Friss, modern és otthonos megoldások egy 17. századi vidéki házban

Country-stílus skandináv módra.

A klasszikus country-stílusnak van egy különleges bája, azonban ha az ember hozzászokott a modern világ kényelméhez, könnyen kellemetlenségekbe futnak bele a vintage-holmikkal telepakolt, vidéki otthonokban. Ilyen esetben jó, ha egy kicsit eklektikusra veszi az ember a figurát, és modern stíluselemeket is implementál az enteriőrbe a komfort és a stílus jegyében – ehhez azonban remek szem és ízlés kell. 

A svéd Magda Marnell divat- és enteriőrtervezőnek sikerült ezt megvalósítania vidéki otthonában.

A 17. században épült upplandi ingatlant a pandémia idején vásárolták meg családjával, és a kezdetekben még sem ivóvíz-, sem szennyvízellátás nem járt a házhoz, úgyhogy alapos tatarozásra volt szükség. Marnell azonban állta a sarat, és fantasztikus enteriőr született, amelyben megelevenedik a vidéki múlt, de a modern urbánus elemek révén mégsem idejétmúlt az összkép.

A nappaliban megjelenik a kortárs stílus: a vagány formatervezésű, letisztult ülőgarnitúra és a két fotel azonban nem lóg ki az élettérből, köszönhetően a visszafogott pasztellszíneknek és az egyszerű stylingnak.

A mai konyhabútorok pazarul működnek együtt a country-stílus vintage darabjaival – de egy-két modern, minimalista dizájnnal készült konyhai géppel még kényelmesebb lesz az összhatás. 

Ehhez érdemes körülnéznünk a Whirlpool kínálatában ide kattintva.

Jópofa olvasó-/pihenősarok: nem kell dívány vagy sezlon – csupán egy matrac, egy stílusos huzat és néhány jól megválasztott díszpárna elég a berendezéséhez.

A lenvászonból készült ágyneműk különleges textúrája bensőségessé teszi az enteriőrt, ráadásul a nedvszívó anyag a komfortról is gondoskodik.

A fürdőszobában a klasszikus country-stílus jegyében szabadon álló kádat alkalmaztak: ez a megoldás régebbi stílusú és modern otthonokban is kiválóan szuperál. 

Ha hasonló stílusú kádat keresünk, ide kattintva megtaláljuk az M-Acryl kínálatában!

A szabadon álló kádakról itt írtunk bővebben.

A képek forrása: Midnatt

Fotók: Michael Lundblad

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...