Egy tökéletes fogadalom 2022-re: így tudod könnyen és költséghatékonyan felújítani a fürdőszobát!

A fürdőszoba felújítása rengeteg tervezéssel, macerával és persze hihetetlen kiadásokkal járhat. Nem csoda, hogy legtöbben csak halogatják – azonban idén tényleg érdemes belefogni, mert az Otthonteremtési támogatás keretében az év végéig befejezhetjük a felújítást és benyújthatjuk a számlákat, hogy visszaigényelhessük költségeink jelentős részét. 

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

De hogyan álljunk neki? Íme néhány kézzelfogható tipp.

Válasszunk pénztárcakímélő, mégis stílusos és időtálló burkolatot!

A burkolás könnyen elviheti a büdzsénk nagyját – érdemes ezért jó ár-érték arányú burkolatot választani. A lengyel csempék és járólapok különösen népszerűek, mert pénztárcakímélőek, stílusosak, megfelelnek a trendeknek, de emellett időtállóak is. A Cersanit termékeivel például biztosan nem lőhetünk mellé.

Helytakarékosság stílusosan

A parányi alapterület nem jelenti azt, hogy nem találhatjuk meg mindennek a helyét. Okos tervezéssel és a megfelelő termékekkel könnyen kialakíthatunk egy funkcionális és stílusos fürdőt csupán néhány négyzetméteren is. Az elérhetőárú Classic Beige fürdőszoba típusnál a 90 x 90 centiméteres akrilát, négyzet alakú zuhanytálcát szögletes zuhanykabinnal kombinálták. 

A látványos SIKO mosdóhoz remekül illik az elegáns, álló csaptelep, az ALCA mosdószifonnal pedig értékes helyet spórolhatunk. A kisebb fürdőkbe remek választás a fehér szín, mert tágasabbnak láttatja a teret: a világos SIKO VITRA Mia fürdőszobaszekrény nemcsak optikailag remek választás, de fiókjaival, tükrével és beépített világításával komplett megoldást nyújt a reggeli készülődéshez és a tároláshoz.  

Ez a megoldás természetesen káddal is működik – jelen esetben a SIKO Optimával:

Ügyeljünk a kontrasztokra!

A körültekintő látványtervezés nemcsak esztétikai szempontból fontos, de biztonság szempontjából is. Ha például az egész fürdő világos a padlótól a szanitereken és bútorokon át a plafonig, akkor könnyen túl légiessé, lebegőssé válhat a tér.

Ez zavaró lehet a szemnek: úgy érezhetjük, nincs biztonságos talaj a talpunk alatt, és ez akár balesetveszélyessé is teheti a fürdőt. Ezt elkerülendő, alkossunk kontrasztokat: használjunk melegebb színeket, akár a bútorokban, akár a padlóban, így elkerülhetjük a “lebegést”.

Remek példa erre ez a hófehér fürdő, amelyet a GAMADECOR gyönyörű, tükrös sötétbarna, fahatású DARK fürdőszobaszekrényével emeltek új szintre.

Figyeljünk oda a részletekre

A jó fürdőszoba titka nemcsak a lenyűgöző látványban, a mutatós burkolatokban rejlik, de az apróbb, funkcionális részletekben, amelyek megkönnyítik mindennapi életünket. Ilyen lehet például a Roca perem nélküli (vagyis ezáltal könnyen tisztítható) WC-je, lecsapódásmentes, lassú lezáródású WC-tetővel, stílusos, hozzáillő tartállyal és mutatós TECE dizájnnyomólappal. Az ilyen “apróságok” sokkal komfortosabbá és stílusosabbá teszik álomfürdőszobánkat.

Tervezzünk megfontoltan, és válasszunk ki előre mindent

Ha így teszünk, könnyen büdzsén belül maradhatunk, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem hozunk majd felújítás közben hirtelen meggondolatlan döntéseket. Nem tudjuk, pontosan mi is illene fürdőszobánkba? Vagy hogy egyáltalán: hogyan fogjunk neki a felújításnak?

A Palatinus Fürdőszobaszalonok tervezői 12 különféle fürdőszobát állítottak össze, mindenféle árkategóriában, méretben és stílusban – IDE KATTINTVA biztosan megtaláljuk a számunkra ideálisat.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...