Így lett az elavult, fásultan berendezett otthonból hangulatos és stílusos menedék

Remekül sikerült a Hudson-völgyben található otthon felújítása.

Jennifer Greim és Adam Deen fényképészházaspárként gyakran utazott mindenfelé New York-i otthonukból – azonban úgy döntöttek, a városi pezsgés helyett nyugalomra van szükségük, így eladták lakásukat, és a Hudson-völgyben kerestek maguknak új lakhelyet. Találták is egy 2001-ben épült házat, amelybe rögtön beleszerettek: a remekül megtervezett, barátságosan nyitott elrendezés és a madarakkal teli kert láttán szinte azonnal aláírták a szerződést.  

Az épület a viszonylag új építésnek köszönhetően kiváló állapotban volt, és az alaprajzon sem kellett módosítani; azonban a dekorációk, bútorok és a falak még a húsz évvel ezelőtti trendeket követték.

Előtte
Utána

Az egyik első lépés a festés volt: megszüntették a színes falakat, és alabástromfehérre festették őket. A világos falak üres vászont nyújtottak a berendezéshez, így az eklektikus darabokat is könnyebb volt elhelyezniük az enteriőrben. 

Előtte
Utána

Szerencsére a padlószőnyeges hálószoba kivételével az egész házban gyönyörű faparketta volt, így az otthon nagy részében nem kellett padlóburkolatot cserélniük. Ha hasonlóan gyönyörű fapadlót szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

A ház berendezésénél többnyire régebbi bútorokat használtak: a családban kézről kézre járó, több generációs darabokat, bolhapiacról beszerzett kincseket, és a tulaj által meghagyott holmik közül sem szabadultak meg mindtől – néhányat csupán átalakítottak a kortárs megjelenés jegyében.

Jennifer szinte mindent használtan vesz:

“Jót tesz a környezetnek, gazdaságos, és a legtöbbször sokkal minőségibb és stílusosabb, mint az új”

– mondta.

A kertbe vezető hátsó ajtó körüli rész berendezésénél a házaspárt az angol vidéki otthonok előszobái inspirálták – mivel sokat járnak a természetben a kutyájukkal, praktikus és mutatós kertiruha-tárolóra volt szükségük. Adam maga barkácsolta a szekrényeket és az akasztókat.

Ha hasonlóan nívós ajtóra vágyunk, a Hörmann kínálatában biztosan megtaláljuk.

Kiválóan sikerült az átalakítás: sikerült megőrizni az ingatlan szellemiségét, azonban egy kis festékkel és jól megválasztott vintázsbútorokkal sokkal személyesebbé és melegebbé varázsolták a teret.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Adam Deen

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. január 31.

Tervezd meg egyedi garázskapudat, amely tökéletesen illik otthonodhoz!

A Hörmann konfigurátorával kipróbálhatjuk, hogyan mutatna az adott modell az otthonunkban – és bátran variálhatunk és tervezhetünk kedvünkre, amíg ki nem alakul az...

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...