5 találó ajándéktipp a fa alá építkező, lakásfelújító szeretteinknek!

Milyen is a jó ajándék? Mindenekelőtt személyre szóló, minőségi, szép, és persze hasznos is – amit a megajándékozott valóban ki tud majd használni. Könnyű a dolgunk, ha szerettünk éppen építkezés előtt áll vagy meglévő lakását újítja fel: számos ötlet kínálkozik ilyenkor. Könnyű azonban túlzásokba esni is – felesleges dekortárgyakat, képkereteket, vázákat összevásárolni, ami esetleg nem is illik majd az illető új életterébe. Az alábbi tippek azonban szinte biztosan telibe találnak!

FOTÓ: unsplash

Elvégre melyik építkező, lakását felújítani készülő pár, vagy kiscsalád ne örülne egy színtanácsadásnak, egy 3D Látványtervezésre feljogosító ajándék kuponnak, vagy egy szép lámpának, amit, – hogy biztosan eltaláljuk az ízlését – a cég webshopjából együtt, vele közösen is kiválaszthatunk.

Nézzünk most néhány ötletes, mégis pofonegyszerű ajándéktippet a fa alá – legyen bármelyik fázisában is a felújítás…

1. Még mindennek előtte? Ajándékozzunk közös színtanácsadást!

A közösen eltöltött, minőségi idő a legértékesebb ajándék, pláne rohanó világunkban. Ezt ráadásul még hasznosan is eltölthetjük, játékosan segítve a másiknak. Mit szólnánk egy közös színtervezéshez a jó meleg szobában a monitor előtt, süteményt majszolva? 

Ha még nincs eldöntve, milyen színű legyen a nappali, a hálók, akkor fessük át együtt a lakást virtuálisan! Próbáljuk ki ehhez a Trilak online színtervezőt! A festékgyártó programjával időt, pénzt és felesleges bosszúságot spórolhatunk meg. Használata pedig nagyon egyszerű, és nagyszerű közös szórakozás is! Azon túl, hogy több színt, színcsaládot is megnézhetünk ugyanabban a – fotóról betöltött – helyiségünkben, a program még számol is nekünk: Megadjuk, mekkora az adott falfelületünk, ő megmondja, mennyi festékre lesz szükségünk. Irányítószámunk megadásával pedig könnyen rálelhetünk a hozzánk legközelebb eső festékboltra. Ugye, milyen ötletes, remek segítség?

A lágy pasztellrózsaszín divatos falszín, de bánjuk vele óvatosan: sötét, maszkulin kiegészítőkkel, matt kontrasztokkal nem lesz lányos az összhatás!

FOTÓ: Lakbermagazin

2. Ha már kialakultak a színek – a jó elrendezés azonban még kulcskérdés…

Akkor hívjuk meg építkező barátunkat, családtagunkat egy egyórás lakberendezési tanácsadásra vagy egy 3D Látványtervezésre! Különösen a konyha és a fürdőszoba a nehezek, hiszen, amíg a nappali bútorait átrendezhetjük, arrébb tologathatjuk bármikor, addig a konyha vagy a fürdőszoba berendezésével már korántsem tudjuk megtenni ugyanezt! Egy jó látványterv az esztétikai élményen túl olyan lényeges kérdésekre is választ ad, hogy merre nyíljon a kabin ajtaja, mekkora kád fér be kényelmesen, és milyen irányban érdemes burkolni a csempét, hogy az a lehető legjobb térérzetet adja majd az ott élőknek? A VS Fürdőszobaszalonban egy jó kávé mellett a látványtervet is átbeszélhetik szeretteink, de az egyórás lakberendezési tanácsadásra is benevezhetünk nekik, hogy valóban biztosra mehessenek!

FOTÓ: VS Fürdőszoba

3. Már megérkezett a bútor is – de még néhány praktikus dolog hiányzik…

A fürdőszoba után a konyha ötletes megoldásaival is sikert arathatunk, pláne, ha valami olyan praktikus ajándékot választunk, amely megkönnyíti a mindennapokat.  Ilyen lehet például egy szép álló csaptelep a Kludi kínálatából a mosogató mellé, ahol a színek és a formák tökéletes játékát, harmóniáját láthatjuk. A kúp alakú csaptest tökéletesen illik a SILGRANIT mosogatókhoz, a matt fekete tálcán látszanak meg majd a legkevésbé a szennyeződések, apróbb foltok; a nagyobb tepsik és lábasok kényelmes mosogatásához kihúzható gégecső kiváló minőségű fémből készült. 

FOTÓ: Kludi

4. Már szinte minden megvan?  Meghitt fényekből, szép kiegészítőkből viszont sosem elég…

Klasszikus, szép ajándék lehet ebben az esetben például egy mutatós asztali, vagy állólámpa a nappaliba vagy a hálóba. Sokszor csak akkor döbbenünk rá, hogy kevés a fény, amikor már minden elkészült, be is költöztünk. Ilyenkor is van azonban még lehetőség kiegészítő fényekkel manipulálni, amit néhány, akár utólag megvásárolt fali, asztali, vagy állólámpával remekül megvalósíthatunk. Rendeljük meg, szerettünkkel közösen kiválasztva a legodaillőbb darabokat az EGLO webshopjáról, kényelmesen a karosszékből, hogy elkerüljük a tolongást az üzletekben…

COVALEDA állólámpa – modern külső, praktikus kivitelezés, kétféle kialakítással is kapható!

FOTÓ: EGLO 

5. Épp most készült el a friss felújítás: szeretteink szívesen megmutatnánk új otthonukat barátaiknak is…

Akkor a vendéglátás praktikus eszközeivel ajándékozzuk meg őket! Ennek tökéletes példája egy gyönyörű, letisztult, kompakt kávéfőző, mely ráadásul kis helyen is elfér. 

A Premiumshop24.hu webshop kínálatában számos szép modellt választhatunk, a mi kedvencünk például a Cremesso Compact One II kapszulás automata kávéfőző, mely az egyik legkisebb automata kávéfőzőgép a piacon. A modell az ízléses eleganciát képviseli: karcsúsága, esztétikus vonalvezetése kiemeli versenytársai közül. 

FOTÓ: Cremesso kapszulás kávéfőző

Másik kedvencünk pedig a Viva B6 készülék, amely sárga, kék, fekete és fehér színekben is kapható, így garantáltan találunk olyan változatot, amely passzol a konyha színvilágához.

A gép csészetartója két fokozatban beállítható, és több színváltozatban is elérhetjük.

FOTÓ: Cremesso kapszulás kávéfőző

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...