Ámulatba ejt rocksztár John Mellencamp kaliforniai, hegyvidéki otthona

John Mellencamp 1983-ban még apró, rózsaszín házakról énekelt, azonban most egy nagy, fehér házban lakik – a kaliforniai hegyekben. Egészen pontosan Montecitóban. Ide vonul vissza a turnék után: dalszöveget írni, zenét szerezni és festeni, mert szabadidejében is szereti alkotással tölteni az idejét.

Nem csoda, hogy jól megy neki az alkotás a montecitói hegyekben: a festői környezet és a lenyűgöző ház tökéletes helyszínt biztosít a kreativitáshoz. A ház berendezésében Mellencamp régi barátja, Trevor Goff segédkezett. A két férfi már 45 éve jóban van, így Goff tökéletesen ismeri Mellencamp ízlését: a különleges antikbútorokat, a sok fehéret, a maszkulin kiegészítőket, a letisztult, szellős berendezést. És a motorbiciklit a nappaliban.

Maga az épület tökéletesen illik a környezetéhez, és a ház belseje is tökéletes a várostól távoli helyszínhez. Az enteriőr a country stílusú, vidéki otthonokat idéző, egy kis Mellencampra jellemző Americanával meghintve.

Bár sokan ódzkodnak a lambériától, ez a montecitói ház remek példa arra, milyen fantasztikusan mutathat a fából készült falburkolat, ha okosan alkalmazzák. A fehér színre festett fa pedig mindig jó ötlet, mert úgy visz melegséget a térbe textúrájával, hogy közben megmarad az otthon világos, tágas jellege is.

A fürdőszobában sem próbáltak az antikvitásokkal. Érdemes körbenéznünk a saját fürdőnkben, és egy-két egyedi részlettel gazdagítani az enteriőrt, hogy jól illeszkedjen a lakás többi részéhez.

Az otthon dúskál a különleges vintage-lámpákban. Ha hasonló hatást szeretnénk elérni, nézzünk körül az EGLO kínálatában.

A csodálatos teraszon – egészen elképesztő, ahogy rálátni az egész városra – egy kültéri étkező és egy masszázsmedence is helyet kapott.

Ha saját jakuzzit szeretnénk, érdemes körbenézned a SpaTrend prémiummasszázsmedence-kínálatában ide kattintva.

Korábban a ház állattenyésztő farmként működött, de még most is megőrizte ezt a vadregényes romantikáját.

John Mellencamp otthona remekül illik a zenészhez: minden négyzetméteren felbukkan valami különleges műalkotás ebben a kreatívalkotó-fészekben.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Elizabeth Quinn Brown

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...