Terv a lelke mindennek! Télből a nyárba kerttervezéssel

Mindenki tudja, hogy a beach body gondos odafigyeléssel, tudatossággal és nagy energiákkal készül- télen. Nincs ez másként a csodásan burjánzó kertekkel sem. A nyári kerti partik tökéletes helyszíne is a téli tervezéstől lesz páratlanul szép.

Zöldek a fagyban

Szeretnénk a szürkés latyakban vagy a havas télben is üde zöldeket látni a kertben? Még tehetünk érte! A szokásosnál enyhébb őszi idő lehetőséget ad arra, hogy fagytűrő növényeket és cserjéket telepítve felfrissítsük a látványt. Szerezzünk be néhány tő erikát, mely lila színével a legsötétebb hétfő reggelbe is vidámságot csempész! A díszkáposzták és kutyatejek akkor is ideális lakói lehetnek kertünknek, ha a gondozásra kevés időt tudunk fordítani. A téli jázmin is igazán különleges választás, hiszen az enyhébb teleken bájos sárga virágaival megelőlegezi a tavaszi ébredést.

A hangafélék télen is üde színfoltjai a kertnek. Ellenállóak és a téli időszakban nem igényelnek különösebb gondoskodást, ezért ideális választás elfoglalt kerttulajdonosok számára is.

Talán karácsony előtt még nem hisszük, de gyorsan elszalad az a két-három hónap, melyet az újonnan telepítendő virágok és cserjék kiválasztásával tölthetünk. Érdemes lehet szakértő segítségét is igénybe venni, de számítsunk rá, hogy vannak, akik már az előző szezon végén időpontot foglalnak a következő évre. Ha fontolgatjuk a kerti bútorok cseréjét, ne felejtsünk el a megrendelés és a szállítás közötti idővel is kalkulálni. Válasszunk időben!

Spa, kis aranyom, spa!

Egy hosszú és fárasztó nap után megérdemeljük a luxus életérzést otthon is. A házi spa különleges kényeztetés testnek és léleknek egyaránt. Különösen igaz ez, ha a csillagos ég alatt élvezhetjük a víz selymes simogatását és kedvesünk társaságát. Mérjük fel, hol férne el kényelmesen kertünkben a masszázsmedence! Gondoljuk végig, milyen további eszközöket szeretnénk mellette elhelyezni. Az ideális helyszín kiválasztásához fontos tudnunk, hogy kerülnek-e pihenőágyak, kanapé vagy bármely más kiegészítő elem kerti szentélyünk közelébe. 

Egy fűthető masszázsmedencével a téli kertet is sikerrel és élvezettel integrálhatjuk mindennapjainkba.   Spa Trend

A kiválasztott darabot akár már a téli időszakban is megvásárolhatjuk, hiszen a professzionális masszázskádak télen- nyáron segítenek a lazításban. A telepítés legjobb időpontja az őszi és a tavaszi időszak, de az év bármely szakaszában- így télen is- kivitelezhető.

Come on baby, light my fire: grill télen is!

Ha eddig csak álmodoztunk egy minőségi kerti grillsütőről, itt az alkalom! Karácsonyra ajándékozzuk meg a családot egy tartós és dekoratív darabbal és indulhat is a grillszezon! Hazánkban a grill és a bbq egyaránt elsősorban a nyári bulik ízletes- illatos eleme, azonban a grill otthonában a szezon egész évben dübörög.  Miért ne élvezhetnénk télen is a frissen sült húsok és zamatos zöldségek ízeit?! Válasszunk akár hagyományos amerikai stílusú faszenes vagy gázgrillt, akár a keleti kultúrák grilltapasztalatait megújító kerámia eszközöket, a hatás nem marad el! A finom falatok, a szívet melengető közösségi élmények és kert télen is várnak ránk. 

Mindegy, hogy tél vagy nyár, a grillezéshez csak két dolog kell: a család létszámához és otthonunkhoz passzoló grill és szenvedély! – Spa Trend

Ne engedjük, hogy a tél gúzsba kössön minket! A kertre minden évszakban tekinthetünk otthonunk terének meghosszabbításaként.  Szabaduljunk ki a hétköznapokból, lopjunk magunknak perceket a téli természetben és kezdjünk időben gondolni a jövőre. Gondoljuk végig, mi hiányzik még, mit szeretnénk lecserélni, mi az, ami az idei évben nem vált be. Tervezzünk! Hiszen nincs jobb annál, mint mikor egy nyári délutánon összegyűlik a család és a barátok és otthon nyaralunk azokkal, akiket a legjobban szeretünk.

2023. február 22.

Reflektorfényben a tavaszi megújulás

Kétség sem fér hozzá, de a tavasz eljövetelével a legtöbbször szüksége van otthonunknak egy kiadós tavaszi nagytakarításra, amely által az évszaknak megfelelő megújulást is...

2023. február 20.

KEDVEZŐ ÁRON CSÚCSMINŐSÉG? A TUDATOS KÁDVÁSÁRLÓK KEDVENCE A MIRA SLIM

Kád kisokos Vásárlónk mesélte: „Majdnem nem jöttem el a bemutatóterembe. Az a helyzet, Péterem, hogy kicsit megfélemlítő ez az innovációs arzenál, amit...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...