Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a nappaliba és a többi lakóhelyiségbe mehet a parketta, a fürdőbe, konyhába pedig a csempe kötelező – hiába nem egységes a megjelenés.

De mit szólnánk ahhoz, ha egész otthonunkban megteremthetnénk a tökéletes egységet? Ha minden helyiség passzolna egymáshoz, zavartalan lenne az átjárás, összeszedett az esztétika, és megkapnánk a kellemes flow-t, ami áthatja az otthont?

Az IBDesign kínálatával ezt könnyen megoldhatjuk: simán találunk minden helyiségbe tökéletesen illeszkedő padlóburkolatokat, amelyek tökéletesen passzolnak a lakás többi padlójához is. 

Ha pedig felújításról van szó, és nem szeretnénk szétverni a lakást, bőven találunk olyan burkolatokat is, amelyeket klikkesen(egymásra billentve) rakhatunk le a meglévő burkolatokra, pofonegyszerűen.

De hogyan válasszunk padlót helyiség szerint?

Konyha

A konyhában olyan padlóra van szükségünk, amely egyszerre strapabíró és nedvességálló – hiszen amellett, hogy főzés közben sokat járkálunk, könnyen előfordul, hogy kifolyik, lecsöppen, leesik valami a padlóra az ételkészítés során.

Az LVT-vinylpadló vagy SPC kitűnő választás, mert jól bírja a strapát – de akár laminált padlóból is találunk gyönyörű modelleket, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Ráadásul ha konyhát tervezünk, az IBDesign kínálatában kecses formatervezésű, csúcsminőségű mosogatókat és csaptelepeket is találunk.

Fürdőszoba

Sokaknak a fürdőszobába a csempe az egyedüli választás, melegburkolatra még gondolni sem mernek, pedig a konyhához hasonlóan az LVT-vinylpadlók és az SPC burkolatok kiváló választást jelentenek. Nyugodtan érheti őket víz, semmi bajuk nem lesz – ráadásul kellemes melegségük miatt a kádból kilépve nem kell papucsba bújnunk, bátran sétálhatunk mezítláb.

Az IBDesigntól nemcsak a fürdőszobapadlót, de a többi felszerelést is beszerezhetjük álomfürdőnkbe: többek közt csodálatos, szabadon álló kádak, hozzáillő mosdók és dizájnzuhanytálcák közül választhatjuk ki kedvencünket.

Gyerekszoba

A gyermekeknek melegségre és puhaságra van szüksége – a felnőtteknek pedig csendre. A parafapadló épp ezért tökéletes választás: nemcsak szuperül mutat, de rendkívül puha, nagyon meleg, és elnyeli a léptek zaját, így nyugodtan pihenhetünk akkor is, ha gyermekünk épp táncbemutatót tart a szobájában.

Hálószoba

Kevés elegánsabb burkolat van a faparkettánál, és a hálószobába nem találhatunk jobbat: puha, elegáns, barátságos, komfortos, meleg és megnyugtató – és mindig megőrzi szépségét.

Nappali-előtér-folyosó

Ugyan ezekbe a helyiségekbe is választhatunk parkettát, ajánlott megfontolni a strapabíró LVT-vinylpadlót vagy SPC-burkolatot, mivel alapvetően magas igénybevételnek kitett helyekről van szó, és ezeken a burkolatokon bármennyit járkálhatunk, nem kopnak, nem nyűhetjük el őket.

Természetesen ez csak ajánló: mindegyik melegburkolat-típusból találunk megfelelőt minden helyiségbe, hiszen számos különféle tulajdonsággal bíró típus közül válogathatunk.

Mindenképp érdemes benéznünk az IBDesign lenyűgöző bemutatótermébe, ahol több száz mintát megtekinthetünk, a kedves, felkészült szakértőktől pedig professzionális tanácsokat kapunk, hogy biztosan megfelelő burkolatot választhassunk – amit aztán azonnal elvihetünk készletről.

IDE KATTINTVA találjuk a további részleteket az IBDesign bemutatóterméről.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...