3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak. 

Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor mindenképp érdemes megismernünk a Hörmann innovatív meghajtásait, amelyek segítségével jóval komfortosabbá válik mindennapi közlekedésünk otthonunkban, és a higiénáról, valamint a ház és a lakók biztonságáról is gondoskodhatunk. Ha pedig idősebbek is laknak otthonunkban, feltétlenül érdemes megfontolnunk a fejlesztést, hogy akadálymentessé és balesetbiztossá tegyük számukra a lakást. 

Milyen meghajtásokat találunk a Hörmann kínálatában?

#1 Beltériajtó-meghajtások

A Hörmann PortaMatic ajtószárny-meghajtással játszi könnyedséggel, a kéziadó vagy nyomógomb segítségével, automata módon nyithatjuk és zárhatjuk be beltéri fa- és acélajtajainkat. Ha otthonunk valamelyik lakója testi fogyatékkal él, vagy csak szimplán a lehető legkomfortosabb otthonra vágyunk, ezzel az innovatív megoldással sokkal könnyebbé válik mindennapi életünk – ráadásul minimális áramfogyasztással. Arról nem is beszélve, hogy a PortaMatic akár 25 százalékkal is olcsóbb lehet a hasonló ajtómeghajtásoknál. 

Amennyiben az idősebb lakókról kell gondoskodnunk, biztosak lehetünk benne, hogy ez a legjobb meghajtás, amit csak választhatunk: ez ugyanis az egyetlen, amelyet a Német Gerontotechnológiai Társaság (GGT) bevizsgált és jónak értékelt – vagyis a PortaMatic minőség, esztétika és kényelem szempontjából is megfelel az 50 év fölöttiek elvárásainak. 

A fiatalabbaknak is sokat segít a rendszer: fáradság és bosszankodás nélkül vihetjük át egyik helyiségből a másikba a tele tálcákat, nehéz italosládákat vagy épp a nagybevásárlásnál telepakolt szatyrokat.

#2 Udvarikapu-meghajtások

Ha házban élünk, és biztonságos, komfortos bejárást szeretnénk, akkor udvari kapunkat mindenképp érdemes felszerelnünk a Hörmann távvezérelt meghajtásával. A lassított indulás és leállás garantálja, hogy a kapu mindig nyugodtan, egyenletesen mozogjon – és elkerülhetjük a baleseteket is, ugyanis az akadályfelismerő rendszer gondoskodik az esetleges útban lévő emberek és tárgyak védelméről. 

Emellett számos funkció segíti komfortunkat: az automatikus időzítő például nagyon praktikus, mert beállíthatjuk, mikor záródjon a kapu, illetve arra is lehetőségünk nyílik, hogy gyalogos közlekedésnél csak kicsit nyissuk ki a kaput, ne teljesen. Ha környezettudatosak vagyunk, akkor a RotaMatic és a VersaMatic meghajtásokat az akkumulátor mellett szolárpanellel is beszerezhetjük.

#3 Garázskapu-meghajtások

Jártunk már úgy, hogy szélvihar, eső vagy zimankó idején, esetleg éjszaka kellett kiszállnunk az autóból, hogy nagy nehezen, kézzel kinyithassuk a garázskapunkat – aztán újra becsukhassuk a beállás után? Nem kellemes művelet: aHörmann garázskapu-meghajtással viszont ezt a macerát elkerülhetjük, mivel gyorsan, komfortsan, biztonságosan nyithatjuk ki a kéziadó segítségével a garázskaput vagy a kertkaput az autónkban ülve. A kényelmes és gyors SupraMaticot, a kedvező árú ProMaticot, valamint a ProMatic Akkut is választhatjuk: az áramcsatlakozás nélküli garázsoknál is alkalmazható meghajtásokkal a Hörmann innovatív hajtástechnikát kínál.

Minden garázskapu-meghajtáshoz alapkivitelben jár a rendkívül biztonságos rádiós kapcsolattal bíró, tanúsított Hörmann BiSecur rádiós rendszer, amely az összes Hörmann meghajtással, rádiós vevőegységgel és kezelőelemmel kompatibilis – vagyis nemcsak a garázskaput vezérelhetjük, de a Hörmann házbejárati ajtót, az udvari kaput és a világítást is.

A kéziadó, kódkapcsoló vagy ujjlenyomat-olvasó mellett akár okostelefonunkat is használhatjuk a működtetéshez, ha letöltjük a Hörmann BlueSecur appot. Az egyszerű felületen a Bluetooth-kapcsolat segítségével a garázskapu-meghajtás irányítása mellett a világítását is be- és kikapcsolhatjuk – ha pedig Smart Home rendszert használunk, amely megengedi az interneten keresztüli távoli hozzáférést, akkor a garázskaput távolról is kinyithatjuk/bezárhatjuk, így például könnyen megoldható, hogy a postás vagy futár lerakhasson egy csomagot, ha épp nem vagyunk otthon. 

IDE KATTINTVA közelebbről is megismerhetjük a Hörmann innovatív meghajtásait!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...