Így lesz hosszú távon is gyönyörű a padlód!

Nem elég, ha megtaláltuk azt a padlótípust, amelyik megfelelően illik otthonunkba – érdemes odafigyelnünk néhány részletre, amivel megőrizhetjük a padlóburkolat minőségét és gyönyörű megjelenését. A cikkből megtudhatjuk, melyek ezek, és láthatunk egy formabontó megoldást is, amivel még szebb és különlegesebb lehet otthonunk!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Hatalmas öröm, ha az ember rálel arra a burkolatra, amely tökéletesen passzol ízléséhez és otthona kívánt esztétikájához, azonban nem elég csupán a padlót beszereznünk, még néhány elemre figyelnünk kell.

A burkolás előtt

Elengedhetetlen például, hogy a burkolásnál használjunk alpadlót is. Ezt a padló alá helyezzük, így tudunk tökéletes és egyenletes hatást elérni. Az IBDesign kínálatából például a csúcsminőségű ISOcal premium, és az ISOcal premium alu remek választás – akár padlófűtésre is tehetjük őket.

Ha igazán esztétikus megjelenést szeretnénk, figyeljünk oda a szegőlécekre is: keressünk színben a padlóburkolathoz hasonlót, vagy válasszunk fehéret, amelyet kedvünkre befesthetünk. Számos formában is magasságban találunk már szegőléceket, így biztosan találkozunk azzal a típussal, amely ideális lesz otthonunkba.

A burkolás után

Bármennyire is ellenálló és strapabíró burkolat mellett tesszük le voksunkat, fontos, hogy gondoskodjunk a padló tisztításáról. Sokan a hagyományos tisztítószerekkel esnek neki a feladatnak, azonban különböző típusú burkolatok más és más tisztítószereket igényelnek. A laminált, vinyl- és parafapadlók tisztítása például rendkívül egyszerű: a legtöbb kosztól langyos vízzel, porszívózással és keféléssel megszabadulhatunk – azonban a különféle fapadlók már speciális tisztítást igényelnek. 

Például a EGGER padlókat speciális Aqua+ Clic Sealer tömítőanyaggal védhetjük meg a nedvességtől, míg Clean-Ittel nemcsak tisztíthatjuk, hanem antisztatikus hatást is elérhetünk, a Decor Mix & Fill javítószettel pedig rendbe hozhatjuk a használat során keletkezett kisebb-nagyobb hibákat is. A HARO különféle burkolataira ugyanúgy találunk speciális tisztítószereket, amelyek segítségével mindig gyönyörű marad a burkolat.

Ide kattintva bővebben olvashatunk az IBDesign különféle padlóburkolatainak tisztításáról, és útmutatókat is találunk a burkolattípusokhoz.

Padló a falra?

Már biztosan találkoztunk egyes enteriőrökben különféle lambériákkal, faborításokkal, viszont elég ritka, amikor maga a padlóburkolat kerül a falra – pedig nagyszerűen mutat! A HARO falra szerelhető sínrendszerével újraértelmezhetjük otthonunkat: játszi könnyedséggel dekorálhatjuk a falat, így különleges dekorációt hozhatunk létre – akár nemes fát is használhatunk a természetesen megjelenés jegyében. A rendszerrel rendkívül egyszerű rögzíteni és tisztítani a burkolatokat, és még a hangszigetelést is erősítik. 

A HARO speciális sínrendszere olyan fülekkel, kapcsokkal készült, amelyek segítségével a 7, 8 vagy 13,5 milliméteres, IBDesign által is forgalmazott padlólapokat gyorsan és egyszerűen egymásba illeszthetjük és a falra rögzíthetjük. A rendszer kész csomagban kapható: sínekkel, speciális kezdő-, illetve záró-  és rögzítőkapcsokkal. A HARO  fali rendszer könnyen el istávolítható, így bármikor lecserélhetjük, ráadásul könnyen eltüntethetjük a nyomokat, így bérlakásban is bátran kísérletezhetünk a fali padlókkal

Látogassunk el az IBDesign lenyűgöző bemutatótermébe, ahol nemcsak megismerhetjük a hihetetlen kínálatot, de szakértői segítséget is kapunk, hogy biztosan jól választhassunk álomotthonunk berendezésénél. 

IDE KATTINTVA találjuk a bemutatóterem elérhetőségét – és virtuálisan körbe is nézhetünk náluk.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...