Amikor bekopogtat a jövő: az EGLO kültéri okoslámpák

Amíg néhány évtizede szinte még a kerti világítás is kuriózumnak számított, mára már elérhetőek lettek a kültéri okoslámpák.  Íme, amit tudni érdemes róluk.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

EGLO Lux Kft.

Okos megoldások a házban és a kertben is

Éppen csak megszoktuk és megkedveltük azokat a beltéri okoslámpákat, amelyek segítségével egy csapásra okosotthonná varázsoltuk a lakásainkat, házainkat, máris megjelentek az EGLO connect kültéri okoslámpák, és azonnal bekopogtatott a kertünkbe a jövő. Képzeljük el azt, hogy a kertünkben is kedvünkre változtathatjuk a lámpáink fényerejét, a színhőmérsékletét (a sárgásabb melegfehértől az egészen fehér, már-már kékes hidegfehérig), s mindezt egy távirányítóval vagy az okostelefonunkkal. Az EGLO connect okos LED világítással megérkezett a jövő a kertünkbe is. 

Így működik a kültéri okoslámpa

Ahhoz, hogy okos kerti világításunk legyen, az egyetlen feladatunk az, hogy EGLO connect kültéri lámpát vásároljunk, vagy az, hogy a kerti lámpáink jelenlegi fényforrásait kicseréljük az EGLO connect okosizzókra. Ezek után már csak azt kell kiválasztanunk, hogy egy távirányítóval vagy az ingyenesen letölthető magyar nyelvű applikáció segítségével „uraljuk” a fényt, varázsoljuk okossá a kertünket. Akár távirányítót használunk, akár az alkalmazást, máris kész az okos kerti világításunk. A távirányító és/vagy alkalmazás segítségével tudjuk az EGLO connect kültéri lámpáink, fényforrásaink fényerejét, színhőmérsékletét* és színét* változtatni, de akár programozhatjuk és csoportosíthatjuk is a kültéri lámpáinkat. (*nem minden termék esetén érvényes)

Fényerőszabályozható EGLO connect kültéri fali-mennyezeti okoslámpák 

A kültéri világítás tervezésekor, szükségünk lesz kültéri fali lámpákra, amik egyszerre nyújtanak majd esztétikai élményt, és praktikusak is, ahogy megvilágítják a házat és a ház körüli részt. Ha EGLO connect okoslámpát használunk, nem kell a kapcsolóig elmennünk, vagy megvárnunk, hogy – mozgásérzékelős lámpa esetén – az érzékelő hatósugarába kerüljünk, hanem akár 12 m-ről felkapcsolhatjuk a lámpánkat a távirányítóval vagy az okostelefonunkkal. Ezeknek a lámpáknak ráadásul a fényerejét is tudjuk szabályozni. 

A 20-25 centiméteres kültéri lámpák egyaránt helyet kaphatnak a falon vagy a mennyezeten, IP44-es védelemmel (fröccsenő víz ellen védett) rendelkeznek, fokozatmentesen változtatható a fényerejük, és melegfehér fényűek (ez kellemes az emberi szemnek). Közülük is különleges az EGLO TORAZZA-C lámpa, melyhez öntapadós számokat és betűket is csomagolunk, hogy a lámpára felragasztva egyúttal házszámként is funkcionálhasson.

EGLO connect kültéri okoslámpák

Amikor a fényerő és a színhőmérséklet is szabályozható

Amíg a fenti néhány lámpában csak a fényerőt lehetett változtatni, addig az EGLO ARGOLIS-C LED kültéri és a MARCHESA-C házszámvilágító lámpában már a színhőmérsékletet is változtathatjuk 2700 és 6500 Kelvin között, így el tudjuk dönteni, hogy a lágyabb, sárgásabb melegfehér, az élesebb hidegfehér, vagy a kültéri lámpáknál leginkább kedvelt semlegesfehér színhőmérséklettel világítsunk. 

EGLO MARCHESA-C

Amikor bekopogtat a jövő

A kültéri okoslámpák között a csúcsmodellek azok, melyeknek a fent már megismert fényerőszabályozás és a fokozatmentesen állítható színhőmérséklet mellett a színük is változtatható a világ összes színére (ez közel 16 000 000 szín), miközben előre beállított effekteket is lehet használni rajtuk. Így a kertet, a teraszunkat a MONTEROLO-C vagy a NEMA 1-C fényeivel hangulatossá varázsolhatjuk, változatossá tehetjük.

EGLO MONTEROLO-C

EGLO connect kültéri lámpacsaládok

Ahhoz, hogy kertünk, házunk egységet alkosson, a kerti utakat megvilágító lámpáknak összhangban kell lennie a ház falán világító lámpákkal. Ha kültéri állólámpára is szükségünk van, akkor az EGLO connect lámpacsaládok között kell keresgélnünk.

Az EGLO connect okoslámpa szériában 3 lámpacsaládot találunk 3 különböző stílusban, nemesacél és/vagy fekete színben. Igazán szép, mutatós, keresett modellek ezek, melyek fokozatmentesen fényerőszabályozhatók, és házilag cserélhető E27-es melegfehér fényű EGLO connect LED fényforrással rendelkeznek.

EGLO VERLUCCA-C

EGLO connect szenzor: kettő az egyben

Kültéri EGLO connect okosvilágításunkat kiegészíthetjük az EGLO connect szenzorral, hogy még kényelmesebbé tegyük életünket. A szenzor vezeték nélkül, elemmel működik, így akár a meglévő világítási rendszerhez is hozzákapcsolhatjuk anélkül, hogy utólagosan falat kellene vésni a vezetékeknek.

A szenzornak van „éjszakai funkció”-ja, ekkor alkonykapcsolóként működik: az EGLO connect lámpa a beállított fényérzékenységnek megfelelően az adott fényviszonyok mellett fel-vagy lekapcsol, és az applikációban beprogramozott fényerővel teszi mindezt.

Ha az „éjszakai mozgás érzékelés” funkciót aktiváljuk, akkor mozgásérzékelőként működik a szenzor: mozgás esetén felkapcsolódik az EGLO connect lámpa, és a mozgás megszűnését követően pedig a beállított időintervallumnak megfelelően lekapcsolódik.

A világítás csúcsa, ha kombináljuk a két funkciót: ekkor beállíthatjuk például, hogy a sötétedés beálltával a lámpa egy halványabb fénnyel folyamatosan világítson, de ha mozgást érzékel, akkor erősebb fényre kapcsoljon. (Természetesen ezeket a funkciókat csak az EGLO connect fényforrással vagy lámpával tudja.) 

EGLO connect szenzor

Az EGLO okosotthonok után tehát megérkeztek az EGLO okoskertek is. 

Az EGLO connect világítási rendszerről bővebben itt tájékozódhat.

A kültéri EGLO connect lámpákat itt tekintheti meg:

EGLO – az én lámpám az én stílusom!

 

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...