Tudatos mosogató választás

Ha szeretnénk tudni, milyen mosogatót érdemes választani, akkor érdemes előtte feltérképezni a lehetőségeket, azonban a döntés nyilván a mi kezünkben van. Ahogyan egy kádnak vagy egy zuhanytálcának is a mi elvárásainknak, igényeinknek kell megfelelnie, úgy egy mosogató tálcája, anyaga, színe is tőlünk függ. Abban azonban tudunk Önnek segíteni, hogy mégis mi alapján mérlegeljen amikor épp az ideális mosogatót keresi.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Lényeges szempont: A mosogatónk anyaga

Számtalan féle anyagból készülnek ma már mosogatók, mosogató tálcák és nyilván mind mellett szólhatnak érvek és ellenérvek egyaránt. A néhai zománcozott öntöttvas, a porcelán, az üveg, az acél vagy a gránitőrleményből készült mosogató piacon mindenki megtalálja a legjobban hozzá illőt.

A leggyakoribb, viszonylag olcsó, és majdhogynem örök életű rozsdamentes acél mosogatótálcák között is léteznek az olcsóbb változatok, ám megtalálható a különleges védőborítással ellátott minőségi kategória is. Hátrányaik azonban, a kis sérülések esetén is könnyen karcossá váló anyaguk, valamint a könnyen rátelepedő vízkő nagy átka lehet e típusnak.

A kissé drágább, óriási szín és formaválasztékban kapható gránit mosogatók nagyon szépek, elegánsak, anyaguk szuperkemény, és a vízkő sem ül meg a mosogató felületén.  Persze itt is léteznek minőségbeli különbségek, ezek az eltérések a felületképzés folyamatából adódnak.

A medence mérete, megfelelő mélysége

Ma már számos méretben készülnek mosogatók, gondolva az egészen parányi konyhákra, a lapos, minimál, stúdió lakások konyháira, vagy éppen a nagycsaládos háztatások mindennapi rutinjára. A Debra mosogató méretes medencéje kényelmet és örömteli használatot garantál, a tálcákon megjelenő geometriai formák pedig a modern dizájnt tükrözik. És ez csak egy példa volt a számos gyönyörű és maximálisan kihasználható modell közül! A többféle elosztással, egy – vagy többmedencés kialakítással, a gyümölcsmosóval vagy akár anélkül kérhető típusok variációinak száma majdhogynem végtelen.

 

A konyhánk méretéhez, színeihez illeszkedő dizájn

Fontos kihangsúlyozni, hogy a Marmorin mosogatók higiéniai és speciális anyagbeli pozitív, kiemelkedő tulajdonságai nem mennek sem a minőség, sem a funkcionalitás, sem pedig az esztétika rovására. Konyhai termékeink 12 gyönyörű színárnyalatba, és 6 extra színben is rendelhetőek, méret – és formabeli változatosságuk pedig igazán minden igényt kielégítenek. A Marmorinnál konyhánk stílusa alapján is választhatunk mosogatót, nem számít, hogy a modern, minimál konyhák, a vidéki, rusztikus enteriőrök, a klasszikus vagy a hagyományos megoldások hívei vagyunk, dizájnban és formában éppúgy megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

 

Végezetül a megfelelő kiegészítőkről se feledkezzünk meg!

Csaptelepek, keverőcsap – akár kihúzható zuhanyfejjel, lefolyótisztítók, dugók, dupla lefolyó, a mosogató medencéhez tartozó vágódeszka vagy a gyümölcsmosó rekesz. Ezekre gondolt?

 

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...