Ezzel a színnel nem lőhetsz mellé otthonodban!

A legtöbb ember ízlése változik. Ha nyitottak vagyunk, könnyen azt vehetjük észre, hogy már nem feltétlenül (csak) azok a dolgok tetszenek, amelyek korábban. Mindig találkozunk újabb impulzusokkal, formabontó újdonságokkal, amelyek megváltoztatják addigi szemléletünket. 

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolnunk.

Vegyük például a lakberendezést: lehet, hogy meggyőztük magunkat, hogy csak és kizárólag a fekete-fehér enteriőrök vonzanak minket – aztán megérkezik az év új Pantone színe, és amikor meglátjuk az inspirációkat, úgy érezzük, szívesen kipróbálnánk az árnyalatot. Persze csak finoman, óvatosan, csupán egy-egy folttal színesítenénk otthonunkat.

Aztán lehet, egy év múlva azon kapjuk magunkat, hogy színpompás otthonban élünk – a fekete-fehér enteriőr már a múlté.

És ezzel nincs is semmi baj – épp ezért érdemes olyan otthont kialakítani, ami megfelelő terepet nyújt a kísérletezéshez. Ahol bátran kipróbálhatjuk a legújabb trendszíneket, mutatós mintákat; ahol kedvünkre alakítgathatjuk az enteriőrt, csak fantáziánk szab határt – ahol minden stílus és trend jól működik.

Ehhez megfelelő alapok kellenek – letisztult formák és olyan színek, amelyek mindennel jól mutatnak.

Az egyik ilyen szín a fehér, ami tényleg fehér vásznat ad, hogy kiélhessük kreativitásunkat.

Persze a fehér önmagában unalmas lehet – szerencsére van még egy szín, amivel biztosan nem lőhetünk mellé. Egy szín, amiről azt mondják, ez az új fekete.

Ez nem más, mint a szürke.

Sokan a szürkét kellemetlen dolgokkal kötik össze: a színre gondolva sokak lelki szemei előtt borús vagy épp jellegtelen képek jelennek meg.

Pedig a szürke egy fantasztikus szín, amelynek minden otthonban ott a helye.

Visszafogott, mégis stílusos.

Passzol minden színhez.

Biztonságot ad.

Megnyugtat.

Nem véletlen, hogy 2021-ben az évi Pantone színpáros egyik tagjának (a vidám, életteli sárga mellett) a szürke egyik árnyalatát választották: furcsa időket élünk, és szükségünk van a nyugalomra.

De hol alkalmazzuk a szürkét?

A rövid válasz: mindenhol remek.

Persze bizonyos területeken még jobban működhet, mint máshol. A szürke padló vagy épp szürke szőnyeg nyugalmat és biztonságot ad – és a ugyanez a helyzet a szürke ajtókkal is.

Gondoljunk csak bele: az ajtók főképp két dolgot jelképeznek – az új lehetőségeket és a biztonságot. 

Otthonunk ajtajai gondoskodnak a biztonságunkról; lehetővé teszik, hogy legyen egy olyan menedékünk, ahová visszavonulhatunk a világ elől. Épp ezért a szürke ajtó remek választás – legyen szó garázskapukról, házbejárati vagy beltéri ajtókról. Csak egy dologra kell odafigyelnünk: kerüljük a sötét színárnyalatokat benapozott nyílászáróknál – a felmelegedő felület miatti deformáció gátolhatja a rendeltetésszerű használatot.

A Hörmann kínálatában mindet megtaláljuk – a cég kínálatában fantasztikus modellek várnak ránk, és az újdonságok közt a szürke legszebb árnyalatai várnak ránk. Legyen szó fényes, matt vagy épp kombinált felületről, paláról, fáról vagy lenvászon struktúráról, a Hörmann gondoskodik róla, hogy életre szóló ajtónk vagy kapunk lehessen.

A nagymúltú, kiváló minőségéről híres német cég minden modellje a fenntarthatóság jegyében készül, a lehető legnagyobb precizitással. Ha Hörmann garázskaput vagy ajtót választunk, egy stílusos terméket kapunk a legújabb trendek jegyében, prémium minőségben.

IDE KATTINTVA körbenézhetünk a Hörmann kínálatában, hogy beszerezzük álmaink garázskapuját vagy ajtóit.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...