Ez a mesés erdei faház tökéletes szimbiózist alkot a természettel

A holland találmány nemcsak fantasztikusan néz ki kívül és belül, de minden évszakban tökéletes otthont nyújt azoknak, akik szeretik a természet közelségét.

Az utóbbi években szerencsére egyre nagyobb divat a fenntartható építkezés, és egyre több korábban a belvárosban élő ember vágyik akkor, hogy kimenekülhessen a betondzsungelből a zöldbe. Népszerűbbé váltak a mobilházak és a rendhagyó megoldások. Ezt egyre több építész ismeri fel, és sokan kimondottan törekednek a természettel való harmóniára – erre remek példa a holland Cabin Anna nevű találmány.

Caspar Schols fizikust egy napon megkérte az édesanyja, építsen neki egy kerti faházikót. Schols nem tanult építészetet, így fizikusként közelítette meg a feladatot:

“dinamikus kapcsolatot teremtett az ember, a természet és az otthon között”. 

Így született meg a Cabin Anna, amely tényleg valódi kapcsolatba lépett a természettel. A ház két állandó, szélső építményből és egy középső, alakítható részből áll – ennek elemei időjárástól függően leszerelhetőek, variálhatóak. 

Az épületben a rafinált elrendezésnek köszönhetően rendkívül jól kihasználtak minden négyzetmétert: a galériás ágy és a padló alá süllyesztett jakuzzi ötletes és rendkívül helytakarékos megoldások.

Ha otthoni masszázsmedencére vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

A fürdőszobát is egyszerűen oldották meg:

Maga a berendezés rendkívül letisztult: a skandináv stílusú enteriőrben nincsenek felesleges elemek, és a túlnyomórészt fából készült bútorok és kiegészítők is erősítik a természetes megjelenést.  A fatüzelésű kályha pedig gondoskodik a fenntartható fűtésről, így a ház a cudar téli időben is biztosítja a lakhatáshoz szükséges komfortot.

A középső részen más típusú, kültérre is adekvát padlóburkolatot használtak, amely ellenáll az esetleges esőnek és az időjárás viszontagságainak.

Ha hasonló, időjárásbiztos és strapabíró padlót szeretnénk, nézzünk körül a WPC Market kínálatában.

A Cabin Anna nemcsak látványos megoldás, de rendkívül jól sikerült a kivitelezése is – világszerte rögtön számos díjjal jutalmazták a friss találmányt. Bárki kibérelheti a Hollandiában található egységeket, de a fenntartható, természetes otthonra vágyók akár rendelhetnek is saját házikót maguknak, amelyet világszerte kiszállítanak. 

Ha szeretjük az erdei faházak stílusát, ez az otthon is biztosan tetszeni fog:

Első látásra szerelem ez az álomszép, vintage otthon a norvég fjordoknál

A képek forrása: Cabin Anna

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...