Így vihetsz vintázs romantikát otthonodba!

Urbánus, kopottas, mégis régiesen elegáns otthon – vagy vidéki báj? A francia lakberendezés rajongói imádni fogják a legújabb trendet, amely megidézi a provence-i régió hamisítatlan stílusát. 

Ha szeretjük a változatosságot, a Peronda gyár termékei biztosan lenyűgöznek: a harminchét, különböző hangulatú burkolatcsaládból álló FS kollekció végre elérhető a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában, és az ámulatba ejtő, színekben és mintákban tobzódó választékban biztosan megtaláljuk kedvencünket.

Innovatív dizájnmegoldások

A neves tervező, Francisco Segarra elképesztő csempéket álmodott meg, amelyeket a tradicionális cementlapok, és a tökéletlenség szépségét hirdető wabi-sabi ihletett. 

Segarra rendkívül változatos kollekciókat tervezett: az egyszerűbb, letisztult stílus kedvelői és a színkavalkádért, mintákért rajongók is megtalálják a számításukat a Peronda csempéivel – amelyek közt akadnak dekoratív, kisméretű (általában 33 x 33-as illetve 45 x 45-ös) burkolólapok is, amelyek padlón és falon egyaránt jól mutatnak. 

Segarra csempéi nem nélkülözik a rendhagyó dizájnmegoldásokat sem: az izgalmas látványt nyújtó álfugás járólapok felületére fuga-helyet nyomtak, azaz vágtak be: ez ugyanúgy kifugázható, az eredmény pedig lenyűgöző – mintha parányi lapokból állna a burkolt felület. 

Modern technológia, korhű hangulattal

Ha odavagyunk a vintázs enteriőrök hangulatáért, azonban mégis a modern otthonok kényelmére vágyunk, akkor a Peronda csempéivel bátran dekorálhatunk. 

A stílusosan és változatosan koptatott megjelenés a régi járólap illúzióját kelti, azonban a technológia és a minőség mai: a lapok kopásállósága többnyire PEI IV-es, így a lakásban szinte bárhol működnek – a forgalmas konyhában és előszobában is. Vagy, ha nagyobban gondolkozunk, a Peronda üzletekbe, éttermekbe is időtálló választás.

Harminchét család, minden stílusban

Természetesen minden embernek különbözik az ízlése, és mindenki más igényekkel áll neki az otthonteremtésnek. A Peronda óriási választékában azonban nagy eséllyel bárki megtalálhatja az álomburkolatát.  

A 37 család mindegyikét lehetetlen bemutatni, és egészen biztos, hogy mindenkinek más és más lesz a kedvence – a hatalmas vintázskollekció minden trendet és hangulatot lefed, így bármilyen enteriőrről is van szó, biztosan rálelünk a megfelelő burkolatra. 

A kollekciót személyes élmények ihlették: a dizájner gyakran merített saját gyermekkorából és utazásaiból – emellett kedvenc művészeinek alkotásai és a korabeli enteriőrök is inspirálták a tervezés folyamán. 

Nézzük meg ízelítőként néhány alkotását!

Star és a Star Lt azoknak szól, akik mindig az égre tekintenek: a csillagminta kortárs hangulatot visz a máskülönben békebeli hangulatot sugárzó burkolatba, amely hat színben elérhető.

A látványos, tökéletlenségre összpontosító Wabi Sabi kiválóan kombinálható elemekkel operál. A Sabi 45 x 45 centiméteres modelleken a bézs háttéren lévő barna mintát eltolták, így kifut a képből; a Wabi 33 x 33 centiméteres változat egyszínű, letisztult, piszkosfehér, kopottas hatású kerámia, míg a 33 x 33 centiméteres Wabi Arrow az előző burkolat mintás változata – ezeket kombinálva markáns egyedi mintázatokat alakíthatunk ki. 

Porto családot a portugál város pezsgése és sokszínű, csorba csempés épületei ihlették – a finoman megbújó zöld részletek pedig természetes hangulatot visznek otthonunkba.

Az Aurora kollekció megalkotása során a tervező saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen hasonló burkolatok között nőtt fel nagymamája vidéki házában – bár természetesen azok nem voltak ennyire modernek és kényelmesek.

Roots szintén a visszatekintésről és a gyökerekről szól. A tervező a Peronda gyár ötvenedik évfordulójára készítette a különleges bájjal és nosztalgiával bíró, 45 x 45 centiméteres burkolatokat, melyek a cég korabeli stílusát idézik.

Ide kattintva megismerhetjük a többi burkolatot is, és inspirációt nyerhetünk otthonunk berendezéséhez.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...