Hogyan lesz szupermodern és stílusos fenntartható otthonod?

A fenntarthatóság és a környezetvédelem az utóbbi időben különösen fontossá vált, az élet minden területén. Nincs ez máshogy az otthonteremtés és az építőipar világában sem – azonban még itt is reformnak számít a Saint-Gobain Weber kiváló alapanyagainak felhasználásával kifejlesztett weberNEON család!

Ha modern és stílusos otthonra vágyunk a fenntartható fejlődés jegyében, akkor a weberNEON termékekkel új szintre emelhetjük lakásunkat, házunkat – az enteriőrt és exteriőrt egyaránt.

De miről is van szó pontosan?

A kutatások és fejlesztések alapján sikerült megváltoztatni a jól ismert, magas minőségű anyagok mikrostruktúráját, ezzel elérve, hogy a weberNEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik, és sötétben a magába szívott energiát fény formájában, ragyogó hatást kiváltva bocsátja ki. 

A világon egyedülálló fejlesztés több mint 7 év kutatómunkájának eredménye –különösen büszkék lehetünk rá: a magyar kutatók által tökéletesített innováció igazi áttörést jelent az építőiparban.

weberNEONcsalád fantasztikus termékei sötétben fénylő megjelenést kölcsönöznek az épületeknek kültéren és beltéren egyaránt. 

Milyen termékek találhatóak a weberNEON kínálatában – és hol használhatjuk őket?

A családban megtalálható neonizáló webercolor NEONcementes fényfuga, a weberton NEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpas NEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) is.

Az újítás remek, újszerű megoldásokat hoz a szálloda- és irodapiac építészetébe – de otthonunkat is felfrissíthetjük vele, akár lakásban, akár családi házban élünk. 

A fényfestékeket jellemzően díszítési célokra használhatjuk, főleg ott, ahol az épület homlokzata ezt építészetileg lehetővé, indokolttá teszi. Így többek között alkalmas lehet nyílászárók körüli tagozatok, erkélyek, loggiák, vagy akár a házszámunk kiemelésére is, míg a fényfugákkal fürdőszobánk, konyhánk megjelenését is még izgalmasabbá varázsolhatjuk. 

De hogyan működik a weberNEON? Foszforeszkálásról vagy fluoreszkálásról van szó?

Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő jelenséget takarnak. 

A fluoreszkálás esetén a gerjesztő hatás megszűnte után a fénykibocsátás csak pár percig marad meg, azonban nagy erővel. 

A Weber innovatív termékei ezen túl foszforeszkálnak is, vagyis a megvilágítás után hosszabban, órákon keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában. 

weberNEON család tagjai ennél többre is képesek, a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világítanak, de színt nem adnak, hanem fehér fényt bocsátanak ki magukból, akár egész éjjel. 

A szakemberek elsősorban a napfényt javasolják a legjobb hatás eléréshez – sötétebb helyiségekben pedig a napfényhez legközelebb álló fényhullámhossz, az UV, illetve hidegfehér fény javasolt, hogy az emberi szem számára kellemesebb hatást érjünk el. 

Nemcsak stílusos, de strapabíró is!

A weberpas NEON fényvakolat is biztosítja az AquaBalance® technológiát, vagyis a nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás – például az eső – megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja.  Így a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

webercolor NEON fényfuga  emelt minőségű (CG2AW) fugázóhabarcsról, csökkentett vízfelvétellel, nagy kopásállósággal, így fürdőbe és konyhába is tökéletes. Használatakor biztosak lehetünk benne, hogy kitűnő és tartós minőséget választottunk.

weberton NEON fényfesték az akril homlokzatfesték továbbfejlesztett változata, amely olyan akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható, színes homlokzatfesték, ami ásványi alapfelületekre, új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására és kültéri, beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Hogyan használjuk a weberNEON fénytermékeket?

A termékek felhasználási alaptulajdonságaiban nincsenek jelentős különbségek, így ugyanolyan könnyű velük dolgozni, mint a korábbi piacvezető termékekkel – ráadásul a környezetbarát anyag akár 8 évig is biztosíthatja a különleges foszforeszkáló hatást, úgyhogy nincs szükség rendszeres frissítésre.

Környezetbarát, fenntartható – és a szemnek is kellemes! 

A lámpafény sok esetben sokkhatást jelent a szervezetnek, ugyanakkor a „fénylés” nem vet fel ilyen problémákat. A termékek a sötétben biztonságérzet nyújtanak azzal, hogy a teret jobban láthatóvá teszik áramfelhasználás nélkül, így éjjeli fénynek is tökéletesek a folyosóra, konyhába, fürdőszobába – költséghatékony módon akár a térmegvilágítást is kiválhatjuk vele!

Ha stílusos és fenntartható otthonra vágyunk, és esetleg a villanyszámlánkon is szeretnénk spórolni, akkor a weberNEON fantasztikus újdonságait mindenképp megéri beszerezni otthonunkba!

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a termékekről!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...