Ajtónyitás varázsütésre

Manapság a mobiltelefonunkat szinte mindenhová magunkkal visszük, és egyre több dolgot irányítunk vele otthonunkban is. Szívesen választunk olyan okos megoldásokat saját házunkban is, melyek nemcsak növelik otthonunk és családunk védelmét, de kényelmesebbé is tesznek bizonyos funkciókat. Kiváló példa minderre házunk bejárati ajtaja vagy garázskapuja.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Hány alkalommal érkeztünk már haza szatyrokkal, csomagokkal megrakva? Ilyenkor elsősorban azt kívántuk, hogy bárcsak varázsütésre kinyílna az ajtó! Nos, ez ma már nem álom. A Hörmann évekkel ezelőtt reagált a piaci trendekre és mobiltelefonos applikációt fejlesztett az általa forgalmazott rádiós vevőeszközökkel felszerelt házbejárati ajtókhoz és garázskapukhoz. A Bisecur Gateway használatával okostelefonunk vagy táblagépünk segítségével irányíthatjuk otthonunkban a bejárati ajtót, nyithatjuk a garázs- vagy kertkaput.

BiSecure: és az ajtó kinyílik

A BiSecur rendszer működtetése nem igényel bonyolult műveleteket vagy komoly műszaki ismeretet, hiszen a rendszer könnyen összekapcsolható a házban található routerrel. Ezek után már csak össze kell hangolni a Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközöket, majd regisztrálni kell a rendszert a vállalat által létrehozott biztonságos honlapon és már irányíthatjuk is a bejárati ajtónkat, garázskapunkat.

Távolról is biztonságban

Az applikáció segítségével a világ bármely pontjáról lekérdezhetjük nyílászáróink állapotát, ellenőrizhetjük, hogy ajtóink megfelelően zárnak-e. De olyan kényelmi funkciók is elérhetők, mint a „szcenárió”, mellyel egyetlen gombnyomással elérhető, hogy ugyanaz a tevékenységsor mindig automatikusan menjen végbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha hazaérünk, egymás után, sorban nyílik előttünk a kapu, a garázsajtó és a bejárati ajtó is, anélkül, hogy kiszállnánk a kocsiból.

A házbejárati ajtó kényelmesen, opcionális kéziadó vagy rádiós nyomógomb segítségével nyitható. A biztonságos rádiórendszer garantálja, hogy idegenek nem tudják lemásolni a rádiós jelet. Ugyanezzel az adóval természetesen a Hörmann garázs- és/vagy udvari kapu is biztonságosan működtethető.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...