Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből.

Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek – különös tekintettel a gázfelhasználásra. Az eddigi fogyasztás fenntarthatatlan, nem lehetetlen azonban komfortos otthont teremtenünk a fűtésköltség minimalizálása mellett sem.

Ha szeretnénk elkerülni az égbekiáltóan magas számlákat, mégis megőriznénk kényelmünket, akkor megfelelő hőszigetelésre van szükségünk – ezzel költséghatékonyan fűthetjük otthonunkat, ráadásul sokkal komfortosabb lesz az enteriőr, mivel teljesen megszüntethetjük a házban előforduló hidegebb zónákat. Nem mellesleg a penészképződést is elkerülhetjük.

Miért fontos a hőszigetelés?

Bármilyen építőanyagból is készült otthonunk, ha felfűtjük a lakást, a falakon keresztül kifelé távozik a meleg, és mivel a különböző hőmérsékletű helyiségek léghőmérséklete próbál kiegyenlítődni, a kinti hideg befelé halad.

Azonban ha a fal homlokzatára hőszigetelő lemezt telepítünk, az meggátolja, hogy a kinti hideg hőmérséklet bejusson a falba. A falak így teljesen felveszik a lakás belső levegőjének hőmérsékletét, és jóval több hőt tárolnak.

Vagyis ha adekvát a hőszigetelés, sokkal hatékonyabb lesz a fűtés, és kevesebb energiát igényel – a falak pedig megtartják a benti hőmérsékletet. 

Gondolkozzunk rendszerben!

Ha hőszigetelést keresünk otthonunkba, nem éri meg egyenként beszereznünk a hozzávalókat különféle gyártóktól: ugyan a rendszerelemek így olcsóbbak lehetnek, hosszú távon sokkal jobban járunk, ha komplett rendszerben gondolkozunk.

Ebben az esetben egy olyan, teljes hőszigetelési szisztémát kapunk, amelyet a tervezők úgy alakítottak ki, hogy a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön – semmilyen elem nem marad ki, és minden alkotórész tökéletesen segíti a többit, így garantált a zökkenőmentes hőszigetelés.

Mindemellett a gyártók a teljes rendszerekre sokkal komolyabb hosszú távú garanciákat vállalnak, mintha külön szereznénk be a részeket.

Miből áll össze egy megfelelő hőszigetelő rendszer?

A komplett hőszigetelő rendszer elemei:

  • színvakolat és alapozó
  • ragasztótapasz
  • üvegszövet-háló
  • hőszigetelő lemez
  • dübelek.

Milyen rendszert válasszunk?  

A hőszigetelő rendszerek két változatban terjedtek el: polisztirolos és az ásványgyapotos verzióban.

A polisztirolos rendszer egyszerűbb kivitelezéssel bír, kevésbé terheli meg a falakat, és jelentősen olcsóbban beszerezhető, mint az ásványgyapotos. Az utóbbi rendszert nehezebb telepíteni, viszont tökéletes páraáteresztő (a levegővel azonos mennyiségben ereszti át a párát), valamint a legszigorúbb tűzvédelmi előírásoknak is megfelel. 

A MAPEI kínálatában a polisztirolos (Mapetherm PS homlokzati hőszigetelő rendszer) és az ásványgyapotos (Mapetherm MW homlokzati hőszigetelő rendszer) megoldást is megtaláljuk, így igényeink szerint választhatjuk ki az otthonunkba illő hőszigetelést.

IDE KATTINTVA spórolhatunk a fűtésszámlán a MAPEI hőszigetelésével!

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...