Barátságos, napfényes luxus a gyönyörű görög sziget tengerpartján

Nikos Moustroufis építész és Isabel López-Quesada tervező csodálatos családi otthont alkotott a görög Szpécesz szigetén.

A sziget – ahol szinte alig járnak autók – csupán két órányi hajóútra található a fővárostól, mégis teljesen más világ. Sokkal nyugodtabb. A ház is illik a sziget hangulatához: a falak helyi kőből készült, a hullámos palatetők, és a korábbi inváziók óta megszokott magas, erődszerű falak is passzolnak a környezet esztétikájához. Az ablakkereteket és a redőnyöket tengerkékre festették, az igazi görög stílus jegyében.

Moustroufis és López-Quesada lenyűgöző otthont terveztek a növényvilág szívében, ahol a nagycsaládok is összegyűlhetnek:

“A görög családok, még akkor is, ha a családtagok szétszórva élnek a világban, szeretnek egy helyre összegyűlnek minden nyáron”,

mondta az egyik tulaj édesanya, ezért építették a több generációs békés együttélésre is alkalmas komplexumot.

A berendezés – a mediterrán népek stílusát követve – laza, szellős: a kékre festett mennyezetek és padlók hozzák a tenger és az égbolt megjelenését bent is, a fehérre mázolt falak pedig gondoskodnak a világos letisztultságról. 

Ha tetszenek a melegpadló-burkolatok, nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

A hőség miatt többnyire hanyagolják a szőnyegeket és függönyöket. 

Helyettük vannak viszont hatalmas tükrök, masszív, helyi bútordarabok, baldachinos ágyak – és sok-sok kék-fehér csíkos kiegészítő. 

López-Queasada szellemiségéhez híven megjelennek spanyol elemek is a berendezésben, úgyhogy nem teljesen a tradicionális görög stílust követik, inkább egy sajátságos értelmezést, persze csak a görög kliensek beleegyezésével.

A teraszok egészen fantasztikusak, a feszített víztükrű infinity-medencével, a rengeteg helyi növénnyel és virággal és a változatos kerti bútorokkal.

Ha hasonló kerti bútorokat szeretnénk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában.

Moustroufis és López-Quesada remekműve tökéletesen illeszkedik a környezethez, és fantasztikus inspirációt nyújt, ha szeretnénk feldobni otthonunkat egy kis mediterrán stílussal.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Richard Powers

2023. május 26.

Így kerülheted el az egyik legidegesítőbb fürdőszobai hibát!

A fürdőszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Gondoljunk csak bele, minden napunk itt indul, és az esetek többségében a fürdő az utolsó helyiség, amelyet meglátogatunk, mielőtt...

2023. május 19.

Ez most a legmenőbb fürdőszobai trend!

A fürdőszobatrendek – a többi lakberendezési trendhez hasonlóan – folyton változnak, azonban időnként akad egy-egy újdonság, ami nemcsak egy-két évig uralja az eladási listákat, de...

2023. május 12.

5 kád, ami újradefiniálja a fürdés élményét

Mindenkinek más igényei vannak. Akadnak köztünk koránkelők és éjjeli baglyok, kávézók és teázók, nyugodtak és adrenalinfüggők – tusolók és kádrajongók. Mindannyiunknak mást...