4 szuper megoldás, hogy feldobd a kertedet, erkélyedet

Végre tavaszodik. Egyre hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák – melegszik az idő, egyre többet süt a nap. Ilyenkor az ember szereti kiélvezni a friss levegőt a szabad égbolt alatt, a természetben, a városban – vagy akár saját otthonában.

Ha van erkélyünk, teraszunk, kertünk, érdemes ilyenkor egy picit felfrissíteni, hogy felkészülhessünk a tavaszra. 

Íme 4 remek kültéri megoldás.

4. Új növények

Az egyik legegyszerűbb módja az erkély- vagy teraszfrissítésnek, ha beszerzünk néhány új növényt, virágot. Csak rajtunk múlik, milyeneket választunk: akár már egy-egy kis zöld vagy színes növény rengeteget dobhat az összképen, de ha a hely engedi, kísérletezhetünk masszívabb példányokkal is.

A növények a közérzetre is pozitív hatással vannak, valamint a levegőt is tisztítják. Vásárlás előtt viszont mindenképp tudakoljuk meg, hogyan kell gondoznunk őket.

3. Kültéri nappali és étkező

Már régóta divat a teraszra, erkélyre nem külön elemként, hanem az enteriőr kiterjesztéseként gondolni. Erre remek példa az ízlésesen berendezett kültéri nappali, időjárásálló bútorokkal – vagy épp a stílusos étkező, a megszokott műanyagasztal és -székek helyett. Ha szeretünk sütni, főzni, egy kerti grill is kiváló megoldás – a kisebb példányok erkélyre is tökéletesek. 

Nézzünk körül ide kattintva a SpaTrend kínálatában, ha stílusos kültéri bútorokra, kerti grillekre vagy wellnessmegoldásokra vágyunk.

2. Az év színe

A kép forrása: Thorndown Paints

Minden évben összeülnek a Pantone színszakértői, hogy megszavazzák, mi legyen az év aktuális színe. Idén a Very Peri nevű, különleges liláskék árnyalatot választották. Bár a szín nagy mennyiségben adagolva könnyen túlzóvá válhat, kisebb mértékben vidám és vagány hatást érhetünk el vele. Akár egy apróbb Peri-színű kiegészítő, vagy egy régi, megunt fabútor lefestése is elég a változaáshoz.

1. Új burkolat

Töredezett járólap? Egyenletlen beton? Unalmas csempe? Ha nem vagyunk elégedettek teraszunk, erkélyünk padlóburkolatával, érdemes új megoldások után nézni.

Ajánlatos olyan burkolatot választani, amely nem igényel törődést, utókezelést, mégis strapabíró, és ellenáll az időjárás viszontagságainak – mindemellett pedig természetesen esztétikus is. A WPC ideális választás, mert a fa természetes megjelenését kínálja, időtállóbb kivitelben.

Ide kattintva körbenézhetünk a WPC Market kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes kültéri padlóburkolatot vagy épp kerítést.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...