Munkalapok, mosogatók – tedd profivá konyhádat!

Hihetetlen, de konyhánk nem csak attól lesz profi, hogy megfelelő gépekkel szereljük fel. A jól kihasználható teret, a komfortos főzést az is meghatározza, hogy milyen bútorokkal vesszük magunkat körül és hogyan rendezzük be. A távolságok és persze ezáltal az elérhetőségek hatalmas szerepet játszanak abban, hogy igazán szeressük a végeredményt. Nézzük, hogy a profi gépeken túl mire érdemes még figyelni!

 

Mosogatótálcák

Bár általában mosogatógépet használunk és persze a nagyszerű technológiának köszönhetően lényegében szinte alig kell kézzel mosogatnunk, azért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mosogatótálcát választunk magunknak. Bár évekig az inox volt a nagy kedvenc, mára azonban veszített jelentőségéből, helyét átvették a gránit mosogatók. Ezekből óriási a választék. A színen, formán és a mélységen túl minőségben is nagy különbség van közöttük, ezért az árát tekintve hatalmas skálán mozog. Mielőtt kiválasztjuk, érdemes átgondolni, hogy mennyit és mire fogjuk használni.

 

Ha a mosogatógép helyett vagy mellett nagyobb edények tisztítására is igénybe vesszük, akkor mindenképpen a jobb minőségű változatokat kell előtérbe helyezni. Míg ha csak apróbb tárgyakat, csészéket mosogatnunk benne, azt is ritkán, illetve a zöldségek, gyümölcsök tisztítására kerül a hangsúly, akkor lehet, hogy egy kisebb mosogató is megfelel, azonban a kiegészítők, csepegtetők területén nézzünk körül alaposan. Ma már azokból is nagyon nagy a felhozatal, ami kimondottan megkönnyíti a gyümölcsök, lecsöpögtetését és higiénikus tisztítását. A tudatos mosogatóválasztásról korábban már írtunk, abban a formákról, anyagokról is található részletes összefoglaló.

A Marmorin kínálatában csodaszép változatokat találsz!

Munkalapok

A munkalap azért is nehéz választás, mert egyrészt stílusban, színben passzolnia kell a konyhabútorhoz, másrészt elég komoly igénybevételnek van kitéve, így az is fontos tényező, hogy mennyire strapabíró. A valódi fa munkalapok gyönyörűek, illeszkednek a fa vagy fahatású szekrényekhez, kimondottan természetes hatást keltve a konyhában.

Natúr fa hatás – garantáltan elegáns

Azonban ha ilyenre esik a választásunk, akkor a vágódeszkák, akár vágólapok használatát nem tudjuk mellőzni, lényegében minden munkafolyamathoz szükség van valamilyen alátétre, hogy a pult hosszú életű és sérülésmentes maradhasson. Ha tudjuk magunkról, hogy ennyire nem vagyunk elővigyázatosak, esetleg gyakran előfordul, hogy gyermekünk is besegít a főzésbe, akkor mindenképpen gondoljuk át, hogy a puha fa helyett milyen alternatívák jöhetnek szóba.

Kő hatású megoldások a Forest kínálatából

A munkalapok területén nagyot bővült a piac, mert 28 és 38 mm-es vastagságból, fényes és szupermatt felületből, végtelen színből és fa, valamint kőhatású változatból is válogathatunk. Lényegében bármilyen konyhába is képzeljük el, biztosan megtaláljuk azt a szín- és mintázatvilágot, amely a szekrényhez és a már kiválasztott mosogatóhoz is illeszkedik.

 

Döntés előtt

Mielőtt tehát döntünk, mindenképpen mérlegeljünk néhány kérdést: ki fogja legtöbbet használni a mosogatót, a konyhapultot? Milyen gyakorisággal? Milyen igénybevételnek lesz kitéve? Mire használjuk: napi főzésre, hobbifőzésre? Mert a döntést és a választást ezek a válaszok nagyban megkönnyítik.

 

2021. március 11.

A tiszta és stílusos konyha titka egyszerűbb, mint gondolnád!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a konyha takarítása a legtöbbször nehéz, idegőrlő folyamat, amire csak nehezen szánja rá magát az ember. A főzés, ételkészítés során...

2020. december 15.

Rondine Group – Palatinus Fürdőszoba

A Palatinus 94’ Kft 1994-ben alakult meg Egerben, mely mai napig a cégünk székhelyét képezi. Tevékenységünk családi vállalkozásként indult, különböző típusú padlólapok,...

2020. december 15.

BroilKing – SpaTrend Kft.

Csapatunk 2003 tavaszán kezdte meg tevékenységét a jakuzzik vagy masszázsmedencék magyarországi piacán. Következetes és alapos munkánk eredményeképpen hamar kivívtuk partnereink...