Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk.

A mozivásznon gyakran találkozni szabadon álló kádakkal: főleg a legstílusosabb szereplők szoktak ilyenekben lazítani, hiszen ezek a kádak különlegesebbek, mint a helytakarékosság szempontjából praktikus, falhoz állított darabok – és emellett számos előnyük is akad.

A szabadon álló kádak előnyei

– gyönyörűek, mert nem kell kompromisszumot kötni a fallal

– kényelmesek: bármelyik irányban kilógathatjuk a karunkat vagy a lábunkat

– bárhol elhelyezhetőek a helyiségben

Erre figyeljünk oda vásárlás előtt

Elsősorban a minőségre és a strapabíróságra ügyeljünk, ne az árra: a kádnak több évtized múlva is szépnek, kényelmesnek és biztonságosnak kell lennie.

Az olcsó kádak hamar tönkremennek – és máris sokkal többet kell fizetnünk, mintha alapból nívós modellt vettünk volna.Így a kád teljes élettartamára érdemes költséget számolni – és minél tovább jó egy kád, annál jobban eloszlik a vételár.

M-Acryl kádak forgalmazója 26 éves tapasztalattal van jelen a piacon , ezért pontosan tudják, mire figyeljünk, amikor szabadon álló kádat keresünk. Ezeket a kritériumokat tartalmazza az alábbi lista.

Ha M-Acryl szabadon álló kádat nézünk, azok minden pontot teljesítenek, mert a gyártónál tudják, hogy ezek mindegyike fontos az igényes vevőknek.

1. Hány év garanciát kapunk a kádra?
Keressük a minél hosszabb garanciát – a legjobb kádakra a gyártók örömmel adnak hosszú garanciát, mert tesztelték a terméket, tudják, hogy minőségi, és a több ezer eladott darab, valamint elégedett vevő után tapasztalatuk a megbízhatóságról.

Az M-Acryl szabadon álló kádjaira 15 év garancia járez jelenleg a piac legjobb garanciaajánlata.

2. Mennyire erős a kádhéj?
Kívül luxus, belül biztonság: a kádanyagnak bírnia kell a hideget-meleget, a fürdőző testsúlyát, karcolásmentesen kell tűrnie a ráejtett fém zuhanyrózsát, és deformálódás nélkül kell bírnia a használatot. Szóval, erős és tartós!

Az M-Acrylnál 3 erősítőréteget raktak a kádhéjra. Ezek számunkra láthatatlanok: a 4,5 mm vastag öntött külső szaniterakril alatt található az első speciális üvegszálas-gyantás keverék merevítés, majd a kádfenék részen (12 mm-es forgácslap), ezután a második és harmadik réteg erősítés. Így az M-Acryl kád döbbenetesen strapabíró, mégis meglepően könnyű.

3. Europában készítik?
Az M-Acryl  több mint két évtizedes magyar márka, és nem Kínában gyárt vagy az Egyesült Államokból importál: Európában készíti a kádjait. Így biztonságos, könnyen beszerezhető, nem kell hosszú heteket várnunk az álomkád érkezésére (amit sokszor még meg is vámolnak), és a kevés utazás miatt az ökológiai lábnyom is kisebb. 

4. Hajlamos sárgulásra a kád?
A régi műanyagkádak sok esetben sárgultak: többek közt az UV-től, valamint a kezeletlen víz, az agresszív vegyszerek és az elavult technológiával felületkezelt szaniter találkozásától. 

Az M-Acryl a gyengéd tisztítószerek mellett – melyekből most kapunk egy félliteres dobozt ajándékba – a problémát úgy oldja meg, hogy kimagasló minőségű szaniterakrilt használ, ami még 15 év múlva is hófehér.  

5. Milyen a túlfolyó dizájnja?
Az M-Acryl szabadon álló kádjainál krómból készült, dizájntúlfolyónfolyik el a víz, ha túltöltjük a kádat.

A króm karcolástűrő, könnyen tisztítható, és sima felülete miatt a hagyományos túlfolyókhoz képest nehezebben telepszik meg a belső felületén a penész, ezért sokkal higiénikusabb a régi társainál.

6. Biztos és erős lábszerkezet.
Az erős lábazat magától értetődő előnye a stabilitás: részben a kádláb szerkezete és mérete biztosítja, nehogy eldőljünk a káddal.

