A kézműves padlók csodálatos világa a Haro parkettamestereitől

A HARO gyár parkettamesterei megalkották az egyedi igényeket is tökéletesen kielégítő, különleges kézműves parkettákat. A gyönyörű felületeket kézi megmunkálással nemesítik, ezzel művészi szintre emelve a parkettagyártást. Ismerje meg Ön is közelebbről ezeket a prémium minőségű padlókat!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign


A parkettamanufaktur by HARO család csodálatos padlói válogatott, különleges minőségű fából, többféle stílusban, formában és méretben készülnek.


XL-es szálak: a végtelen tér szabadsága

Az XL szálak különlegessége, hogy akár 4 méteres hosszúságban is rendelhetők, melyekkel egyedülálló térhatás érhető el. A nemes fafajtákból válogatott, tökéletesen megmunkált, kézműves munkával gyártott, egyedi parkettaszálak a határtalanság érzetét adják a tágas termekben, például kastélyok, múzeumok padlóiként. Az extravagáns, tereken átnyúló, átívelő szálak mérete 3030×245 mm, de akár 4030×245 mm lehet. Otthonunkban is remek megoldás ez a parketta, ha különleges egybefüggő enteriőrt szeretnénk kialakítani.

A gyönyörű faparketták között természetesen továbbra is elérhetőek a klasszikus méretű, egy sávos szalagparketták is, melyekkel új dimenziót varázsolhatunk a belső tereinkbe.A luxuskivitelű padlók tartósságának titka

A HARO mesterei még tartósabb, időtálló burkolatot alkottak a színes nemesítésű felületek létrehozásával. A titok, hogy a fedőréteg mélyebbre hatol a fában, így a színes nemesítéssel strapabíró felület jön létre, mely többszöri csiszolás után is megőrzi fényét és színét, sőt, még a napsugárzás káros hatásaitól védve van a fa! A tökéletes, karcolásoknak is ellenálló színtartó hatás a kiváló minőségű, természetes festékeket használva érhető el.

Innovatív technológia és a hagyományok értékének ötvözete jellemző a HARO parkettamanufaktur nemes tölgyfából készült padlóira. Most három rendkívüli parketta családot mutatunk be, melyek különlegességét, természetes szépségét a természetes fa, és annak mesteri megmunkálása teszi különlegessé.

Carré dizájn

A Carré dizájn parkettához extra kemény homlokzatfát használnak. Ez azt jelenti, hogy a padlók a fa törzsére merőlegesen vágva készülnek, így a padló egyedi és rendkívül ellenálló lesz. Mérete és mintázata is különleges, modern és rusztikus egyben.

Altholz

Az Altholz stílusú szálakat 300 éves tölgyfa deszkákból gyártják, melynek egyedülálló karaktere a régmúlt időket idézi vissza. A HARO gyár környezettudatosságának újabb bizonyítéka ez a parketta, hiszen ezeknek a fáknak az újrahasznosítása egy további lépés környezetünk megóvása felé.

UR-Diele

Az UR-Diele család különlegessége, hogy itt kézműves technikával alakítják ki a különböző, egyedi felületeket: repedéseket, kalapács ütötte, kefe súrolta vagy akár szúrágta hatású fedőréteget képeznek a fa felületein, melyek tökéletesen valósághűek, így akár vidéki kastélyok, nyaralók, vagy korhű, illetve vintage jellegű enteriőrök tökéletes padlómegoldásai lehetnek.Forrás: haro.com

A családok, kollekciók tehát egytől egyig nagyon különlegesek és egyediek a maguk nemében, azonban, ami minden egyes HARO kézműves parketta esetében közös, az az, hogy a parketta mesterműhelyben minden egyes szálat kézzel készítenek. Hagyományos módszerekkel munkálják meg a kiválogatott padlószálakat, kézi gyaluval és kefékkel dolgozva alkotják meg a testre szabott, egyedülálló mintázatokat. A padló így olyan lesz, mintha élne – a gondos munka és odafigyelés jól látható jegyei megszépítik, különlegessé teszik otthonunkat.Szintén kézi munkával készülnek a csodálatos tábladizájn parkettapadlók, melyek az iparművészet magas színvonalát képviselik. Minden egyes tábla egyedi darab – extravagáns luxust hozva a nappalinkba. Megdöbbentő hatást érhetünk el az egymás mellé helyezett lapok mintázatának egybeolvadásával. A nemes fa művészi megmunkálása erős kisugárzású, extravagáns felületeket alkot.

Ezek a padlók tehát a legmagasabb igényekhez igazodnak: minőségi, gondosan válogatott alapanyagokból a régi korok kézműves technikáival készülnek testre szabottan, kívánság szerint. A kíméletes megmunkálásnak köszönhetően a fa megőrzi természetes tulajdonságait.

A legapróbb részletekig kidolgozott munkafolyamatok és különleges odafigyelés segítségével olyan egyedi parkettákat hoznak létre, melyeknek hatása nem csupán a látványban teljesedik ki, hanem az összes érzékszervünkkel érezzük intenzív jelenlétét.

Dreamfloor – Álomparketta

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...