Modern kültéri bútorok – A szezon egész évre szól

Kertünk teraszunk bebútorozásánál érdemes ugyanazon szempontok szerint válogatni, mint amikor nappalinkat, vagy hálószobánkat rendezzük be. A stílusos, időtálló és kényelmes kültéri bútorok között keresgéljünk és nézzünk utána annak is, hogy ezek hol és hogyan készülnek. Néhány egyszerű szabály betartásával megkímélhetjük magunkat egy sor bosszúságtól.

Ethos kerti bútorok

Azt, hogy a teraszra, kertbe szánt bútor mennyire váltja be a hozzáfűzött reményeinket, gyakran csak az idő dönti el. Ha kibírnak több szezont anélkül, hogy tönkremennének a tűző napon vagy az esőben, azt már sikerként könyvelhetjük el. Pedig a valóban jó minőségű, igényesen kidolgozott kültérre szánt bútorok minimális odafigyeléssel évtizedekig használatban maradhatnak a felületek sérülése, széttöredezés, szakadás és morzsolódás nélkül is.

Cool ülőgarnitúra

A Domus Ventures kerti bútorai az innovatív AbacoXF szálból készülnek, ez gondoskodik a vonzó, tradicionálisan kivitelezett, fonott felületekről. Ez az anyag extrudált, nagy sűrűségű polietilénből készül, tetszés szerint színezhető és könnyedén formálható. Utóbbi tulajdonságnak köszönhető a bútorok lendületes, íves vonalvezetése. Ami számunkra az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy kiemelkedően időjárásálló: a perzselő nyári napsütésben is ellenáll az UV-sugárzásnak és megtartja színét, formáját. Taszítja a szennyeződéseket, tisztítása minimális erőfeszítéssel elvégezhető, semmilyen karbantartást (festést, felületkezelést) nem igényel.

Luxor Bárszett

Az AbacoXF szálból készült bútorvázra aztán különféle, kárpitozott fekvő és ülőfelületek kerülnek, melyek anyaga ugyancsak komoly fejlesztések eredményeként született. Egyik ilyen a Marina Plus szintetikus bőr, melyet jachtok beépített bútorainál – padoknál, kanapéknál – használnak. A tengeri viszonyok között már bizonyított szintetikus bőr garantáltan jól teljesít a kerti bútorokon is. Egyszerre biztosít stabil és rugalmas felületet, miközben tökéletesen kényelmes, használata igazi luxus.

A szintetikus bőrrel kárpitozott kültéri bútorok ugyancsak ellenállók az UV-sugárzással szemben, víztaszítók és még forróságban is hűvös érzetet keltenek, ami a hőfelhalmozódást megakadályozó, fényvisszaverő tulajdonságnak köszönhető. A laboratóriumi tesztek szerint -20 °C és 60 °C között semmilyen károsodás nem éri az anyagot. Karbantartani – ahogy a bútorvázakat – ezeket is alig-alig kell. Arra kell csupán figyelni, hogy a ráfolyt szennyeződéstől – pl.: vörösbor, édes üdítőitalok, levesek, kávé – azonnal tisztítsuk meg, a szokásos, mindennapi használatból eredő szennyeződések pedig enyhe mosószeres vízzel könnyen eltávolíthatók.

Luxor étkezőgarnitúra szett

Ha a bőrrel szemben inkább a szövet felületeket preferáljuk, a Domus Ventures kínálatában megtaláljuk az Outdoor Plus festett polipropilén szövetet, mely egy különleges bevonatnak hála rendkívül erős vízálló tulajdonsággal rendelkezik. Ez az anyag nagyon egyszerűen, langyos vízzel mosható és elég egy száraz textillel áttörölni. Egyedül a vasaló és a fehérítő használatát kell kerülnünk, ezek ugyanis oldják azt az adalékot, mely a szövet ellenállóságát biztosítja.

Luxor ülőgarnitúra szett

És végül, de nem utolsósorban szót érdemel, hogy a Domus Ventures bútorok gyártása során a környezetvédelmi szempontok komoly hangsúlyt kapnak: minden anyag újrahasznosítható, toxinoktól, allergénektől mentes.

Ezentúl nem kell a kerti fotel vagy kanapé párnáit kimenekíteni a hirtelen lecsapó nyári záporból, hiszen nem is fognak elázni. Télen szükségtelen a bútorokat eltenni, ezzel egyben a tárolás gondjaitól is megszabadulunk. A hónak, jégnek esélye sincs kárt tenni az odakint hagyott bútorokban, nyugodtan folytathatjuk a szabadtéri életet akár egész évben.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2020. január 20.

SpaTrend Design Nap – hogy a szakma is készen álljon

2020-ban már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a SpaTrend Design Nap, amelynek célja, hogy betekintést adjon a szakma számára a kert és terasztervezés újdonságaiba. A február 5-én...

2020. január 16.

Környezettudatos masszázsmedence használat? Hát persze! Csak rajtunk múlik!

Az utóbbi időben szerencsére egyre többen tartják fontosnak, hogy a mindennapi életüket környezettudatosan éljék. De ez valóban azt jelenti, hogy fel kell áldoznunk bizonyos szabadidős...

2020. január 13.

Megfázásra masszázsmedence? Igen!

A hideg, szürke esős idő óhatatlanul magával hozza a megfázásos megbetegedéseket. A napfény hiánya és a pára hatására ráadásul hangulatunk is rosszabb lehet.  Gyógyszer nélkül...