Vintage, indusztriál lámpa és a retro Led fényforrás

Az EGLO „Trend & Vintage” néven külön katalógust szentel a vintage és az indusztriális stílusnak, hogy az érdeklődők könnyebben megtalálják kedvenc lámpájukat.

A cikket szerkesztette: Eglo Lux

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az EGLO LÁMPA SZAKÜZLET Dunakeszin található, ahol az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de ott és az országos SHOP in SHOP partnerüzleteinkben (www.egloshop.hu/eglo-shop-in-shop) meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak nálunk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect”: www.egloshop.hu/blog-6/eglo-connect-a-feny-ahogy-te-akarod .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Eglo Lux

Az indusztiál stílushoz kiválóan illeszkednek a nagy, fém burájú lámpák, melyek az üzemcsarnokok világításának hangulatát igyekeznek felidézni. A GAETANO függeszték az 53 cm-es átmérőjével, a fekete-arany színével a stílus egyik jellegzetes képviselője:Diszkrétebb, finomabb, kevésbé feltűnő, de a minőségi fém anyagával és a fekete-vörösréz színkombinációval a mai trendeket követő lámpa az EGLO BRIDPORT függeszték:A régies, kopottas hatást az antikolt felületekkel érjük el. A PRIDDY 1 és az AUKLAND függesztékek antikolt vörösréz színe kiválóan megfér a LANTADA asztali és állólámpa mellett, melynek diószínű fa lába és tópszín textil ernyője természetes anyagokkal egészíti ki a lakókörnyezetünket:A stílus másik jellegzetessége a „bura nélküli” lámpa, mely megvalósulhat olyan formán, hogy az izzót/fényforrást csak egy fém keret, egy drót váz veszi körül. Rengeteg lehetőség, játék rejlik ebben a megoldásban, számtalan formát alkottak tervezőink. A közös bennük az, hogy a stílusra leginkább jellemző színeket, a feketét, a rezet, vörösrezet, és ezeknek antikolt változatait használjuk.Aki még merészebb, az pedig csupaszon lógó vezetékekkel, függesztékekkel oldja meg a világítását:A stílushoz csak úgy maradhatunk hűek, ha nemcsak a lámpa kiválasztására fordítunk figyelmet, hanem az izzóra/fényforrásra is.

A vintage lámpákban nem mutatnak jól és világításukkal nem adják a megfelelő hangulatot a legelterjedtebb 3000 K színhőmérsékletű LED fényforrások. Ezekbe a lámpákba a retro, retrofit vagy a filament LED néven megtalálható LED fényforrásokat tegyük. Ezek extra melegfehér fényűek (1700-2200-2700 Kelvin színhőmérsékletűek), tehát sárgásabbak, és olyan színű fényt adnak, mint a régebben használt hagyományos Edison izzók. Kaphatóak átlátszó, opál, és borostyánszínű burával is, melyek közül kifejezetten az utóbbiakat javasoljuk a stílushoz.A csupasz függesztékekbe pedig bátran csavarjuk be az extra nagy méretű (akár 20 cm átmérőjű!) Big Size fényforrást, ami garantáltan vonzza a szemet, és meghatározó eleme lesz az enteriőrnek.A vintage ill. az indusztriál stílusú EGLO lámpákat tekintse meg itt:

MEGNÉZEM A LÁMPÁKAT

A stílushoz illő LED fényforrásainkat itt találja:

MEGNÉZEM A FÉNYFORRÁSOKAT

Kövesse Instagram fiókunkat, ahol még több fotót, életérzést, lakberendezési ötleteket talál:

MEGNÉZEM AZ EGLO INSTAGRAM FIÓKJÁT

2019. február 21.

Philly Home and Garden Show – A legújabb kerti trendek Philadelphiából

Lakberendezés és a kültéri trendek – a Philadelphiában rendezett Philly Home and Garden Show, amely – bár lakásbelsőket is találunk – inkább a különleges exteriőröket helyezi...

2019. február 20.

Világítás a gyerekszobában

Kiválasztani a világítást a gyerekszobában komoly feladat, hiszen úgy kell számtalan szempontot figyelembe venni, hogy ezekkel együtt vidám, kedves, hangulatos szobává varázsoljuk a...

2019. február 19.

A finn építészet zsenije – Alvar Aalto munkássága

Ha építészetről, designról vagy lakberendezésről beszélünk, előbb-utóbb biztosan szóba kerül Alvar Aalto neve. Nem véletlenül, a finn géniusz munkássága mindmáig meghatározó,...