4 szuper megoldás, hogy feldobd a kertedet, erkélyedet

Végre tavaszodik. Egyre hosszabbak a nappalok, rövidebbek az éjszakák – melegszik az idő, egyre többet süt a nap. Ilyenkor az ember szereti kiélvezni a friss levegőt a szabad égbolt alatt, a természetben, a városban – vagy akár saját otthonában.

Ha van erkélyünk, teraszunk, kertünk, érdemes ilyenkor egy picit felfrissíteni, hogy felkészülhessünk a tavaszra. 

Íme 4 remek kültéri megoldás.

4. Új növények

Az egyik legegyszerűbb módja az erkély- vagy teraszfrissítésnek, ha beszerzünk néhány új növényt, virágot. Csak rajtunk múlik, milyeneket választunk: akár már egy-egy kis zöld vagy színes növény rengeteget dobhat az összképen, de ha a hely engedi, kísérletezhetünk masszívabb példányokkal is.

A növények a közérzetre is pozitív hatással vannak, valamint a levegőt is tisztítják. Vásárlás előtt viszont mindenképp tudakoljuk meg, hogyan kell gondoznunk őket.

3. Kültéri nappali és étkező

Már régóta divat a teraszra, erkélyre nem külön elemként, hanem az enteriőr kiterjesztéseként gondolni. Erre remek példa az ízlésesen berendezett kültéri nappali, időjárásálló bútorokkal – vagy épp a stílusos étkező, a megszokott műanyagasztal és -székek helyett. Ha szeretünk sütni, főzni, egy kerti grill is kiváló megoldás – a kisebb példányok erkélyre is tökéletesek. 

Nézzünk körül ide kattintva a SpaTrend kínálatában, ha stílusos kültéri bútorokra, kerti grillekre vagy wellnessmegoldásokra vágyunk.

2. Az év színe

A kép forrása: Thorndown Paints

Minden évben összeülnek a Pantone színszakértői, hogy megszavazzák, mi legyen az év aktuális színe. Idén a Very Peri nevű, különleges liláskék árnyalatot választották. Bár a szín nagy mennyiségben adagolva könnyen túlzóvá válhat, kisebb mértékben vidám és vagány hatást érhetünk el vele. Akár egy apróbb Peri-színű kiegészítő, vagy egy régi, megunt fabútor lefestése is elég a változaáshoz.

1. Új burkolat

Töredezett járólap? Egyenletlen beton? Unalmas csempe? Ha nem vagyunk elégedettek teraszunk, erkélyünk padlóburkolatával, érdemes új megoldások után nézni.

Ajánlatos olyan burkolatot választani, amely nem igényel törődést, utókezelést, mégis strapabíró, és ellenáll az időjárás viszontagságainak – mindemellett pedig természetesen esztétikus is. A WPC ideális választás, mert a fa természetes megjelenését kínálja, időtállóbb kivitelben.

Ide kattintva körbenézhetünk a WPC Market kínálatában, ahol biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes kültéri padlóburkolatot vagy épp kerítést.

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. május 10.

Ezzel az amerikai masszázsmedencével garantált a felhőtlen wellnessélményed

Ha masszázsmedencét vásárolnánk, érdemes olyan modellre voksulnunk, amely a világon már több ezer otthonban bizonyított: az amerikai HotSpring Spas az Aria jakuzzi modellel nagyon magasra...

2023. április 26.

Így szerezz ingyenes tiszteletjegyet a májusi jakuzzikiállításra!

Egy olyan színes tavaszi program: a magyarországi otthoniwellness-rajongók egyik legkedveltebb eseménye. Május 5-én nyílik a 10 napon át tartó SpaTrend Expo Jakuzzi Kiállítás és...