Egy lenyűgöző átalakítás – így kelt új életre a klasszikus épület

Idén tavasszal megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum, az egykori Postapalota épületében. Pazarul sikerült a felújítás – amely remek példa és inspiráció otthonszépítőknek is, mert bemutatja, mennyire látványos hatást lehet elérni az ajtók lecserelésével is.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Márciusban megnyílt a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont az egykori Postapalotában. A Széll Kálmán téren található, 1924 és 1926 között emelt épületet Sándy Gyula tervezte, a belső felújítás során pedig gyönyörűen restaurálták a lépcsőházak különleges kidolgozású korlátait és a kovácsoltvas kilincsekkel díszített tölgyfakapukat – ráadásul sikerült működő állapotban megőrizni a páternosztert is.

A felújításban aktívan közreműködött a Hörmann Hungária is: a Market Zrt. alvállalkozójaként 700 darab beltéri fatokos és acélajtóval emelte új szintre az enteriőrt.

A német cég híres csúcsminőségű garázskapuiról, meghajtásairól és ajtóiról – és különleges, prémium megoldásairól.

A cég jól bevált acélajtói, tűz- és füstgátló termékei mellett a megrendelői igények szerint a piacon a legmagasabb prémium kategóriát képviselő Schörghuber fatokos faajtókat is beépítették. 

Több mint 60 éve egyet jelentenek a nívóval

A Schörghuber ajtók már 60 éve, 1962 óta szinonimái a magas minőségnek. Híresek arról, hogy forradalmasították az ipart, amikor elsőként mutattak be faanyagból készült tűzálló ajtót. 

A Hörmann nívós Schörghuber modelljei egy ajtóban egyesítik a tökéletes funkcionalitást és a gyönyörű dizájnt – természetesen a lehető legmagasabb minőségben. Egyedülálló módon egy ajtókészletben jelennek meg egyszerre a tűzálló, füstmentes és különleges akusztikai tulajdonságok. Számos jóváhagyás, vizsgálati jelentés és tanúsítvány garantálja a maximális biztonságot és védelmet.

„Számtalan kihívással találkoztunk ebben az igen nagy volumenű, de építészetileg gyönyörű projektben. Ezen kihívások közül a maximális prémium termékréteget képző Schörghuber faajtók használata, valamint az irodai részben beépített síkban záródó, falc nélküli, rejtett pántolású fatokos faajtók beszerelését emelném ki” 

– mondta a projektről Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A projektben a Hörmann további beltéri ajtókat épített be: sokan csupán a cég garázskapuit ismerik, azonban rendkívül erős a beltériajtó-kínálatuk is, amelyben biztosan megtaláljuk az ideális modellt otthonunkba ide kattintva.

Ha pedig igazán egyedi hatásra vágyunk, próbáljuk ki az egykori Postapalota felújítása során is felbukkanó egyedi falburkolatos ajtókat is. Ez az innovatív újdonság garantálja a trendi felületeket, és saját tervezésű motívumok megjelenítését is lehetővé teszi a garázskapunk kialakításánál. 

Akár egyedi fényképet is használhatunk – fedezzük fel a Hörmann lenyűgöző kínálatát ide kattintva.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...