Munkalapok, mosogatók – tedd profivá konyhádat!

Hihetetlen, de konyhánk nem csak attól lesz profi, hogy megfelelő gépekkel szereljük fel. A jól kihasználható teret, a komfortos főzést az is meghatározza, hogy milyen bútorokkal vesszük magunkat körül és hogyan rendezzük be. A távolságok és persze ezáltal az elérhetőségek hatalmas szerepet játszanak abban, hogy igazán szeressük a végeredményt. Nézzük, hogy a profi gépeken túl mire érdemes még figyelni!

 

Mosogatótálcák

Bár általában mosogatógépet használunk és persze a nagyszerű technológiának köszönhetően lényegében szinte alig kell kézzel mosogatnunk, azért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mosogatótálcát választunk magunknak. Bár évekig az inox volt a nagy kedvenc, mára azonban veszített jelentőségéből, helyét átvették a gránit mosogatók. Ezekből óriási a választék. A színen, formán és a mélységen túl minőségben is nagy különbség van közöttük, ezért az árát tekintve hatalmas skálán mozog. Mielőtt kiválasztjuk, érdemes átgondolni, hogy mennyit és mire fogjuk használni.

 

Ha a mosogatógép helyett vagy mellett nagyobb edények tisztítására is igénybe vesszük, akkor mindenképpen a jobb minőségű változatokat kell előtérbe helyezni. Míg ha csak apróbb tárgyakat, csészéket mosogatnunk benne, azt is ritkán, illetve a zöldségek, gyümölcsök tisztítására kerül a hangsúly, akkor lehet, hogy egy kisebb mosogató is megfelel, azonban a kiegészítők, csepegtetők területén nézzünk körül alaposan. Ma már azokból is nagyon nagy a felhozatal, ami kimondottan megkönnyíti a gyümölcsök, lecsöpögtetését és higiénikus tisztítását. A tudatos mosogatóválasztásról korábban már írtunk, abban a formákról, anyagokról is található részletes összefoglaló.

A Marmorin kínálatában csodaszép változatokat találsz!

Munkalapok

A munkalap azért is nehéz választás, mert egyrészt stílusban, színben passzolnia kell a konyhabútorhoz, másrészt elég komoly igénybevételnek van kitéve, így az is fontos tényező, hogy mennyire strapabíró. A valódi fa munkalapok gyönyörűek, illeszkednek a fa vagy fahatású szekrényekhez, kimondottan természetes hatást keltve a konyhában.

Natúr fa hatás – garantáltan elegáns

Azonban ha ilyenre esik a választásunk, akkor a vágódeszkák, akár vágólapok használatát nem tudjuk mellőzni, lényegében minden munkafolyamathoz szükség van valamilyen alátétre, hogy a pult hosszú életű és sérülésmentes maradhasson. Ha tudjuk magunkról, hogy ennyire nem vagyunk elővigyázatosak, esetleg gyakran előfordul, hogy gyermekünk is besegít a főzésbe, akkor mindenképpen gondoljuk át, hogy a puha fa helyett milyen alternatívák jöhetnek szóba.

Kő hatású megoldások a Forest kínálatából

A munkalapok területén nagyot bővült a piac, mert 28 és 38 mm-es vastagságból, fényes és szupermatt felületből, végtelen színből és fa, valamint kőhatású változatból is válogathatunk. Lényegében bármilyen konyhába is képzeljük el, biztosan megtaláljuk azt a szín- és mintázatvilágot, amely a szekrényhez és a már kiválasztott mosogatóhoz is illeszkedik.

 

Döntés előtt

Mielőtt tehát döntünk, mindenképpen mérlegeljünk néhány kérdést: ki fogja legtöbbet használni a mosogatót, a konyhapultot? Milyen gyakorisággal? Milyen igénybevételnek lesz kitéve? Mire használjuk: napi főzésre, hobbifőzésre? Mert a döntést és a választást ezek a válaszok nagyban megkönnyítik.

 

2022. november 24.

Most éri meg igazán összehozni az álomfürdőszobádat!

Felújítanád a fürdőszobát? Esetleg meglepnéd szeretteidet karácsonyra, mert tudod, hogy fürdőszoba-felújításon gondolkoznak? Most könnyen megnövelheted az erre szánt...

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. október 13.

Így válassz fürdőkádat!

Rendkívül nehéz rálelni a megfelelő fürdőkádra – az ember pedig mindig megbánja az elhibázott döntést, a csere pedig sokszor rengeteg munkával, kellemetlenséggel és hatalmas...