Így vihetsz vintázs romantikát otthonodba!

Urbánus, kopottas, mégis régiesen elegáns otthon – vagy vidéki báj? A francia lakberendezés rajongói imádni fogják a legújabb trendet, amely megidézi a provence-i régió hamisítatlan stílusát. 

Ha szeretjük a változatosságot, a Peronda gyár termékei biztosan lenyűgöznek: a harminchét, különböző hangulatú burkolatcsaládból álló FS kollekció végre elérhető a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában, és az ámulatba ejtő, színekben és mintákban tobzódó választékban biztosan megtaláljuk kedvencünket.

Innovatív dizájnmegoldások

A neves tervező, Francisco Segarra elképesztő csempéket álmodott meg, amelyeket a tradicionális cementlapok, és a tökéletlenség szépségét hirdető wabi-sabi ihletett. 

Segarra rendkívül változatos kollekciókat tervezett: az egyszerűbb, letisztult stílus kedvelői és a színkavalkádért, mintákért rajongók is megtalálják a számításukat a Peronda csempéivel – amelyek közt akadnak dekoratív, kisméretű (általában 33 x 33-as illetve 45 x 45-ös) burkolólapok is, amelyek padlón és falon egyaránt jól mutatnak. 

Segarra csempéi nem nélkülözik a rendhagyó dizájnmegoldásokat sem: az izgalmas látványt nyújtó álfugás járólapok felületére fuga-helyet nyomtak, azaz vágtak be: ez ugyanúgy kifugázható, az eredmény pedig lenyűgöző – mintha parányi lapokból állna a burkolt felület. 

Modern technológia, korhű hangulattal

Ha odavagyunk a vintázs enteriőrök hangulatáért, azonban mégis a modern otthonok kényelmére vágyunk, akkor a Peronda csempéivel bátran dekorálhatunk. 

A stílusosan és változatosan koptatott megjelenés a régi járólap illúzióját kelti, azonban a technológia és a minőség mai: a lapok kopásállósága többnyire PEI IV-es, így a lakásban szinte bárhol működnek – a forgalmas konyhában és előszobában is. Vagy, ha nagyobban gondolkozunk, a Peronda üzletekbe, éttermekbe is időtálló választás.

Harminchét család, minden stílusban

Természetesen minden embernek különbözik az ízlése, és mindenki más igényekkel áll neki az otthonteremtésnek. A Peronda óriási választékában azonban nagy eséllyel bárki megtalálhatja az álomburkolatát.  

A 37 család mindegyikét lehetetlen bemutatni, és egészen biztos, hogy mindenkinek más és más lesz a kedvence – a hatalmas vintázskollekció minden trendet és hangulatot lefed, így bármilyen enteriőrről is van szó, biztosan rálelünk a megfelelő burkolatra. 

A kollekciót személyes élmények ihlették: a dizájner gyakran merített saját gyermekkorából és utazásaiból – emellett kedvenc művészeinek alkotásai és a korabeli enteriőrök is inspirálták a tervezés folyamán. 

Nézzük meg ízelítőként néhány alkotását!

Star és a Star Lt azoknak szól, akik mindig az égre tekintenek: a csillagminta kortárs hangulatot visz a máskülönben békebeli hangulatot sugárzó burkolatba, amely hat színben elérhető.

A látványos, tökéletlenségre összpontosító Wabi Sabi kiválóan kombinálható elemekkel operál. A Sabi 45 x 45 centiméteres modelleken a bézs háttéren lévő barna mintát eltolták, így kifut a képből; a Wabi 33 x 33 centiméteres változat egyszínű, letisztult, piszkosfehér, kopottas hatású kerámia, míg a 33 x 33 centiméteres Wabi Arrow az előző burkolat mintás változata – ezeket kombinálva markáns egyedi mintázatokat alakíthatunk ki. 

Porto családot a portugál város pezsgése és sokszínű, csorba csempés épületei ihlették – a finoman megbújó zöld részletek pedig természetes hangulatot visznek otthonunkba.

Az Aurora kollekció megalkotása során a tervező saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen hasonló burkolatok között nőtt fel nagymamája vidéki házában – bár természetesen azok nem voltak ennyire modernek és kényelmesek.

Roots szintén a visszatekintésről és a gyökerekről szól. A tervező a Peronda gyár ötvenedik évfordulójára készítette a különleges bájjal és nosztalgiával bíró, 45 x 45 centiméteres burkolatokat, melyek a cég korabeli stílusát idézik.

Ide kattintva megismerhetjük a többi burkolatot is, és inspirációt nyerhetünk otthonunk berendezéséhez.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...