Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött, ellátogattak Santa Monicába, és a pár beleszeretett a tengerpartba. Találtak egy 418 négyzetméteres, 1940-es években épített ingatlant, és lebontás helyett inkább átalakították. 

“Úgy döntöttünk, hogy megőrizzük a ház szerkezetének és történelmének egy részét, különösen azért, mert a környéken sok spanyol stílusú ház és gyarmati hatású épület található” 

– mondta Calderón.

A pár úgy döntött, hogy a klasszikus kaliforniai otthont átfestik: bár a Santa Monica-i környezetet a fehér és a pasztellszínű ingatlanok uralták, úgy döntöttek, a The Rolling Stones dalához híven feketére mázolják az épületet. A hatás megdöbbentő, mégis stílusos lett – a gyönyörű, természetes környezetnek és a világos terasz kontrasztjának köszönhetően azonban mégsem lett komor az összkép, hanem kellemes, megnyugtató atmoszférát teremtettek.

Ha házátalakításra, festésre, vakolásra készülünk, mindenképp érdemes kipróbálnánk a Mapei csúcsminőségű termékeit, amelyeket ide kattintva érhetünk el.

A ház belső terében is gyakori a fekete, itt viszont fával kombinálták, így vagány, mégis bensőséges hatást értek el. Nem spóroltak a művészeti alkotásokkal sem: latin-amerikai festők és szobrászok remekeit állították ki az otthonban – többek közt Pedro Friedeberg, Eamon Ore-Giron, Carlos Mérida, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Mathias Goeritz és Jorge Yázpik művei díszítik a Santa Monica-i ház enteriőrjét.

Ha tetszik a képen látható gyönyörű, természetes hatású ajtó, a Hörmann kínálatában találunk hasonlókat, német csúcsminőségben.

A fürdőszobát viszont a teljes feketeség uralja: ebben a helyiségben jól működik a sötét szín, mivel megnyugtatja az embert, így könnyen relaxálhat fürdés, zuhanyzás közben.

Mivel a napsütéses Kaliforniáról van szó, természetesen az úszómedence sem maradhatott el.

A mexikói pár otthona remek példa arra, hogyan lehet ízlésesen keverni a különféle országok stílusait, és azt is demonstrálja, hogy a fekete nem feltétlenül egyenlő a komorsággal és a borúval.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Fernando Marroquin

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...