Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet kihozzák belőle, igazi csodát alkotva.

Különösen izgalmas, ha valamilyen rendhagyó átalakítást nézünk. Rengeteg példát találunk – csináltak már házat garázsból, hajóból, raktárból, konténerből. Vagy épp templomból.

Matthew Bremer építész rögtön szerelembe esett az 1823-ban épült New York-i Philipsport városában található, használaton kívüli templommal. Ahogy fogalmazott: olyan az épület, mintha megkérne egy gyereket, hogy rajzoljon le egy templomot.

És tényleg:

A vallásos Matthew Bremer rögtön meglátta a templomban a potenciált – persze rengeteg munkára volt szükség. Először is, gondoskodni kellett a megfelelő csatornázásról. A hőszigetelésről, a vízvezetékekről, a mosdókról, fürdőszobáról, konyháról… Rengeteg kihívás volt rájuk. Ráadásul a tervezés során szerették volna megőrizni a templom nyílt tereit és különleges esztétikáját – különben miért is költöztek volna templomba.

Az átalakítás remekül sikerült – nézzük meg az előtte-utána képeket!

ELŐTTE:

UTÁNA:

Ha hasonlóan stílusos világos padlóra vágyunk, az IBDesign kínálatában megtaláljuk!

Ha épp fürdőkádat keresünk, az M-Acryl kínálatával nem lőhetünk mellé! Ráadásul most 2021. október 17-ig 20% kedvezménnyel szerezhetjük be őket IDE KATTINTVA.

Bátran mondhatjuk, hogy remek munkát végeztek: sikerült megőrizniük a templom szellemiségét és nagyvonalú tereit, de közben egy remek hangulatú, letisztult berendezésű, stílusos és funkcionális otthont terveztek. Az ilyen átalakítások titka, hogy tiszteljük a korábbi építészek munkáit – aztán gondos tervezéssel és a legjobb minőségi alapanyagok felhasználásával valósítsuk  meg különleges víziónkat.

Matthew Bremernek sikerült.

Ha átalakításra készülünk, a Mapei termékeivel és megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé!

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...