Egy apróság, amitől elképesztően menő lesz az otthonod!

Az otthon 2020 óta teljesen mást jelent. Sokan eddig szinte csak aludni jártak haza, most pedig hirtelen azon kapták magukat, hogy az otthon egyszerre vált munkahellyé, iskolává és szórakoztató központtá. Még az eddiginél is fontosabb lett a kényelem és a biztonság.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Akármit is hoz a jövő, tény, hogy a jövő otthona másmilyen lesz. Fenntarthatóság, energiatakarékosság, kényelem és funkcionalitás – a jövő otthonának kulcsszavai. 

Vagy akár már a jelenének is – hiszen ma már olyan intelligens otthoni lehetőségek állnak rendelkezésünkre, amelyeket tíz éve elképzelni sem tudtunk volna. 

De mit is jelent ez pontosan?

Azt, hogy eljött az okosotthonok kora.

Sokan még legyintenek az okosotthon szó hallatán; azt hiszik, amolyan úri dologról van szó, valami elképesztően drága, de annál kiforratlanabb, sci-fibe illő fejlesztésről – de ebből csak az utóbbi igaz.

Kérdezzünk csak meg egy okosotthon-tulajt: szinte biztos, hogy már el sem tudja képzelni az életét az intelligens otthoni megoldások nélkül.

De mire jó az okosotthon? 

Biztonságot és kényelmet ad – energiatakarékosan. Nincsenek többé nyitva hagyott garázs- vagy kertkapuk és bejárati ajtók, lekapcsolva maradt riasztók – de a téli időszakban hazaérve sem kell vacognunk, amíg a fűtés végre eléri a kívánt hőmérsékletet. Gyakran égve felejtjük a lámpákat, ha elmegyünk otthonról? Emiatt sem kell aggódnunk.

Jó esetben az összes otthoni okoseszközt összefoghatjuk, és egyetlen rendszerrel vezérelhetjük. Ez azonban nem mindig jön össze: gyakran különféle applikációkat kell letöltenünk, hogy egyesével állítgathassuk a fűtéseket, ajtókat, lámpákat… Ez nyilván nem ideális, hiszen elég macerás megoldás: az okosotthon egyik lényege pedig a maximális kényelem elérése lenne… 

Erre szuper megoldás egy rugalmasan bővíthető moduláris központ, mely a használt technológiától független, így képes kommunikálni az összes otthoni eszközünkkel.

Ismerjük meg a Hörmann homee Brain Smart Home központot.

Most ne egy bonyolult monstrumra gondoljunk, számtalan összegubancolódó vezetékkel: a Hörmann Homee Brain Smart központi vezérlőegysége a Brain Cube – egy stílusos, vonzó formatervezésű, minimalista kialakítású fehér kocka, amit bárhol elhelyezhetünk otthonunkban. Nem kell rejtegetnünk, hiszen remek kiegészítője minden modern lakberendezési stílusnak. A Brain Cube vezeték nélkül, WLAN-kapcsolattal csatlakozik rendszerhez, és segítségével könnyen vezérelhetjük a Hörmann kapukat és ajtókat, nyithatjuk-zárhatjuk a bejárati ajtókat – de emellett más okosotthon-technológiákat is könnyen irányíthatunk vele, legyen szó fűtőtestek termosztátjairól, mozgás- és füstérzékelőkről, riasztórendszerekről vagy épp árnyékolókról.

Ezt a fehér báziskockát egyszerűen – mintha csak legóznánk – bővíthetjük más színű kockákkal is, így különféle vezeték nélküli technológiákat is vezérelhetünk, mint például a ZigBee, Z-Wave vagy az EnOcean.

Hogyan használhatjuk?

A Hörmann homee rendszert pillanatok alatt telepíthetjük: csak csatlakoztassuk a báziskockát az áramhálózatra, telepítsük fel a Hörmann homee appot az iOS vagy  táblagépre vagy az okostelefonra (de akár PC-ről is vezérelhetjük), aztán csak pillanatok alatt be kell állítanunk az eszközt az alkalmazásban – és már használhatjuk is.

A vezérlése is egyszerű: az okostelefonos/tabletes applikációs irányítás mellett a Hörmann homee kompatibilis a Google Home, az Amazon Alexa vagy az Apple Siri hangsegédjével is. 

Nem számít, épp otthon vagyunk vagy a világ másik felén: az applikációval teljes kontrollt kapunk kapuinkra, ajtóinkra és okosotthon-eszközeinkre, így véletlenül sem kell aggódnunk, hogy bezártuk-e a nagykaput vagy lekapcsoltuk-e a fűtést.

Biztonság, kényelem és energiatakarékosság – egyszerűen és stílusosan!

Ha szeretnénk átlépni a jövőbe, és új szintre emelni otthonunkat, ide kattintva megismerhetjük a Hörmann homee Brain Cube központot!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...