Friss, modern és otthonos megoldások egy 17. századi vidéki házban

Country-stílus skandináv módra.

A klasszikus country-stílusnak van egy különleges bája, azonban ha az ember hozzászokott a modern világ kényelméhez, könnyen kellemetlenségekbe futnak bele a vintage-holmikkal telepakolt, vidéki otthonokban. Ilyen esetben jó, ha egy kicsit eklektikusra veszi az ember a figurát, és modern stíluselemeket is implementál az enteriőrbe a komfort és a stílus jegyében – ehhez azonban remek szem és ízlés kell. 

A svéd Magda Marnell divat- és enteriőrtervezőnek sikerült ezt megvalósítania vidéki otthonában.

A 17. században épült upplandi ingatlant a pandémia idején vásárolták meg családjával, és a kezdetekben még sem ivóvíz-, sem szennyvízellátás nem járt a házhoz, úgyhogy alapos tatarozásra volt szükség. Marnell azonban állta a sarat, és fantasztikus enteriőr született, amelyben megelevenedik a vidéki múlt, de a modern urbánus elemek révén mégsem idejétmúlt az összkép.

A nappaliban megjelenik a kortárs stílus: a vagány formatervezésű, letisztult ülőgarnitúra és a két fotel azonban nem lóg ki az élettérből, köszönhetően a visszafogott pasztellszíneknek és az egyszerű stylingnak.

A mai konyhabútorok pazarul működnek együtt a country-stílus vintage darabjaival – de egy-két modern, minimalista dizájnnal készült konyhai géppel még kényelmesebb lesz az összhatás. 

Ehhez érdemes körülnéznünk a Whirlpool kínálatában ide kattintva.

Jópofa olvasó-/pihenősarok: nem kell dívány vagy sezlon – csupán egy matrac, egy stílusos huzat és néhány jól megválasztott díszpárna elég a berendezéséhez.

A lenvászonból készült ágyneműk különleges textúrája bensőségessé teszi az enteriőrt, ráadásul a nedvszívó anyag a komfortról is gondoskodik.

A fürdőszobában a klasszikus country-stílus jegyében szabadon álló kádat alkalmaztak: ez a megoldás régebbi stílusú és modern otthonokban is kiválóan szuperál. 

Ha hasonló stílusú kádat keresünk, ide kattintva megtaláljuk az M-Acryl kínálatában!

A szabadon álló kádakról itt írtunk bővebben.

A képek forrása: Midnatt

Fotók: Michael Lundblad

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...