Egy apró csoda, ami új szintre emeli otthonodat!

Az otthonfelújítás sokszor hatalmas tortúrának tűnik, ami elnyeli az időnket, pénzünket, energiánkat. Sokszor azonban már egy-egy kis dologgal is hatalmas változást érhetünk el – néha elég egy parányi újdonság, hogy kihozzuk a legtöbbet otthonunkból.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

A többek közt kiváló minőségű kapuiról, ajtóiról ismert német Hörmann legújabb megoldása pont ilyen. A Homee nevű újdonság forradalmasítja az otthoni létet. Ráadásul hihetlenül stílusos is.

A letisztult formatervezésű kocka egy irányítóközpontot rejt – ami a kapu- és ajtómeghajtások központosítása mellett számos Homee-kompatibilis eszközzel is bővíthető. Így könnyedén megalkothatjuk okosotthonunkat, amely minden igényünket kiszolgálja.

Pár éve ez még csak álom volt, a kiváltságosok luxusa – ma már elérhető, és saját otthonunkban is könnyen megtaláljuk a helyét: a stílusos kocka minden lakberendezési stílussal remekül mutat.

De miről is van szó pontosan?

A fehér báziskocka – a Hörmann homee Brain Cube – a rendszer központi egysége, melyet saját vezeték nélküli kapcsolattal és tanúsított Hörmann BiSecur rádiós rendszerrel láttak el. Ezzel vezeték nélküli módon vezérelhetünk Hörmann kapu- és ajtómeghajtásokat, valamint más eszközöket: az állapotukat is bármikor lekérdezhetjük, valamint automatizálhatjuk őket.

Hogyan használhatjuk az innovatív designkockát?

A Hörmann homee Smart Home központtal a kapu- és ajtómeghajtásaunkat kényelmesen, applikáció vagy akár hangvezérlés segítségével is működtethetjük. Éjjel-nappal – a világ bármely pontjáról. 

A használata roppant egyszerű: ingyenes Hörmann homee App segítségével iOS vagy Android okostelefonnal/táblagéppel irányíthatjuk, de a Web-App révén asztali számítógépünkről is elérhetjük. A rendszer emellett támogatja a három népszerű hangvezérlési platformot is – angol nyelven – így még szabadabb működés érhető el.

Ráadásul hihetetlenül rugalmas rendszerről van szó: a kompatibilis megoldásokkal egyszerűen bővíthetjük, bármikor, amikor csak kedvünk tartja. Így egyetlen rendszer elég ahhoz, hogy az otthonunkban található más eszközök is – mint például a világítás vagy a fűtés – irányíthatóvá és távolról elérhetővé váljanak. Beszerezhetünk emellett kiegészítő kockákat is: ezekkel a ZigBee, Z-Wave és EnOcean, Warema és CentronicPLUS protokollal rendelkező eszközök is irányíthatóvá válnak.

A Hörmann számára mindig fontos volt az innováció, a minőség és az egyszerű használat – ez az új rendszer pedig újabb lépcsőfokot jelent a cég történetében. Ha a Homeet használjuk, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb lesz otthoni életünk az összehangoltabb vezérlésnek köszönhetően. 

A biztonságos otthon titka

Sokan bizalmatlankodnak az okosotthonok kapcsán – azonban Makay József, a Makay Kiberbiztonsági Kft. ügyvezetője megnyugtató dolgokat közölt a Hörmann sajtótájékoztatóján:

„A multifunkcionális és egyben bonyolult okosotthon rendszerek a potenciális vásárlók szemében eddig nem voltak annyira vonzóak, hogy tömegesen elterjedjenek. A homee egyszerűsége viszont nemcsak a vásárlók szemében növeli ennek a terméktípusnak a népszerűségét, de a kibertámadók is egyre szívesebben tekintenek majd célpontként az internet felől egyre nagyobb számban elérhető adminisztrációs felületekre. A Hörmann ezért már a kezdetektől fogva komoly figyelmet fordít a kiberbiztonságra a homee esetében, termékeinek védelmét pedig független külsős szolgáltatóval is tanúsíttatja.” 

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...