Vibráló inspirációbomba ez az eklektikus, kaliforniai családi otthon!

Az otthon egy még nedves festővászon. Ez a szemlélet hajtja a kaliforniai Justina Blakeley lakberendezőt, és az izgalmas, folyton változó narratívának köszönhetően rendkívül különleges családi fészket sikerült alkotnia.

A Jungalow című lakberendezési bloggal hatalmas sikert alkotó Justina Blakeley férjével, Jason Rosencratzcal és lányukkal, Idával együtt él Los Angeles-i otthonukban, és a 250 négyzetméteres családi ház minden egyes négyzetcentiméterét közösen alakították ki, hogy az enteriőr tökéletes egységet alkosson a családdal.

Blakeley szemlélete szerint a lakberendezésben mindent szabad, ezért nem fogja vissza magát a dekorációval, ha úgy tartja a kedve, viszont azt is tudja, mikor érdemes kicsit lejjebb csavarni a színeket és a mintákat. Például a konyhában inkább a minimalizmust preferálja, míg a hálószobában a szokásos élénkség helyett inkább a megnyugtató korallkék színű uralkodik, amely megteremti a kellemes, relaxációra alkalmas környezetet.

Nagyon ügyeltek tehát rá, hogy minden helyiség külön kis világ legyen – de néhány színnel és a közös stílussal sikerült megteremteni az egész egységét is. Blakeley az évek során számos bútort gyűjtött össze: egyes darabokat (például a Pantone székeket) nagyszülőktől örökölte, de akadnak bolhapiacos és Instagramról összeszedett szerzemények is az eklektikus gyűjteményben. 

Ha hasonlóan stílusos vintázslámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Ezek megfelelő párosítása sok-sok gyakorlást, és rendkívül jó szemet igényel a lakberendezéshez – illetve tanulást, inspirációgyűjtést. Persze nem mindenki érzi magát jól egy ennyire maximalista, színekben, mintákban és különféle matériákban tobzódó, néha meglehetősen extravagáns és excentrikus otthonban, azonban – ahogy a képeken is látható – ez a vibrálóan élénk, életteli stílus kiválóan illik az örökmozgó, energikus családhoz. 

A stílus az úszómedencés kertbe is továbbgyűrűzik: itt sem maradtak el a színek és a minták, így a kültér ügyesen rímel az enteriőrrre.

Ha hasonlóan stílusos kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend lenyűgöző kínálatában ide kattintva.

Az otthon felújítása a pandémia miatt kialakult anyag- és munkaerőhiány miatt a várt egy-két hónap helyett rendkívül sok időt (több mint egy évet) vett igénybe, azonban kiválóan sikerült – igazán egyedi, meleg családi fészket sikerült teremteniük.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Jenna Peffley

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2022. április 13.

Kihagyhatatlan program a lakberendezés szerelmeseinek: járd be az IBDesign lenyűgöző bemutatótermét!

Fantasztikus kínálat, rengeteg inspiráció, mindenre kiterjedő szaktanácsadás és felejthetetlen élmények várnak ránk – és akár virtuálisan betekinthetünk a padlók és...

2022. április 05.

Ezeket a standokat semmiképp nem éri meg kihagynod a Construma OtthonDesign kiállításon!

A 40. Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás és a 10. OtthonDesign Otthonteremtési Szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja az érdeklődőket. Mindenképp megéri...