Vintage, indusztriál lámpa és a retro Led fényforrás

Az EGLO „Trend & Vintage” néven külön katalógust szentel a vintage és az indusztriális stílusnak, hogy az érdeklődők könnyebben megtalálják kedvenc lámpájukat.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Az indusztiál stílushoz kiválóan illeszkednek a nagy, fém burájú lámpák, melyek az üzemcsarnokok világításának hangulatát igyekeznek felidézni. A GAETANO függeszték az 53 cm-es átmérőjével, a fekete-arany színével a stílus egyik jellegzetes képviselője:Diszkrétebb, finomabb, kevésbé feltűnő, de a minőségi fém anyagával és a fekete-vörösréz színkombinációval a mai trendeket követő lámpa az EGLO BRIDPORT függeszték:A régies, kopottas hatást az antikolt felületekkel érjük el. A PRIDDY 1 és az AUKLAND függesztékek antikolt vörösréz színe kiválóan megfér a LANTADA asztali és állólámpa mellett, melynek diószínű fa lába és tópszín textil ernyője természetes anyagokkal egészíti ki a lakókörnyezetünket:A stílus másik jellegzetessége a „bura nélküli” lámpa, mely megvalósulhat olyan formán, hogy az izzót/fényforrást csak egy fém keret, egy drót váz veszi körül. Rengeteg lehetőség, játék rejlik ebben a megoldásban, számtalan formát alkottak tervezőink. A közös bennük az, hogy a stílusra leginkább jellemző színeket, a feketét, a rezet, vörösrezet, és ezeknek antikolt változatait használjuk.Aki még merészebb, az pedig csupaszon lógó vezetékekkel, függesztékekkel oldja meg a világítását:A stílushoz csak úgy maradhatunk hűek, ha nemcsak a lámpa kiválasztására fordítunk figyelmet, hanem az izzóra/fényforrásra is.

A vintage lámpákban nem mutatnak jól és világításukkal nem adják a megfelelő hangulatot a legelterjedtebb 3000 K színhőmérsékletű LED fényforrások. Ezekbe a lámpákba a retro, retrofit vagy a filament LED néven megtalálható LED fényforrásokat tegyük. Ezek extra melegfehér fényűek (1700-2200-2700 Kelvin színhőmérsékletűek), tehát sárgásabbak, és olyan színű fényt adnak, mint a régebben használt hagyományos Edison izzók. Kaphatóak átlátszó, opál, és borostyánszínű burával is, melyek közül kifejezetten az utóbbiakat javasoljuk a stílushoz.A csupasz függesztékekbe pedig bátran csavarjuk be az extra nagy méretű (akár 20 cm átmérőjű!) Big Size fényforrást, ami garantáltan vonzza a szemet, és meghatározó eleme lesz az enteriőrnek.A vintage ill. az indusztriál stílusú EGLO lámpákat tekintse meg itt:

MEGNÉZEM A LÁMPÁKAT

A stílushoz illő LED fényforrásainkat itt találja:

MEGNÉZEM A FÉNYFORRÁSOKAT

Kövesse Instagram fiókunkat, ahol még több fotót, életérzést, lakberendezési ötleteket talál:

MEGNÉZEM AZ EGLO INSTAGRAM FIÓKJÁT

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2020. december 15.

Kobok – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...

2020. december 15.

Richard Le Droff – Szabó kandalló

Múltunk a jövőnk Magyarország legszínvonalasabb kandalló és kályha kínálatával várjuk Önt! Kínálatunkat igyekszünk az aktuális trendekhez igazítani, ezért gyakran...