Így lesz hosszú távon is gyönyörű a padlód!

Nem elég, ha megtaláltuk azt a padlótípust, amelyik megfelelően illik otthonunkba – érdemes odafigyelnünk néhány részletre, amivel megőrizhetjük a padlóburkolat minőségét és gyönyörű megjelenését. A cikkből megtudhatjuk, melyek ezek, és láthatunk egy formabontó megoldást is, amivel még szebb és különlegesebb lehet otthonunk!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Hatalmas öröm, ha az ember rálel arra a burkolatra, amely tökéletesen passzol ízléséhez és otthona kívánt esztétikájához, azonban nem elég csupán a padlót beszereznünk, még néhány elemre figyelnünk kell.

A burkolás előtt

Elengedhetetlen például, hogy a burkolásnál használjunk alpadlót is. Ezt a padló alá helyezzük, így tudunk tökéletes és egyenletes hatást elérni. Az IBDesign kínálatából például a csúcsminőségű ISOcal premium, és az ISOcal premium alu remek választás – akár padlófűtésre is tehetjük őket.

Ha igazán esztétikus megjelenést szeretnénk, figyeljünk oda a szegőlécekre is: keressünk színben a padlóburkolathoz hasonlót, vagy válasszunk fehéret, amelyet kedvünkre befesthetünk. Számos formában is magasságban találunk már szegőléceket, így biztosan találkozunk azzal a típussal, amely ideális lesz otthonunkba.

A burkolás után

Bármennyire is ellenálló és strapabíró burkolat mellett tesszük le voksunkat, fontos, hogy gondoskodjunk a padló tisztításáról. Sokan a hagyományos tisztítószerekkel esnek neki a feladatnak, azonban különböző típusú burkolatok más és más tisztítószereket igényelnek. A laminált, vinyl- és parafapadlók tisztítása például rendkívül egyszerű: a legtöbb kosztól langyos vízzel, porszívózással és keféléssel megszabadulhatunk – azonban a különféle fapadlók már speciális tisztítást igényelnek. 

Például a EGGER padlókat speciális Aqua+ Clic Sealer tömítőanyaggal védhetjük meg a nedvességtől, míg Clean-Ittel nemcsak tisztíthatjuk, hanem antisztatikus hatást is elérhetünk, a Decor Mix & Fill javítószettel pedig rendbe hozhatjuk a használat során keletkezett kisebb-nagyobb hibákat is. A HARO különféle burkolataira ugyanúgy találunk speciális tisztítószereket, amelyek segítségével mindig gyönyörű marad a burkolat.

Ide kattintva bővebben olvashatunk az IBDesign különféle padlóburkolatainak tisztításáról, és útmutatókat is találunk a burkolattípusokhoz.

Padló a falra?

Már biztosan találkoztunk egyes enteriőrökben különféle lambériákkal, faborításokkal, viszont elég ritka, amikor maga a padlóburkolat kerül a falra – pedig nagyszerűen mutat! A HARO falra szerelhető sínrendszerével újraértelmezhetjük otthonunkat: játszi könnyedséggel dekorálhatjuk a falat, így különleges dekorációt hozhatunk létre – akár nemes fát is használhatunk a természetesen megjelenés jegyében. A rendszerrel rendkívül egyszerű rögzíteni és tisztítani a burkolatokat, és még a hangszigetelést is erősítik. 

A HARO speciális sínrendszere olyan fülekkel, kapcsokkal készült, amelyek segítségével a 7, 8 vagy 13,5 milliméteres, IBDesign által is forgalmazott padlólapokat gyorsan és egyszerűen egymásba illeszthetjük és a falra rögzíthetjük. A rendszer kész csomagban kapható: sínekkel, speciális kezdő-, illetve záró-  és rögzítőkapcsokkal. A HARO  fali rendszer könnyen el istávolítható, így bármikor lecserélhetjük, ráadásul könnyen eltüntethetjük a nyomokat, így bérlakásban is bátran kísérletezhetünk a fali padlókkal

Látogassunk el az IBDesign lenyűgöző bemutatótermébe, ahol nemcsak megismerhetjük a hihetetlen kínálatot, de szakértői segítséget is kapunk, hogy biztosan jól választhassunk álomotthonunk berendezésénél. 

IDE KATTINTVA találjuk a bemutatóterem elérhetőségét – és virtuálisan körbe is nézhetünk náluk.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...