Hogyan vigyük be a természetet a négy fal közé?

Nagyvárosi életünkben, rohanó világunkban egyre nagyobb igényt érzünk a természet nyugalmára, a természetes közeg, életérzés kialakítására. Ám ha lakásban élünk, és nincsen kertünk, de még egy hangulatos teraszunk, erkélyünk sem – akkor is bevihetjük otthonunk falai közé a természetet. A friss üdezöld szobanövények mellett használjunk természetes anyagokat, vagy legalábbis a természetes fák, kövek textúráját hűen megjelenítő laminált padlót és falburkoló anyagokat!

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

A most következő összeállításunkból remek ötleteket meríthetnek mindazok, akik a természet szépségét szívesen bevinnék otthonuk belső tereibe, miközben nem szeretnének, vagy csak nem tudnak erre komolyabb vagyonokat áldozni. Nézzünk néhány tippet, inspiráló képet mindehhez!

Kiegészítők természetes anyagokból

Szerencsénkre ma már egyre több növényből készítenek kisbútorokat, lakáskiegészítőket. A fából készült bútorok ugyan jóval drágábbak a bútorlapból készültekhez mérten, így, ha a valódi fa bútorra nem is futná a költségvetésünkből, vagy csak inkább másra költenénk azt a pénzt, akkor érdemes a rattanból, sizalból, gyékényből, bambuszból font kisbútorokkal, mutatós lakásdekorációkkal természetes szépséget vinni a belső tereinkbe. Lényegesen olcsóbbak, a természetes hatás pedig nem marad el!

HARO laminált padló Oak Engadin

Élő növények

Ez talán magától értetődő… A friss, cserepes, élő zöldek, de akár egy csokor gyönyörű vágott virág is azonnal friss színt, tavaszi lendületet varázsol a négy fal közé. Engedjük be az életető napsugarakat is, amennyire csak tudjuk, és majdnem olyan érzésünk lesz, mintha kinn lennénk a szabadban.

HARO Design padló Oak Jubilé

 

Színek és minták

A zöld, a natúr tónusok, és a botanikus minták nem véletlenül ennyire kelendők! Nem véletlenül oly nagy trend a zöld szín, a botanikus minták, vagy a natúr, természetes, világos tónusok. Ezek bútoraink kárpitjain, lakástextilákon éppen olyan sokrétűen megjelenhetnek, mint a kisebb kiegészítőkön, dekorációs tárgyakon, vagy akár a falakon és a padló mintázatán… A növények színei, motívumai mind-mind jót tesznek a belső tereknek, hiszen jóval frissebb, élettelibb, és kellemesebb lesz az élettér így a négy fal között is!

HARO faparketta American Walnut Markant

 

Natúr fa a parketta vagy a laminált padló

A modern, trendi melegburkolatok, a számos divatszín és mintázat mellett még mindig nagyon erős a természetes fa tónusainak megjelenítése, mellyel meleg, meghitt, otthonos környezetet teremthetünk. Ma már szerencsére bármely komolyabb gyártó sokszínű kínálatában megtaláljuk a kő, és a fa textúrák, erezetek szebbnél szebb látványát a dekorokon. Egy jó minőségű vinyl vagy laminált padló pedig olykor már vetekszik egy olcsóbb fa parkettával – sőt, árban, olykor minőségben, valamint felhasználói élményben biztosan ő lesz a győztes!

HARO faparketta Oak White Alabama br.

 

Élő burkolatok a padlón és a falakon

A nyers beton felületek már egy ideje divatban vannak, ám ennek az anyagnak rendkívül sokféle vállfaja, s ebből adódóan felhasználási lehetősége van. Ma már akár a laminált padló, vagy a különböző hideg – és melegburkolatok, sőt a falburkoló anyagok is készülhetnek betonhatású, kőhatású anyagokból. Nagy előnyük a higiénikus felület, melyet könnyen tisztán tudunk tartani, és ha a melegburkolat mellett döntünk, akkor a kellemesen langyos, szobahőmérsékletű járófelület – melyet akár egy strapabíró, szinte bárhol elhelyezhető vinyl padlóburkolat, akár egy szép, eredeti laminált padló is megtestesít. A fa azonban még mindig sokunk szíve-csücske, és az egyik legújabb trend szerint ma már a laminált padló vagy a gyönyörű, természetes faparketta alkalmazása a falakon, a lépcsők burkolásaként, de akár bútoraink alapjául, vagy mesés háttereként is tökéletes alternatívát teremthetünk ezzel a módszerrel.

Laminált padlóburkolat a falon

Noha még nem túl gyakori, főleg a hazai otthonokban nem eléggé elterjedt megoldás a padló felkerülése a falakra, de érdemes megfontolni ezt a rendkívül mutatós, innovatív megközelítést, hiszen igazán otthonos, meleg hatást kelt, miközben nagyszerű fókuszt is a lakás egyik legszebb, dekoratív falsíkjának egy ilyen eredeti megoldás.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...