Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul az előrejelzések szerint még tovább fog romlani a helyzet. A komfortos otthon megteremtése, fűtése, rendben tartása sosem volt olcsó, de előreláthatóan az eddigieknél is súlyosabb pénzeket kell majd kifizetnünk.

Szerencsére ez az összeg minimalizálható: ha komfortos, biztonságos otthont szeretnénk, anélkül, hogy az egekbe rúgna a hónap végén a számlák összege, mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a hőszigetelésre.

Ha nem adekvát otthonunk hőszigetelése, nemcsak dideregni fogunk a hidegebb hónapunkban, de az otthoni hideg ellenére a fűtésszámlánk összege bizonyosan magas lesz majd – ráadásul otthonunk is tönkremehet a penész miatt.

Az ideális hőszigeteléssel viszont hatékonyabbá tehetjük a fűtést, csökkentve az energiaszükségletet: a falak pedig megtartják a benti hőmérsékletet, így fennmarad a kellemes meleg – mérsékelt fűtésszámla mellett.

Milyen hőszigetelést érdemes választanunk?

Mindenképp ajánlott rendszerben gondolkoznunk: komplett rendszert választani általában sokkal előnyösebb, mintha egyenként szereznénk be a hozzávalókat más cégektől. Így egy gyártó által kifejlesztett, teljes rendszert kapunk, vagyis véletlenül sem marad ki semmilyen elem: a rendszert pontosan úgy tervezték, hogy a legnagyobb hatékonysággal működjön. 

Minden elem tökéletesen passzol majd, és mindig zökkenőmentes lesz a működés. A rendszerelemek ára ugyan gyakran magasabb, mintha egyesével szereznénk be őket különféle márkáktól – viszont cserébe a komplett rendszerekre a gyártók jóval komolyabb hosszútávú garanciákat vállalnak, mint a külön részekre.

Polisztirolos vagy ásványgyapotos rendszert ajánlott választanunk?  

Az előbbi egyszerűbb kivitelezéssel bír, kevésbé terheli meg a falakat, és jelentősen olcsóbban beszerezhető, mint az utóbbi – az ásványgyapotos rendszer viszont tökéletes páraáteresztő, valamint a legszigorúbb tűzvédelmi előírásoknak is megfelel.

Ráadásul, ha most komplett rendszert választunk, különleges ajánlatok várnak ránk – IDE KATTINTVA megtaláljuk a részleteket!

A hőszigetelés után felkerülhet a vakolat – az elengedhetetlen védelemért

Milyen az ideális vakolat? Tartós, ellenálló az időjárás és a környezet okozta szennyeződésekkel szemben – és megvéd minket az algától és a penésztől. Páraáteresztő és vízlepergető, ideális esetben pedig a port is taszítja. És persze illik az otthon esztétikájához: nagyon fontos, hogy milyen színt választunk.

Szerencsére a MAPEI Színtervezővel megtalálhatjuk a tökéletes színt: válasszuk ki az otthonunknak megfelelő háztípust, és indulhat is a kísérletezés a rengeteg elérhető árnyalattal!

IDE KATTINTVA találjuk a MAPEI színtervezőjét.

Ha megtaláljuk az időtálló hőszigetelést, biztosak lehetünk  benne, hogy időtálló, komfortos otthonban élhetünk – ráadásul rengeteg pénzt megspórolhatunk. 

KATTINTSUNK IDE, hogy mindent megtudhassunk a MAPEI hőszigeteléseiről.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...