Ezzel a színnel nem lőhetsz mellé otthonodban!

A legtöbb ember ízlése változik. Ha nyitottak vagyunk, könnyen azt vehetjük észre, hogy már nem feltétlenül (csak) azok a dolgok tetszenek, amelyek korábban. Mindig találkozunk újabb impulzusokkal, formabontó újdonságokkal, amelyek megváltoztatják addigi szemléletünket. 

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolnunk.

Vegyük például a lakberendezést: lehet, hogy meggyőztük magunkat, hogy csak és kizárólag a fekete-fehér enteriőrök vonzanak minket – aztán megérkezik az év új Pantone színe, és amikor meglátjuk az inspirációkat, úgy érezzük, szívesen kipróbálnánk az árnyalatot. Persze csak finoman, óvatosan, csupán egy-egy folttal színesítenénk otthonunkat.

Aztán lehet, egy év múlva azon kapjuk magunkat, hogy színpompás otthonban élünk – a fekete-fehér enteriőr már a múlté.

És ezzel nincs is semmi baj – épp ezért érdemes olyan otthont kialakítani, ami megfelelő terepet nyújt a kísérletezéshez. Ahol bátran kipróbálhatjuk a legújabb trendszíneket, mutatós mintákat; ahol kedvünkre alakítgathatjuk az enteriőrt, csak fantáziánk szab határt – ahol minden stílus és trend jól működik.

Ehhez megfelelő alapok kellenek – letisztult formák és olyan színek, amelyek mindennel jól mutatnak.

Az egyik ilyen szín a fehér, ami tényleg fehér vásznat ad, hogy kiélhessük kreativitásunkat.

Persze a fehér önmagában unalmas lehet – szerencsére van még egy szín, amivel biztosan nem lőhetünk mellé. Egy szín, amiről azt mondják, ez az új fekete.

Ez nem más, mint a szürke.

Sokan a szürkét kellemetlen dolgokkal kötik össze: a színre gondolva sokak lelki szemei előtt borús vagy épp jellegtelen képek jelennek meg.

Pedig a szürke egy fantasztikus szín, amelynek minden otthonban ott a helye.

Visszafogott, mégis stílusos.

Passzol minden színhez.

Biztonságot ad.

Megnyugtat.

Nem véletlen, hogy 2021-ben az évi Pantone színpáros egyik tagjának (a vidám, életteli sárga mellett) a szürke egyik árnyalatát választották: furcsa időket élünk, és szükségünk van a nyugalomra.

De hol alkalmazzuk a szürkét?

A rövid válasz: mindenhol remek.

Persze bizonyos területeken még jobban működhet, mint máshol. A szürke padló vagy épp szürke szőnyeg nyugalmat és biztonságot ad – és a ugyanez a helyzet a szürke ajtókkal is.

Gondoljunk csak bele: az ajtók főképp két dolgot jelképeznek – az új lehetőségeket és a biztonságot. 

Otthonunk ajtajai gondoskodnak a biztonságunkról; lehetővé teszik, hogy legyen egy olyan menedékünk, ahová visszavonulhatunk a világ elől. Épp ezért a szürke ajtó remek választás – legyen szó garázskapukról, házbejárati vagy beltéri ajtókról. Csak egy dologra kell odafigyelnünk: kerüljük a sötét színárnyalatokat benapozott nyílászáróknál – a felmelegedő felület miatti deformáció gátolhatja a rendeltetésszerű használatot.

A Hörmann kínálatában mindet megtaláljuk – a cég kínálatában fantasztikus modellek várnak ránk, és az újdonságok közt a szürke legszebb árnyalatai várnak ránk. Legyen szó fényes, matt vagy épp kombinált felületről, paláról, fáról vagy lenvászon struktúráról, a Hörmann gondoskodik róla, hogy életre szóló ajtónk vagy kapunk lehessen.

A nagymúltú, kiváló minőségéről híres német cég minden modellje a fenntarthatóság jegyében készül, a lehető legnagyobb precizitással. Ha Hörmann garázskaput vagy ajtót választunk, egy stílusos terméket kapunk a legújabb trendek jegyében, prémium minőségben.

IDE KATTINTVA körbenézhetünk a Hörmann kínálatában, hogy beszerezzük álmaink garázskapuját vagy ajtóit.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...