Vibráló inspirációbomba ez az eklektikus, kaliforniai családi otthon!

Az otthon egy még nedves festővászon. Ez a szemlélet hajtja a kaliforniai Justina Blakeley lakberendezőt, és az izgalmas, folyton változó narratívának köszönhetően rendkívül különleges családi fészket sikerült alkotnia.

A Jungalow című lakberendezési bloggal hatalmas sikert alkotó Justina Blakeley férjével, Jason Rosencratzcal és lányukkal, Idával együtt él Los Angeles-i otthonukban, és a 250 négyzetméteres családi ház minden egyes négyzetcentiméterét közösen alakították ki, hogy az enteriőr tökéletes egységet alkosson a családdal.

Blakeley szemlélete szerint a lakberendezésben mindent szabad, ezért nem fogja vissza magát a dekorációval, ha úgy tartja a kedve, viszont azt is tudja, mikor érdemes kicsit lejjebb csavarni a színeket és a mintákat. Például a konyhában inkább a minimalizmust preferálja, míg a hálószobában a szokásos élénkség helyett inkább a megnyugtató korallkék színű uralkodik, amely megteremti a kellemes, relaxációra alkalmas környezetet.

Nagyon ügyeltek tehát rá, hogy minden helyiség külön kis világ legyen – de néhány színnel és a közös stílussal sikerült megteremteni az egész egységét is. Blakeley az évek során számos bútort gyűjtött össze: egyes darabokat (például a Pantone székeket) nagyszülőktől örökölte, de akadnak bolhapiacos és Instagramról összeszedett szerzemények is az eklektikus gyűjteményben. 

Ha hasonlóan stílusos vintázslámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Ezek megfelelő párosítása sok-sok gyakorlást, és rendkívül jó szemet igényel a lakberendezéshez – illetve tanulást, inspirációgyűjtést. Persze nem mindenki érzi magát jól egy ennyire maximalista, színekben, mintákban és különféle matériákban tobzódó, néha meglehetősen extravagáns és excentrikus otthonban, azonban – ahogy a képeken is látható – ez a vibrálóan élénk, életteli stílus kiválóan illik az örökmozgó, energikus családhoz. 

A stílus az úszómedencés kertbe is továbbgyűrűzik: itt sem maradtak el a színek és a minták, így a kültér ügyesen rímel az enteriőrrre.

Ha hasonlóan stílusos kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend lenyűgöző kínálatában ide kattintva.

Az otthon felújítása a pandémia miatt kialakult anyag- és munkaerőhiány miatt a várt egy-két hónap helyett rendkívül sok időt (több mint egy évet) vett igénybe, azonban kiválóan sikerült – igazán egyedi, meleg családi fészket sikerült teremteniük.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Jenna Peffley

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...