Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött, ellátogattak Santa Monicába, és a pár beleszeretett a tengerpartba. Találtak egy 418 négyzetméteres, 1940-es években épített ingatlant, és lebontás helyett inkább átalakították. 

“Úgy döntöttünk, hogy megőrizzük a ház szerkezetének és történelmének egy részét, különösen azért, mert a környéken sok spanyol stílusú ház és gyarmati hatású épület található” 

– mondta Calderón.

A pár úgy döntött, hogy a klasszikus kaliforniai otthont átfestik: bár a Santa Monica-i környezetet a fehér és a pasztellszínű ingatlanok uralták, úgy döntöttek, a The Rolling Stones dalához híven feketére mázolják az épületet. A hatás megdöbbentő, mégis stílusos lett – a gyönyörű, természetes környezetnek és a világos terasz kontrasztjának köszönhetően azonban mégsem lett komor az összkép, hanem kellemes, megnyugtató atmoszférát teremtettek.

Ha házátalakításra, festésre, vakolásra készülünk, mindenképp érdemes kipróbálnánk a Mapei csúcsminőségű termékeit, amelyeket ide kattintva érhetünk el.

A ház belső terében is gyakori a fekete, itt viszont fával kombinálták, így vagány, mégis bensőséges hatást értek el. Nem spóroltak a művészeti alkotásokkal sem: latin-amerikai festők és szobrászok remekeit állították ki az otthonban – többek közt Pedro Friedeberg, Eamon Ore-Giron, Carlos Mérida, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Mathias Goeritz és Jorge Yázpik művei díszítik a Santa Monica-i ház enteriőrjét.

Ha tetszik a képen látható gyönyörű, természetes hatású ajtó, a Hörmann kínálatában találunk hasonlókat, német csúcsminőségben.

A fürdőszobát viszont a teljes feketeség uralja: ebben a helyiségben jól működik a sötét szín, mivel megnyugtatja az embert, így könnyen relaxálhat fürdés, zuhanyzás közben.

Mivel a napsütéses Kaliforniáról van szó, természetesen az úszómedence sem maradhatott el.

A mexikói pár otthona remek példa arra, hogyan lehet ízlésesen keverni a különféle országok stílusait, és azt is demonstrálja, hogy a fekete nem feltétlenül egyenlő a komorsággal és a borúval.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Fernando Marroquin

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...