Ha alaposan átgondolod az alábbi 5 szempontot, akkor gördülékenyen rátalálhatsz a hőn áhított garázskapura!

Közeleg a tavasz, te pedig másra nem is tudsz gondolni, csak hogy megtaláld álmaid garázskapuját? Nos, van egy jó hírünk! Nem lehetetlen küldetésre szántad el magad. Tudjuk, hogy ez manapság nem egyszerű feladat, sőt, sokan talán kihívásként is tekintenek erre, ugyanakkor van néhány szempont, amelynek a mentén haladva közelebb kerülhetsz a számodra és persze házad számára is tökéletes garázskapuhoz.

Ha már van tapasztalatod a témában, akkor is tartogathat részedre újdonságot a garázsajtók világa, hiszen lehet, hogy évekkel vagy évtizedekkel korábban építkeztél, a technológia viszont rohamos fejlődésen esett át ez idő leforgása alatt.

Elsődleges szempont a méret

A kérdés fontossága abban rejlik, hogy a szükséges méret megfelel-e a piacon elérhető szabványméreteknek vagy ellenkezőleg, egyedi tervezést fog igényelni a szerkezet.

Milyen nyitású legyen az elektromos kapu?

A kiválasztási folyamat egyik sarkalatos pontja ennek a kérdésnek a megválaszolása, ugyanis a rendelkezésünkre álló hely függvénye, hogy milyen nyitású is lesz az elektromos garázskapunk. Olyan típusokból lehet választani, mint a billenőkapu, szekcionált garázskapu, függőleges vagy oldalirányban nyitható redőnykapu.

Cseppet sem mindegy a kivitelezés sem. Egy megfelelően nyitható garázskapu, mint a szekcionális kapu, nem csak helytakarékos, hiszen függőlegesen nyitható és a mennyezet alatt helyezkedik el, hanem szigetelésben is a maximumot hozza. Ez utóbbi a négy oldalon elhelyezkedő tartósan elasztikus tömítés számlájára írható.

A HÖRMANN KÍNÁLATÁBAN AZ ÖSSZES TÍPUS ELÉRHETŐ! MERÜLJ EL A KÜLÖNBÖZŐ KONSTRUKCIÓIBAN!

A hőszigeteltség kérdése

Elsőre sokan nem is gondolnák, de a ma piacon elérhető újtípusú, így hőszigetelt garázskapuk a családi ház energiafogyasztását lényegesen alacsonyabban képesek tartani, mint elődjeik. A hőszigetelésnek köszönhetően éves szinten akár több tízezer forintot is megtakaríthatunk ezáltal.

Esztétika

Akárcsak egy beltéri ajtó kiválasztása során, manapság már a garázsajtók széles választékát is katalógusból tekinthetjük meg, így közel végtelen színkombináció, formavilág és dekorfelület párosítására nyílik lehetőségünk. A dizájnt tovább lehet fokozni úgynevezett alumíniumkeretes kapukkal is, ahol az üvegmezőknek köszönhetően elképesztő mennyiségű fény jut be a garázsba, így egy rendkívül harmonikus, fényárban úszó helyiséget kapuk.

GARÁZSOD JOBB BEVILÁGÍTÁSÁHOZ ISMERD MEG A HÖRMANN ALUMINIUMKERETES KAPUIT!

Akik pedig a harmónia és praktikum egyvelegét részesítik előnyben, számukra remek választás a garázskapuval összhangban lévő mellékkapu beépítése is, így képezve tökéletes egységet.

A HÖRMANN KÍNÁLATÁBAN SZINTE MINDEN KAPUMOTÍVUMHOZ KAPHATÓ AZONOS MEGJELENÉSŰ MELLÉKAJTÓ!

Fő a biztonság

Ma már számtalan olyan megoldás létezik, amely ötvözi a magas minőséget, az esztétikumot és mindezek mellett kiemelt figyelmet kap természetesen a biztonság kérdése, amely nélkülözhetetlen egy XXI. századi garázskapu esetén. Napjainkban akár applikáció vagy hangvezérlés segítségével is működtethetjük garázsajtóinkat. Az okosrendszereknek köszönhetően így tökéletes biztonságban tudhatjuk garázsban tárolt értéktárgyainkat, mindemellett pedig eszközeink vezérlését is kényelmesen kivitelezhetjük.

FEDEZD FEL A HÖRMANN OKOSMEGOLDÁSAIT!

A képek forrása: www.pexels.com

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.2023. március 24.

A titok álmaid fürdőszobájához

Mitől lesz igazán tökéletes a fürdőszoba? A látványtól? A hangulattól? A felszereltségtől? A funkcionalitástól? Vagy az apró részletekről? A tökéletes fürdő ötvözi a...

2023. március 17.

Egy gyakori hiba, ami biztosan tönkreteszi a fürdőszobát!

Ha otthonfelújításról van szó, a fürdőszoba átalakítása szinte mindig a lista végén szerepel – ha egyáltalán felkerül rá. Persze ez nem meglepő: pénz- és időigényes...

2023. március 10.

Az új generáció jobb, mint valaha – Visszatért a görgős kabin!

Régen minden jobb volt, hallhatjuk néha a mondatot. Ez természetesen nem igaz; sok minden elromlik az idők folyamán, azonban elképesztő mértékű a fejlődés – mégis akadnak dolgok,...