Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet kihozzák belőle, igazi csodát alkotva.

Különösen izgalmas, ha valamilyen rendhagyó átalakítást nézünk. Rengeteg példát találunk – csináltak már házat garázsból, hajóból, raktárból, konténerből. Vagy épp templomból.

Matthew Bremer építész rögtön szerelembe esett az 1823-ban épült New York-i Philipsport városában található, használaton kívüli templommal. Ahogy fogalmazott: olyan az épület, mintha megkérne egy gyereket, hogy rajzoljon le egy templomot.

És tényleg:

A vallásos Matthew Bremer rögtön meglátta a templomban a potenciált – persze rengeteg munkára volt szükség. Először is, gondoskodni kellett a megfelelő csatornázásról. A hőszigetelésről, a vízvezetékekről, a mosdókról, fürdőszobáról, konyháról… Rengeteg kihívás volt rájuk. Ráadásul a tervezés során szerették volna megőrizni a templom nyílt tereit és különleges esztétikáját – különben miért is költöztek volna templomba.

Az átalakítás remekül sikerült – nézzük meg az előtte-utána képeket!

ELŐTTE:

UTÁNA:

Ha hasonlóan stílusos világos padlóra vágyunk, az IBDesign kínálatában megtaláljuk!

Ha épp fürdőkádat keresünk, az M-Acryl kínálatával nem lőhetünk mellé! Ráadásul most 2021. október 17-ig 20% kedvezménnyel szerezhetjük be őket IDE KATTINTVA.

Bátran mondhatjuk, hogy remek munkát végeztek: sikerült megőrizniük a templom szellemiségét és nagyvonalú tereit, de közben egy remek hangulatú, letisztult berendezésű, stílusos és funkcionális otthont terveztek. Az ilyen átalakítások titka, hogy tiszteljük a korábbi építészek munkáit – aztán gondos tervezéssel és a legjobb minőségi alapanyagok felhasználásával valósítsuk  meg különleges víziónkat.

Matthew Bremernek sikerült.

Ha átalakításra készülünk, a Mapei termékeivel és megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé!

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...