4 szuper megoldás, hogy feldobd a kertedet, erkélyedet

Végre tavaszodik. Egyre hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák – melegszik az idő, egyre többet süt a nap. Ilyenkor az ember szereti kiélvezni a friss levegőt a szabad égbolt alatt, a természetben, a városban – vagy akár saját otthonában.

Ha van erkélyünk, teraszunk, kertünk, érdemes ilyenkor egy picit felfrissíteni, hogy felkészülhessünk a tavaszra. 

Íme 4 remek kültéri megoldás.

4. Új növények

Az egyik legegyszerűbb módja az erkély- vagy teraszfrissítésnek, ha beszerzünk néhány új növényt, virágot. Csak rajtunk múlik, milyeneket választunk: akár már egy-egy kis zöld vagy színes növény rengeteget dobhat az összképen, de ha a hely engedi, kísérletezhetünk masszívabb példányokkal is.

A növények a közérzetre is pozitív hatással vannak, valamint a levegőt is tisztítják. Vásárlás előtt viszont mindenképp tudakoljuk meg, hogyan kell gondoznunk őket.

3. Kültéri nappali és étkező

Már régóta divat a teraszra, erkélyre nem külön elemként, hanem az enteriőr kiterjesztéseként gondolni. Erre remek példa az ízlésesen berendezett kültéri nappali, időjárásálló bútorokkal – vagy épp a stílusos étkező, a megszokott műanyagasztal és -székek helyett. Ha szeretünk sütni, főzni, egy kerti grill is kiváló megoldás – a kisebb példányok erkélyre is tökéletesek. 

Nézzünk körül ide kattintva a SpaTrend kínálatában, ha stílusos kültéri bútorokra, kerti grillekre vagy wellnessmegoldásokra vágyunk.

2. Az év színe

A kép forrása: Thorndown Paints

Minden évben összeülnek a Pantone színszakértői, hogy megszavazzák, mi legyen az év aktuális színe. Idén a Very Peri nevű, különleges liláskék árnyalatot választották. Bár a szín nagy mennyiségben adagolva könnyen túlzóvá válhat, kisebb mértékben vidám és vagány hatást érhetünk el vele. Akár egy apróbb Peri-színű kiegészítő, vagy egy régi, megunt fabútor lefestése is elég a változaáshoz.

1. Új burkolat

Töredezett járólap? Egyenletlen beton? Unalmas csempe? Ha nem vagyunk elégedettek teraszunk, erkélyünk padlóburkolatával, érdemes új megoldások után nézni.

Ajánlatos olyan burkolatot választani, amely nem igényel törődést, utókezelést, mégis strapabíró, és ellenáll az időjárás viszontagságainak – mindemellett pedig természetesen esztétikus is. A WPC ideális választás, mert a fa természetes megjelenését kínálja, időtállóbb kivitelben.

Ide kattintva körbenézhetünk a WPC Market kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes kültéri padlóburkolatot vagy épp kerítést.

2022. augusztus 26.

Miért érdemes most kerti bútort venned?

Ha felturbóznánk a kertet, most különösen megéri nekifognunk, mert költséghatékonyan érhetünk el látványos hatást. Sokan nem is gondolnák, de a nyár vége kiváló alkalmat kínál...

2022. július 19.

Szemkápráztató inspirációt nyújt a híres stylist idilli, vidéki otthona

Leslie Fremar New York államában található otthona az eklektikus stílus iskolapéldája. New Yorkról a legtöbbeknek a nagyvárosi élet jut eszébe, azonban az állam nem csak New York...

2022. július 11.

Hogyan lehet igazán stílusos kerted és teraszod?

Ez a népszerű kültéri innováció segít a látványos terasz és kert kialakításában. Sokan tavasszal, nyáron döbbennek rá, mennyire nem illik a kertjük, teraszuk az enteriőrhöz: a...