Ez a mesés erdei faház tökéletes szimbiózist alkot a természettel

A holland találmány nemcsak fantasztikusan néz ki kívül és belül, de minden évszakban tökéletes otthont nyújt azoknak, akik szeretik a természet közelségét.

Az utóbbi években szerencsére egyre nagyobb divat a fenntartható építkezés, és egyre több korábban a belvárosban élő ember vágyik akkor, hogy kimenekülhessen a betondzsungelből a zöldbe. Népszerűbbé váltak a mobilházak és a rendhagyó megoldások. Ezt egyre több építész ismeri fel, és sokan kimondottan törekednek a természettel való harmóniára – erre remek példa a holland Cabin Anna nevű találmány.

Caspar Schols fizikust egy napon megkérte az édesanyja, építsen neki egy kerti faházikót. Schols nem tanult építészetet, így fizikusként közelítette meg a feladatot:

“dinamikus kapcsolatot teremtett az ember, a természet és az otthon között”. 

Így született meg a Cabin Anna, amely tényleg valódi kapcsolatba lépett a természettel. A ház két állandó, szélső építményből és egy középső, alakítható részből áll – ennek elemei időjárástól függően leszerelhetőek, variálhatóak. 

Az épületben a rafinált elrendezésnek köszönhetően rendkívül jól kihasználtak minden négyzetmétert: a galériás ágy és a padló alá süllyesztett jakuzzi ötletes és rendkívül helytakarékos megoldások.

Ha otthoni masszázsmedencére vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

A fürdőszobát is egyszerűen oldották meg:

Maga a berendezés rendkívül letisztult: a skandináv stílusú enteriőrben nincsenek felesleges elemek, és a túlnyomórészt fából készült bútorok és kiegészítők is erősítik a természetes megjelenést.  A fatüzelésű kályha pedig gondoskodik a fenntartható fűtésről, így a ház a cudar téli időben is biztosítja a lakhatáshoz szükséges komfortot.

A középső részen más típusú, kültérre is adekvát padlóburkolatot használtak, amely ellenáll az esetleges esőnek és az időjárás viszontagságainak.

Ha hasonló, időjárásbiztos és strapabíró padlót szeretnénk, nézzünk körül a WPC Market kínálatában.

A Cabin Anna nemcsak látványos megoldás, de rendkívül jól sikerült a kivitelezése is – világszerte rögtön számos díjjal jutalmazták a friss találmányt. Bárki kibérelheti a Hollandiában található egységeket, de a fenntartható, természetes otthonra vágyók akár rendelhetnek is saját házikót maguknak, amelyet világszerte kiszállítanak. 

Ha szeretjük az erdei faházak stílusát, ez az otthon is biztosan tetszeni fog:

Első látásra szerelem ez az álomszép, vintage otthon a norvég fjordoknál

A képek forrása: Cabin Anna

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...