatározott rétegrendek alapján – így garantálva, hogy minden elem tökéletesen passzoljon a többihez. A kiváló minőségű termékek hosszú ideig, hatékonyan gondoskodnak otthonunkban a kellemes hőérzetről, és segítenek a gazdaságos fűtésben. 

A webertherm hőszigetelő termékek ezen kívül maximálisan megfelelnek a hazai tűzvédelmi és egyéb előírásoknak, és ha valamelyik webertherm rendszert választjuk, jóval hosszabb távú jótálást kapunk, mintha termékenként szereznénk be a hőszigeteléshez szükséges elemeket.

A homlokzati hőszigetelés mellett a beltérben is remek megoldások állnak rendelkezésünkre az ideális téli-nyári hőmérséklet megteremtéséhez.

Tudtuk például, hogy létezik olyan álmennyezet, ami segít megtartani kellemes meleget a hideg időszakokban – nyáron pedig hűvösen tartja a lakást? 

A Rigips Clima Top RF vagy Climafit építőlemezekkel készülő hűtő-fűtő álmennyezeti rendszerei képesek minderre.

A hűtő-fűtő álmennyezetek úgy készülnek, hogy a teherhordó födém alá függesztett profilvázba kerül a hűtő-fűtő panelrendszer, amit az egyenletes hőeloszlást elősegítő, jó hővezető képességű Clima Top RF vagy Climafit építőlemez borít.

A magyar gyártású, Clima Top RF építőlemezzel készülő álmennyezet nemcsak stílusos, de a prémium minőségnek köszönhetően könnyen és gazdaságosan beépíthető, rendkívül strapabíró, és a rendelésnél sem kell rá sokáig várnunk – hamar elkészül. Az eredmény egy hűtő-fűtő álmennyezet, amely kiváló (0,30 W/mK) hővezetéssel bír, így egyenletessé teszi és fokozza a hűtő-fűtő rendszerek teljesítményleadó képességét.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk róla.

Télen a zimankó mellett a korán érkező sötétség is rossz hatással lehet közérzetünkre – épp ezért érdemes egy kis ragyogást vinnünk otthonunkba.

weberNEON névre hallgató termékcsaládja segít ebben. weberNEON egy fantasztikus újítás: a világon egyedülálló, magyar fejlesztésű, elképesztő innováció forradalmasítja a lakberendezést.

Sötétben foszforeszkáló házra vágyunk? Lámpák helyett inkább ragyogó fugával világítanánk meg éjjel a fürdőszobát? Egyedi homlokzatot szeretnénk, amely a sötétben is látványos?

A neonizáló webercolor NEON cementes fényfugát, a weberton NEON fényfestéket (akril homlokzatfestéket), valamint a weberpas NEON fényvakolatot (öntisztuló vékonyvakolatot) hét évig tartó kutatómunka után fejlesztették ki, és az innovációnak az egész világ a csodájára jár.

Az alábbi rövid videóból megismerhetjük a NEON család termékeit!

Segítségükkel garantáltan egyedi és ragyogó lesz otthonunk, és búcsút mondhatunk a téli sötétségnek.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a NEON termékcsalád tagjairól.

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...