Önnek feltűnt már, hogy manapság egyre több „okos” eszközzel vagyunk körülvéve?

Az okostelefonokat természetesen ismerjük, de van már okos ajtó, okos hűtő vagy okos mosógép is. És okos ház is. Az ELKO EP vállalat által fejlesztett és gyártott iNELS smart home-rendszerről és egyáltalán az okosotthonokról általánosságban olvashat az alábbiakban.

Mikor számít egy ház okosnak?

Egy intelligens otthonban a különböző elektromos berendezések egy rendszeren belül kommunikálnak egymással és összehangolják működésüket. Ez azt jelenti, hogy a ház a lakók igényei szerint szabályozza a világítást, a fűtést, a klímaberendezést, a redőnyöket, a szellőzést, a multimédiás eszközöket, a garázskaput, vagy éppen a biztonsági rendszert, stb.

Tehát a ház tudja, hogy hogyan szeret élni, és megadja mindazt a kényelmet, ami munka után olyan jól tud esni. Az okos ház olyan kényelmet ad, amelynek nehéz ellenállni, és még pénzt is spórol, amelyet 4 különböző élethelyzet alapján mutatunk be:

1. Munkába siet, és egy gombnyomással lekapcsolhat mindent

Bekapcsol a biztonsági rendszer, lemennek a redőnyök, lekapcsol a világítás, és kikapcsolnak azok a konnektorok, amelyekre nincs szükség. Így véletlenül sem maradhat bekapcsolva például a vasaló, és távozás után sem kell azon aggódni, hogy vajon mit nem kapcsoltunk le. Eközben a fűtés is takarékos üzemmódra kapcsol. Így egy perccel sem kell többet fűteni a szükségesnél.

2. A nyaraláson felszabadultabban pihenhet

Többé nem kell azon aggódnia, hogy mit felejtett bekapcsolva vagy lehúzta-e a redőnyöket. A telefonon ránézhet a ház kameráira, és a tengerparti napozás közben egy kattintással lehúzhatja a redőnyt vagy lekapcsolhatja az égve maradt lámpákat. Ha sok ezer kilométert áthidalhat egy telefonhívás vagy az internet, akkor a házat miért ne tudná ugyanígy elérni? De hát el lehet!

3. Az intelligens ház hazavárja

Este hazaér és egy gombnyomásra nyílik a  garázskapu – manapság ez már nem szokatlan, de az INels tett még egy lépést. Ezzel párhuzamosan kikapcsol a riasztó, bekapcsol a világítás a garázsban, megszólal a kedvenc rádiócsatornája. És mire a házba lép, a kávéfőző megfőzi a friss kávét.

4. Gyermekbarát

A biztonsági rendszer kikapcsol, és küld egy SMS-t, ha gyermeke hazaérkezett az iskolából. De a házban csak ott lesz áram, ahol erre a gyermekének szüksége lehet, minden egyéb helyiség áramtalanítva maradhat mindaddig, amíg Ön haza nem érkezik.

És ez csak 4 példa volt. A lehetőségeknek szinte csak a fantáziája szab határt.

Ön milyen funkciókat tenne önműködővé otthonában? Részletekért kattintson WEBOLDALUNKRA!

Az intelligens otthonokkal és az épületautomatizálási rendszerekkel kapcsolatban bővebben az OtthoNNeked blog oldalán is tájékozódhat!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...