Ugyanilyen fontos, hogy egyenletesen veszi le a terhet az akrillemezről és adja át a súlyt a padlónak: a jó súlyelosztás miatt sem a csempe (vagy más padlóelem), sem a kádhéj nem sérül – nem lesz benyomodás vagy súly miatt repedés.

Bónusz: az M-Acryltól már felszerelve kapjuk a kádlábakat, így nem kell hosszasan szerelgetnünk.

7. Gyönyörű oldalburkolat.
Nem szégyen bevallani: sokszor a szépség alapján választunk kádat. 

Az M-Acryl tervezői mindig naprakészek a lakberendezési trendekben, figyelik a vásárlói visszajelzéseket, szemlélik a piacot. Tudják, hogy a szépséghez nemcsak a dizájn tartozik, hanem a finish is – a választható oldalburkolat tökéletes illeszkedéssel simul rá a kádra: sehol egy rés, egy sorja, egy hiba. Fehér, fekete és mattfekete kivitelek közül választhatunk.

8. Kényelmes lefolyó.

click-clack lefolyórévén nem kell a szokásos fémpogácsát csavargatni tusfürdős kézzel a kád oldalán – egyetlen könnyed lábmozdulattal kontrollálhatjuk a vizet. Ez a világ legkényelmesebb megoldása.

9. Fürdésre kész kád.

Az M-Acrylnál nemcsak eladják, hanem, ha igényeljük, beszerelik és fürdésre kész állapotban hagyják ott a kádat – 120 perccel később már használhatjuk is. Nem kell alkatrészekre várni: vízszintbe állítják, bekötik a lefolyót, „kiszilózzák”, és egy kis száradást követően már használható is a szabadon álló kád.

Milyen modellt válasszunk?

Belle 170×85 cm

Felülről nézve egy kis esőcseppre hasonlít, oldalról pedig 19. századi hatású – mégis remekül mutat új építésű lakásokban is.

Egy kád, két üléspozíció: cseppforma kialakítása miatt van egy keskenyebb és egy öblösebb vége, így a fürdőző eldöntheti, aznap mennyire szeretne elterpeszkedve pihenni, és a kialakítás miatt magasabb és szélesebb embereknek is tökéletes.

Paradise 180×80 cm

Izgalmasan festő ívelés és aszimmetrikus magasság: ebben a térben álló kádban sokáig lehet olvasgatni, relaxálni, mivel pont jól támasztja ki a fejet, de egy fejpárnával biztosra mehetünk.

Victory 160×80 cm

Egyenes kádtest szabályos ívvel. A régi korok ívelt, díszes kádjainak hagyományát a modern minimalista stílussal ötvözi – hidat emel korszakok között.

A szimmetrikus kialakítás miatt a magasabb és szélesebb emberek is kiválóan elférnek a kádban.

Zen 165×75 cm

Zen kádban két oldalról is kényelmes ülni. Tágas, gyönyörű, ráadásul egyedülálló módon van kis pakolórésze, ahol könnyen elhelyezhetjük a szükséges tisztálkodószereket.

Avalon 170×80 cm és 160×80 cm

Az Avalont egyenes falhoz rakhatjuk, de mivel lábakon áll, és formavilága a térben álló kádak cseppszerűségét idézi, hasonlít a szabadon álló kádakhoz.

Balance kád 160×75 cm méretben

A Balance kád ötvözi a különféle kádtípusok előnyeit.

  • megkapjuk a térben álló kádak kompakt kivitelét 
  • emiatt gyorsan beépíthetjük a sarokba
  • szép és modern 
  • rendkívül tágas, mint minden térben álló kád
  • van bőséges pakolótér, ahol elférnek a tusfürdök, samponok, borotvák – lényegében minden, amit szeretnénk. 

Nehéz a választás – mivel mindegyik kád csodálatos.

Ráadásul 2022. szeptember 20. és december 23. között bármely M-Acryl szabadon álló kádhoz ajándékba kapunk egy finom illatú 500 ml-es kádtisztítót és egy puha mikroszálas törlőkendőt is.

Látogassunk el az M-Acryl bemutatótermébe, ahol biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes szabadon álló kádat!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...