A kézműves padlók csodálatos világa a Haro parkettamestereitől

A HARO gyár parkettamesterei megalkották az egyedi igényeket is tökéletesen kielégítő, különleges kézműves parkettákat. A gyönyörű felületeket kézi megmunkálással nemesítik, ezzel művészi szintre emelve a parkettagyártást. Ismerje meg Ön is közelebbről ezeket a prémium minőségű padlókat!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign


A parkettamanufaktur by HARO család csodálatos padlói válogatott, különleges minőségű fából, többféle stílusban, formában és méretben készülnek.


XL-es szálak: a végtelen tér szabadsága

Az XL szálak különlegessége, hogy akár 4 méteres hosszúságban is rendelhetők, melyekkel egyedülálló térhatás érhető el. A nemes fafajtákból válogatott, tökéletesen megmunkált, kézműves munkával gyártott, egyedi parkettaszálak a határtalanság érzetét adják a tágas termekben, például kastélyok, múzeumok padlóiként. Az extravagáns, tereken átnyúló, átívelő szálak mérete 3030×245 mm, de akár 4030×245 mm lehet. Otthonunkban is remek megoldás ez a parketta, ha különleges egybefüggő enteriőrt szeretnénk kialakítani.

A gyönyörű faparketták között természetesen továbbra is elérhetőek a klasszikus méretű, egy sávos szalagparketták is, melyekkel új dimenziót varázsolhatunk a belső tereinkbe.A luxuskivitelű padlók tartósságának titka

A HARO mesterei még tartósabb, időtálló burkolatot alkottak a színes nemesítésű felületek létrehozásával. A titok, hogy a fedőréteg mélyebbre hatol a fában, így a színes nemesítéssel strapabíró felület jön létre, mely többszöri csiszolás után is megőrzi fényét és színét, sőt, még a napsugárzás káros hatásaitól védve van a fa! A tökéletes, karcolásoknak is ellenálló színtartó hatás a kiváló minőségű, természetes festékeket használva érhető el.

Innovatív technológia és a hagyományok értékének ötvözete jellemző a HARO parkettamanufaktur nemes tölgyfából készült padlóira. Most három rendkívüli parketta családot mutatunk be, melyek különlegességét, természetes szépségét a természetes fa, és annak mesteri megmunkálása teszi különlegessé.

Carré dizájn

A Carré dizájn parkettához extra kemény homlokzatfát használnak. Ez azt jelenti, hogy a padlók a fa törzsére merőlegesen vágva készülnek, így a padló egyedi és rendkívül ellenálló lesz. Mérete és mintázata is különleges, modern és rusztikus egyben.

Altholz

Az Altholz stílusú szálakat 300 éves tölgyfa deszkákból gyártják, melynek egyedülálló karaktere a régmúlt időket idézi vissza. A HARO gyár környezettudatosságának újabb bizonyítéka ez a parketta, hiszen ezeknek a fáknak az újrahasznosítása egy további lépés környezetünk megóvása felé.

UR-Diele

Az UR-Diele család különlegessége, hogy itt kézműves technikával alakítják ki a különböző, egyedi felületeket: repedéseket, kalapács ütötte, kefe súrolta vagy akár szúrágta hatású fedőréteget képeznek a fa felületein, melyek tökéletesen valósághűek, így akár vidéki kastélyok, nyaralók, vagy korhű, illetve vintage jellegű enteriőrök tökéletes padlómegoldásai lehetnek.Forrás: haro.com

A családok, kollekciók tehát egytől egyig nagyon különlegesek és egyediek a maguk nemében, azonban, ami minden egyes HARO kézműves parketta esetében közös, az az, hogy a parketta mesterműhelyben minden egyes szálat kézzel készítenek. Hagyományos módszerekkel munkálják meg a kiválogatott padlószálakat, kézi gyaluval és kefékkel dolgozva alkotják meg a testre szabott, egyedülálló mintázatokat. A padló így olyan lesz, mintha élne – a gondos munka és odafigyelés jól látható jegyei megszépítik, különlegessé teszik otthonunkat.Szintén kézi munkával készülnek a csodálatos tábladizájn parkettapadlók, melyek az iparművészet magas színvonalát képviselik. Minden egyes tábla egyedi darab – extravagáns luxust hozva a nappalinkba. Megdöbbentő hatást érhetünk el az egymás mellé helyezett lapok mintázatának egybeolvadásával. A nemes fa művészi megmunkálása erős kisugárzású, extravagáns felületeket alkot.

Ezek a padlók tehát a legmagasabb igényekhez igazodnak: minőségi, gondosan válogatott alapanyagokból a régi korok kézműves technikáival készülnek testre szabottan, kívánság szerint. A kíméletes megmunkálásnak köszönhetően a fa megőrzi természetes tulajdonságait.

A legapróbb részletekig kidolgozott munkafolyamatok és különleges odafigyelés segítségével olyan egyedi parkettákat hoznak létre, melyeknek hatása nem csupán a látványban teljesedik ki, hanem az összes érzékszervünkkel érezzük intenzív jelenlétét.

Dreamfloor – Álomparketta

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2020. december 15.

Kobok – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...

2020. december 15.

Richard Le Droff – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...