Munkalapok, mosogatók – tedd profivá konyhádat!

Hihetetlen, de konyhánk nem csak attól lesz profi, hogy megfelelő gépekkel szereljük fel. A jól kihasználható teret, a komfortos főzést az is meghatározza, hogy milyen bútorokkal vesszük magunkat körül és hogyan rendezzük be. A távolságok és persze ezáltal az elérhetőségek hatalmas szerepet játszanak abban, hogy igazán szeressük a végeredményt. Nézzük, hogy a profi gépeken túl mire érdemes még figyelni!

 

Mosogatótálcák

Bár általában mosogatógépet használunk és persze a nagyszerű technológiának köszönhetően lényegében szinte alig kell kézzel mosogatnunk, azért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mosogatótálcát választunk magunknak. Bár évekig az inox volt a nagy kedvenc, mára azonban veszített jelentőségéből, helyét átvették a gránit mosogatók. Ezekből óriási a választék. A színen, formán és a mélységen túl minőségben is nagy különbség van közöttük, ezért az árát tekintve hatalmas skálán mozog. Mielőtt kiválasztjuk, érdemes átgondolni, hogy mennyit és mire fogjuk használni.

 

Ha a mosogatógép helyett vagy mellett nagyobb edények tisztítására is igénybe vesszük, akkor mindenképpen a jobb minőségű változatokat kell előtérbe helyezni. Míg ha csak apróbb tárgyakat, csészéket mosogatnunk benne, azt is ritkán, illetve a zöldségek, gyümölcsök tisztítására kerül a hangsúly, akkor lehet, hogy egy kisebb mosogató is megfelel, azonban a kiegészítők, csepegtetők területén nézzünk körül alaposan. Ma már azokból is nagyon nagy a felhozatal, ami kimondottan megkönnyíti a gyümölcsök, lecsöpögtetését és higiénikus tisztítását. A tudatos mosogatóválasztásról korábban már írtunk, abban a formákról, anyagokról is található részletes összefoglaló.

A Marmorin kínálatában csodaszép változatokat találsz!

Munkalapok

A munkalap azért is nehéz választás, mert egyrészt stílusban, színben passzolnia kell a konyhabútorhoz, másrészt elég komoly igénybevételnek van kitéve, így az is fontos tényező, hogy mennyire strapabíró. A valódi fa munkalapok gyönyörűek, illeszkednek a fa vagy fahatású szekrényekhez, kimondottan természetes hatást keltve a konyhában.

Natúr fa hatás – garantáltan elegáns

Azonban ha ilyenre esik a választásunk, akkor a vágódeszkák, akár vágólapok használatát nem tudjuk mellőzni, lényegében minden munkafolyamathoz szükség van valamilyen alátétre, hogy a pult hosszú életű és sérülésmentes maradhasson. Ha tudjuk magunkról, hogy ennyire nem vagyunk elővigyázatosak, esetleg gyakran előfordul, hogy gyermekünk is besegít a főzésbe, akkor mindenképpen gondoljuk át, hogy a puha fa helyett milyen alternatívák jöhetnek szóba.

Kő hatású megoldások a Forest kínálatából

A munkalapok területén nagyot bővült a piac, mert 28 és 38 mm-es vastagságból, fényes és szupermatt felületből, végtelen színből és fa, valamint kőhatású változatból is válogathatunk. Lényegében bármilyen konyhába is képzeljük el, biztosan megtaláljuk azt a szín- és mintázatvilágot, amely a szekrényhez és a már kiválasztott mosogatóhoz is illeszkedik.

 

Döntés előtt

Mielőtt tehát döntünk, mindenképpen mérlegeljünk néhány kérdést: ki fogja legtöbbet használni a mosogatót, a konyhapultot? Milyen gyakorisággal? Milyen igénybevételnek lesz kitéve? Mire használjuk: napi főzésre, hobbifőzésre? Mert a döntést és a választást ezek a válaszok nagyban megkönnyítik.

 

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...