Ez a mesés erdei faház tökéletes szimbiózist alkot a természettel

A holland találmány nemcsak fantasztikusan néz ki kívül és belül, de minden évszakban tökéletes otthont nyújt azoknak, akik szeretik a természet közelségét.

Az utóbbi években szerencsére egyre nagyobb divat a fenntartható építkezés, és egyre több korábban a belvárosban élő ember vágyik akkor, hogy kimenekülhessen a betondzsungelből a zöldbe. Népszerűbbé váltak a mobilházak és a rendhagyó megoldások. Ezt egyre több építész ismeri fel, és sokan kimondottan törekednek a természettel való harmóniára – erre remek példa a holland Cabin Anna nevű találmány.

Caspar Schols fizikust egy napon megkérte az édesanyja, építsen neki egy kerti faházikót. Schols nem tanult építészetet, így fizikusként közelítette meg a feladatot:

“dinamikus kapcsolatot teremtett az ember, a természet és az otthon között”. 

Így született meg a Cabin Anna, amely tényleg valódi kapcsolatba lépett a természettel. A ház két állandó, szélső építményből és egy középső, alakítható részből áll – ennek elemei időjárástól függően leszerelhetőek, variálhatóak. 

Az épületben a rafinált elrendezésnek köszönhetően rendkívül jól kihasználtak minden négyzetmétert: a galériás ágy és a padló alá süllyesztett jakuzzi ötletes és rendkívül helytakarékos megoldások.

Ha otthoni masszázsmedencére vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

A fürdőszobát is egyszerűen oldották meg:

Maga a berendezés rendkívül letisztult: a skandináv stílusú enteriőrben nincsenek felesleges elemek, és a túlnyomórészt fából készült bútorok és kiegészítők is erősítik a természetes megjelenést.  A fatüzelésű kályha pedig gondoskodik a fenntartható fűtésről, így a ház a cudar téli időben is biztosítja a lakhatáshoz szükséges komfortot.

A középső részen más típusú, kültérre is adekvát padlóburkolatot használtak, amely ellenáll az esetleges esőnek és az időjárás viszontagságainak.

Ha hasonló, időjárásbiztos és strapabíró padlót szeretnénk, nézzünk körül a WPC Market kínálatában.

A Cabin Anna nemcsak látványos megoldás, de rendkívül jól sikerült a kivitelezése is – világszerte rögtön számos díjjal jutalmazták a friss találmányt. Bárki kibérelheti a Hollandiában található egységeket, de a fenntartható, természetes otthonra vágyók akár rendelhetnek is saját házikót maguknak, amelyet világszerte kiszállítanak. 

Ha szeretjük az erdei faházak stílusát, ez az otthon is biztosan tetszeni fog:

Első látásra szerelem ez az álomszép, vintage otthon a norvég fjordoknál

A képek forrása: Cabin Anna

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...