Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a nappaliba és a többi lakóhelyiségbe mehet a parketta, a fürdőbe, konyhába pedig a csempe kötelező – hiába nem egységes a megjelenés.

De mit szólnánk ahhoz, ha egész otthonunkban megteremthetnénk a tökéletes egységet? Ha minden helyiség passzolna egymáshoz, zavartalan lenne az átjárás, összeszedett az esztétika, és megkapnánk a kellemes flow-t, ami áthatja az otthont?

Az IBDesign kínálatával ezt könnyen megoldhatjuk: simán találunk minden helyiségbe tökéletesen illeszkedő padlóburkolatokat, amelyek tökéletesen passzolnak a lakás többi padlójához is. 

Ha pedig felújításról van szó, és nem szeretnénk szétverni a lakást, bőven találunk olyan burkolatokat is, amelyeket klikkesen(egymásra billentve) rakhatunk le a meglévő burkolatokra, pofonegyszerűen.

De hogyan válasszunk padlót helyiség szerint?

Konyha

A konyhában olyan padlóra van szükségünk, amely egyszerre strapabíró és nedvességálló – hiszen amellett, hogy főzés közben sokat járkálunk, könnyen előfordul, hogy kifolyik, lecsöppen, leesik valami a padlóra az ételkészítés során.

Az LVT-vinylpadló vagy SPC kitűnő választás, mert jól bírja a strapát – de akár laminált padlóból is találunk gyönyörű modelleket, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Ráadásul ha konyhát tervezünk, az IBDesign kínálatában kecses formatervezésű, csúcsminőségű mosogatókat és csaptelepeket is találunk.

Fürdőszoba

Sokaknak a fürdőszobába a csempe az egyedüli választás, melegburkolatra még gondolni sem mernek, pedig a konyhához hasonlóan az LVT-vinylpadlók és az SPC burkolatok kiváló választást jelentenek. Nyugodtan érheti őket víz, semmi bajuk nem lesz – ráadásul kellemes melegségük miatt a kádból kilépve nem kell papucsba bújnunk, bátran sétálhatunk mezítláb.

Az IBDesigntól nemcsak a fürdőszobapadlót, de a többi felszerelést is beszerezhetjük álomfürdőnkbe: többek közt csodálatos, szabadon álló kádak, hozzáillő mosdók és dizájnzuhanytálcák közül választhatjuk ki kedvencünket.

Gyerekszoba

A gyermekeknek melegségre és puhaságra van szüksége – a felnőtteknek pedig csendre. A parafapadló épp ezért tökéletes választás: nemcsak szuperül mutat, de rendkívül puha, nagyon meleg, és elnyeli a léptek zaját, így nyugodtan pihenhetünk akkor is, ha gyermekünk épp táncbemutatót tart a szobájában.

Hálószoba

Kevés elegánsabb burkolat van a faparkettánál, és a hálószobába nem találhatunk jobbat: puha, elegáns, barátságos, komfortos, meleg és megnyugtató – és mindig megőrzi szépségét.

Nappali-előtér-folyosó

Ugyan ezekbe a helyiségekbe is választhatunk parkettát, ajánlott megfontolni a strapabíró LVT-vinylpadlót vagy SPC-burkolatot, mivel alapvetően magas igénybevételnek kitett helyekről van szó, és ezeken a burkolatokon bármennyit járkálhatunk, nem kopnak, nem nyűhetjük el őket.

Természetesen ez csak ajánló: mindegyik melegburkolat-típusból találunk megfelelőt minden helyiségbe, hiszen számos különféle tulajdonsággal bíró típus közül válogathatunk.

Mindenképp érdemes benéznünk az IBDesign lenyűgöző bemutatótermébe, ahol több száz mintát megtekinthetünk, a kedves, felkészült szakértőktől pedig professzionális tanácsokat kapunk, hogy biztosan megfelelő burkolatot választhassunk – amit aztán azonnal elvihetünk készletről.

IDE KATTINTVA találjuk a további részleteket az IBDesign bemutatóterméről.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...