Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban.

Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi nemrég különleges megbízást kapott. A hétvégi menedék, amelyet Bortoluzzi mostanában fejezett be egy európai-amerikai pár számára Long Island keleti részén, talán az eddigi legformabontóbb alkotása: tengerparti ház, amelynek szigorú betonkülsejéből derűs, üvegfalú belső terek nyílnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyönyörű táj látványa átjárja a szobákat.

Az egymáshoz kapcsolódó, dobozszerű, előregyártott, fakéregmintázatú betonelemekkel burkolt épületek sora olyan, mintha egy zöldellő gyepen lennének szétszórva. 

Az ügyfelek elképzelései szerint nagy házra volt szükség, de nem akartam a békés tájat egy erőddel elrontani. Mindig megpróbálok egy kis történetet alkotni az építészetről, amit tervezni készülök, és amikor először jártam a helyszínen, elképzeltem az asztalra dobott kockákat, kis köveket a tájban, és ahogy végigsétálsz rajtuk, belülről tapasztalod meg a különböző látképeket

– mesélte Bortoluzzi.

Ha tetszenek a formabontó, modern kerti bútorok, a SpaTrend kínálatában találunk hasonló dizájnmegoldásokat!

A hat hálószobás, 14 000 négyzetméteres ház enteriőrjét a párizsi Pinto cég rendezte be. Az eredmény a kortárs és a vintage dizájn kifinomult, visszafogott keveréke, sok-sok izgalmas ívvel, hogy ellensúlyozzák a ház geometrikus keménységét.

A nappaliban egyedi, félhold alakú kanapék és szoborszerű, 1980-as évekbeli Howard Werneroldalasztalok vesznek körül egy Agnès Debizet francia szobrászművész által készített kerámia koktélasztalt. A műgyűjtő házaspár kortárs alkotásokkal dúsította az életteret: köztük Simone Leigh és Anish Kapoor lenyűgöző szobraivel, valamint Chung Sang-Hwa és Chung Chang-Sup koreai művészek absztrakt festményeivel.

A sok-sok, izgalmas textúrájú lakástextúra és a rengeteg fa komfortot, lágyságot és melegséget hoz a betonban gazdag térbe.

Ha hasonlóan különleges csempékre vágyunk, nézzünk szét a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában ide kattintva.

Raffaella Bortoluzzi remekműve kiváló példa rá, hogy lehet a kemény, indusztriális modernizmust ízlésesen lágyabbra és melegebbre formálni.

A képek forrása:  Architectural Digest

Fotós: Jason Schmidt

Styling: Dung Ngo

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...