Így készülj fel a hidegre otthonodban stílusosan

Bár még szinte nyári az idő, nem árt időben felkészülni a sötét, didergős téli napokra. Senki sem szeret vacogni otthon, de az ideális hőmérséklet elérése sokszor az egekbe rúgja a fűtésszámlákat – hacsak nem akarja az ember több rétegnyi pokrócba bugyolálni magát a fagyos téli éjszakákon.

Szerencsére van megoldás – a lényeg, hogy lépjünk időben, és készítsük fel otthonunkat a télre. 

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő hőszigetelés – miért fontos?

Ha jól választunk hőszigetelést, csökkenthetjük otthonunk belső tereinek hőingadozását – ezzel megszüntethetjük a kialakult hőhidakat, valamint megnövelhetjük épületeink hőmegtartó képességét: az eredmény egy sokkal kellemesebb, ideális lakókörnyezet. Ráadásul rengeteg pénzt is megspórolhatunk: a fűtési szezonban jóval kevesebb energiát kell fűtésre használnunk, a nyári kánikulában pedig nehezebben melegszik fel otthonunk, így az enteriőr hűtése is gazdaságosabbá válik. 

Biztosan előfordult már velünk, hogy hozzáértünk télen a falhoz, és ijedten rántottuk el kezünket a jéghideg felülettől. Ez a nem megfelelő hőszigetelés jele: ilyenkor a falak hőmérséklete alacsonyabb a beltéri léghőmérsékletnél. Ha pedig a benti vízpára a hideg fallal érintkezve kicsapódik, felületi nedvességet okoz – és penészt. Ez amellett, hogy nem esztétikus, otthonunk állapotára és egészségünkre is rendkívül rossz hatással lehet.

Viszont ha megfelelően alakítjuk ki a hőszigetelést, nemcsak könnyebb, gyorsabb és gazdaságosabb lesz az ideális benti hőmérséklet megteremtése, de a párakicsapódás okozta problémáknak is búcsút inthetünk. A jó hőszigetelés a külső falak hőszigetelő képességét akár 70-80%-kal is javíthatja. 

Gondolkozzunk rendszerben! 

Érdemes rendszerben gondolkoznunk, keressünk sokoldalú, minőségi megoldást – például a webertherm hőszigetelő rendszereivel a homlokzatunkat esztétikailag is megújíthatjuk, így otthonunk egyszerré válik komfortosabbá és szebbé is.

Rendszer választása esetén a termékeket együtt, rendszerben építik be a gyártó által meghatározott rétegrendek alapján – így garantálva, hogy minden elem tökéletesen passzoljon a többihez. A kiváló minőségű termékek hosszú ideig, hatékonyan gondoskodnak otthonunkban a kellemes hőérzetről, és segítenek a gazdaságos fűtésben. 

A webertherm hőszigetelő termékek ezen kívül maximálisan megfelelnek a hazai tűzvédelmi és egyéb előírásoknak, és ha valamelyik webertherm rendszert választjuk, jóval hosszabb távú jótálást kapunk, mintha termékenként szereznénk be a hőszigeteléshez szükséges elemeket.

A homlokzati hőszigetelés mellett a beltérben is remek megoldások állnak rendelkezésünkre az ideális téli-nyári hőmérséklet megteremtéséhez.

Tudtuk például, hogy létezik olyan álmennyezet, ami segít megtartani kellemes meleget a hideg időszakokban – nyáron pedig hűvösen tartja a lakást? 

A Rigips Clima Top RF vagy Climafit építőlemezekkel készülő hűtő-fűtő álmennyezeti rendszerei képesek minderre.

A hűtő-fűtő álmennyezetek úgy készülnek, hogy a teherhordó födém alá függesztett profilvázba kerül a hűtő-fűtő panelrendszer, amit az egyenletes hőeloszlást elősegítő, jó hővezető képességű Clima Top RF vagy Climafit építőlemez borít.

A magyar gyártású, Clima Top RF építőlemezzel készülő álmennyezet nemcsak stílusos, de a prémium minőségnek köszönhetően könnyen és gazdaságosan beépíthető, rendkívül strapabíró, és a rendelésnél sem kell rá sokáig várnunk – hamar elkészül. Az eredmény egy hűtő-fűtő álmennyezet, amely kiváló (0,30 W/mK) hővezetéssel bír, így egyenletessé teszi és fokozza a hűtő-fűtő rendszerek teljesítményleadó képességét.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk róla.

Télen a zimankó mellett a korán érkező sötétség is rossz hatással lehet közérzetünkre – épp ezért érdemes egy kis ragyogást vinnünk otthonunkba.

weberNEON névre hallgató termékcsaládja segít ebben. weberNEON egy fantasztikus újítás: a világon egyedülálló, magyar fejlesztésű, elképesztő innováció forradalmasítja a lakberendezést.

Sötétben foszforeszkáló házra vágyunk? Lámpák helyett inkább ragyogó fugával világítanánk meg éjjel a fürdőszobát? Egyedi homlokzatot szeretnénk, amely a sötétben is látványos?

A neonizáló webercolor NEON cementes fényfugát, a weberton NEON fényfestéket (akril homlokzatfestéket), valamint a weberpas NEON fényvakolatot (öntisztuló vékonyvakolatot) hét évig tartó kutatómunka után fejlesztették ki, és az innovációnak az egész világ a csodájára jár.

Az alábbi rövid videóból megismerhetjük a NEON család termékeit!

Segítségükkel garantáltan egyedi és ragyogó lesz otthonunk, és búcsút mondhatunk a téli sötétségnek.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a NEON termékcsalád tagjairól.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...