Hogyan lehet fenntartható és energiatakarékos otthonod?

A Hörmann felelősséget vállal a környezetért és a jövőnkért.

A német Hörmannt senkinek sem kell bemutatni, aki érdeklődik az otthonteremtés iránt: a többek közt prémium garázskapukkal, ajtókkal és meghajtásokkal foglalkozó vállalat folyamatosan innovál. Kaput nyitnak a jövőbe – és folyamatosan törekednek arra, hogy minél zöldebb legyen ez a jövő. 

Családi vállalkozásként már a kezdetektől fogva tudatosan felelősséget vállalnak a jövő nemzedékért – a munkatársakért, a Hörmann termékekeiért, az erőforrásokért és környezetünkért. És felismerik: ma ez a felelősség többet jelent, mint eddig bármikor.

De mit jelent ez a gyakorlatban?

Rengeteg kis intézkedést tesznek a nagy cél érdekében. Kiemelt figyelmet fordítanak a klímavédelemre, és folyamatosan figyelik, hogyan tudják minél környezettudatosabban legyártani és szállítani termékeiket – ez tükröződik az olyan intézkedésekben, mint az újrahasznosított papír alkalmazása, a CO2-semleges postai levelezés vagy a szállítási csomagolás újrahasznosítása. 

A nyersanyagok beszerzésétől, a gyártáson keresztül, a kiszállításig – a márkánál minden fázisban figyelnek a környezet és az erőforrások védelmére. 

A Hörmann környezetbarát módon gyárt. A csúcsminőségű modern technológia természetesen nemcsak a termékekben, de már a gyártás során megjelenik: a gyárakba telepített innovatív kapcsolt erőműblokkal és intelligens energiairányítási rendszerrel segítenek a tisztább jövő elérésében, így kevesebb CO2-t bocsátanak ki. 

A márka az éves CO2-kibocsátását körübelül 16 000 tonnával csökkenti, például megújuló energia használata révén – és a jövőben, ahol ez csak megoldható, a Hörmann telephelyeket közvetlenül a helyi szélerőművekre kötik rá. Így fenntarthatóan csökkentik CO2-lábnyomukat.

A fenntartható módon gyártott és tanúsított építési elemeket – például multifunkciós ajtókat – innovatív építési projektekben és klímavédelemhez köthető törekvéseknél (például szélerőművekben) is felhasználják.

Fenntartható és energiatakarékos otthon Hörmann termékekkel

A Hörmann kínálatából tehát nyugodt szívvel választhatunk termékeket otthonunkba: biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő és környezettudatos lépést hoztunk – arról nem is beszélve, hogy mivel a cég termékei hosszú távra szólnak, nem kell cserélnünk őket. A Hörmann termékek nemcsak rendkívül strapabíróak, de időtállóak is – a letisztult dizájn sosem megy ki a divatból, a modern technológia pedig garantálja a kényelmes használatot évek múlva is.

A cég okosotthon-megoldásaival pedig optimalizálhatjuk energiafogyasztásunkat is – ide kattintva megismerhetjük a Hörmann Homeet.

Egy apró csoda, ami új szintre emeli otthonodat!
2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. augusztus 23.

Hogyan lehet fenntartható és energiatakarékos otthonod?

A Hörmann felelősséget vállal a környezetért és a jövőnkért. A német Hörmannt senkinek sem kell bemutatni, aki érdeklődik az otthonteremtés iránt: a többek közt prémium...

2022. július 11.

Egy lenyűgöző átalakítás – így kelt új életre a klasszikus épület

Idén tavasszal megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum, az egykori Postapalota épületében. Pazarul sikerült a felújítás – amely remek példa és inspiráció otthonszépítőknek is, mert...