Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet kihozzák belőle, igazi csodát alkotva.

Különösen izgalmas, ha valamilyen rendhagyó átalakítást nézünk. Rengeteg példát találunk – csináltak már házat garázsból, hajóból, raktárból, konténerből. Vagy épp templomból.

Matthew Bremer építész rögtön szerelembe esett az 1823-ban épült New York-i Philipsport városában található, használaton kívüli templommal. Ahogy fogalmazott: olyan az épület, mintha megkérne egy gyereket, hogy rajzoljon le egy templomot.

És tényleg:

A vallásos Matthew Bremer rögtön meglátta a templomban a potenciált – persze rengeteg munkára volt szükség. Először is, gondoskodni kellett a megfelelő csatornázásról. A hőszigetelésről, a vízvezetékekről, a mosdókról, fürdőszobáról, konyháról… Rengeteg kihívás volt rájuk. Ráadásul a tervezés során szerették volna megőrizni a templom nyílt tereit és különleges esztétikáját – különben miért is költöztek volna templomba.

Az átalakítás remekül sikerült – nézzük meg az előtte-utána képeket!

ELŐTTE:

UTÁNA:

Ha hasonlóan stílusos világos padlóra vágyunk, az IBDesign kínálatában megtaláljuk!

Ha épp fürdőkádat keresünk, az M-Acryl kínálatával nem lőhetünk mellé! Ráadásul most 2021. október 17-ig 20% kedvezménnyel szerezhetjük be őket IDE KATTINTVA.

Bátran mondhatjuk, hogy remek munkát végeztek: sikerült megőrizniük a templom szellemiségét és nagyvonalú tereit, de közben egy remek hangulatú, letisztult berendezésű, stílusos és funkcionális otthont terveztek. Az ilyen átalakítások titka, hogy tiszteljük a korábbi építészek munkáit – aztán gondos tervezéssel és a legjobb minőségi alapanyagok felhasználásával valósítsuk  meg különleges víziónkat.

Matthew Bremernek sikerült.

Ha átalakításra készülünk, a Mapei termékeivel és megoldásaival biztosan nem lőhetünk mellé!

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...

2022. április 05.

Ezeket a standokat semmiképp nem éri meg kihagynod a Construma OtthonDesign kiállításon!

A 40. Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás és a 10. OtthonDesign Otthonteremtési Szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja az érdeklődőket. Mindenképp megéri...